تشدید بحران سیاسی و اجتماعی در اراضی اشغالی همزمان با جلسات محاکمه نتانیاهو
- اواخر ماه مارس و پس از جدالهای بسیار میان مقامهای کابینه رژیم صهیونیستی و به ویژه نخست وزیر و وزیر جنگ این رژیم، بر سر موضوعات مختلف از جمله تصویب لایحه بودجه سالانه، چهارمین انتخابات در اراضی اشغالی طی کمتر از ۲ سال برگزار شد.
بار دیگر و همانگونه که پیش بینی میشد، در میانه اختلافات سیاسی گسترده، هیچ حزبی موفق به کسب اکثریت لازم برای تشکیل کابینه نشد و در نهایت پس از رایزنیهای بسیار، اخیرا «روون ریولین»، رییس رژیم صهیونیستی، «بنیامین نتانیاهو» را مامور تشکیل کابینه این رژیم معرفی کرد.
به موازات بحران سیاسی در اراضی اشغالی بر سر موضوعات مختلف، شیوع کرونا و محدودیتهای اعمال شده برای مهار آن، موجی از اعتراضات را به دنبال داشته است.
از حدود یک سال پیش تاکنون تظاهرات علیه کابینه رژیم صهیونیستی و به ویژه نتانیاهو به صورت هفتگی برگزار میشود و معترضان با تجمع در برابر اقامتگاه نخست وزیر رژیم صهیونیستی، خواهان کناره گیری او از قدرت هستند.
به طور همزمان نتانیاهو که تلاشهای خود را برای تشکیل کابینه در پی برگزاری انتخابات چهارم سراسری در ۲ سال افزایش داده، با برگزاری دادگاه رسیدگی به پروندههای سه گانه فساد او نیز مواجه است.
نخستین جلسه دادگاه پرونده ارتشا، کلاهبرداری و نقض اعتماد عمومی، ۱۶ فروردین، به دستور قضات با حضور نتانیاهو در دادگاه منطقه قدس اشغالی برگزار شد؛ این سومین حضور نتانیاهو در دادگاه رسیدگی به اتهامهایش است.
پایگاه «تایمز آو اسرائیل» در گزارشی به وضعیت موجود در اراضی اشغالی پرداخته و تاکید میکند که راه حل برون رفت از بحران کنونی، تشکیل کابینه پایدار و بودجه لازم است.»
«امیر یارون»، مدیر کل بانک مرکزی رژیم صهیونیستی، میگوید «برای مهار بدهی نیاز به افزایش مالیاتها داریم.»
این مقام ارشد رژیم صهیونیستی در پاسخ به سوالی که درباره بن بست ایجاد شده در اراضی اشغالی پرسیده شده بود گفت «روشن است که ما به یک کابینه و نوعی ثبات نیاز داریم؛ پس از انتخابات چهارم هیچ برنده مشخصی نداشتیم و بدون کابینه نمیتوانیم برنامهها و تغییرات ساختاری مورد نیاز خود در زمینه اقتصادی را پیش ببریم.»
«تایمز آو اسرائیل» در گزارش خود مینویسد «به دلیل بحرانهای سیاسی، اسرائیل از سال ۲۰۱۸ تاکنون بودجه سالانه نداشته است؛ روون ریولین با بی میلی نخست وزیر فعلی را برای تشکیل کابینه مکلف و تاکید کرد که این کار را با اکراه انجام میدهد.»
رییس رژیم صهیونیستی دلیل این بی میلی خود را اینگونه توصیف میکند که هیچ مقامی حمایت لازم میان احزاب را برای تشکیل کابینه کسب نمیکند و نتانیاهو نیز به دلیل فساد با روند دادگاه مواجه است.
این پایگاه در بخش دیگری نوشت «تولید ناخالص داخلی اسرائیل در سال ۲۰۲۰ به دلیل محدودیتهای کرونایی و تعطیل شدن مشاغل حدود ۲.۵ درصد کاهش داشته است و نرخ بیکاری در اسرائیل نیز به ۱۵.۷ درصد یعنی بیشترین میزان خود در ۵۰ سال اخیر رسیده است؛ کسری بودجه از ۳.۷ در سال ۲۰۱۹ به ۱۱.۶ درصد در سال ۲۰۲۰ جهش یافته و نسبت بدهی به تولید ناخالص داخلی از ۶۰ درصد در سال ۲۰۱۹ به ۷۲.۶ درصد در سال ۲۰۲۰ رسیده است.»