صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اندازه‌گیری داروی ضددیابت به کمک حسگر آزمایشگاهی

۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰:۱۳
کد خبر: ۷۱۴۵۰
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان- پژوهشگران ایرانی داروی ضد دیابت را با استفاده از حسگر آزمایشگاهی اندازه‌گیری کردند.

به گزارش گروه اجتماعی ، محققان دانشگاه رازی کرمانشاه، یک نمونه‌ آزمایشگاهی حسگری را طراحی کرده‌اند که از گزینش‌پذیری و حساسیت بالایی برخوردار است. این حسگر به روشی ساده و کم‌هزینه ساخته شده است. حسگر طراحی شده در اندازه‌گیری داروی ضد دیابت در نمونه‌های دارویی و حقیقی عملکرد بسیار موفقی داشته است.

پژوهشگران این طرح معتقدند: ساخت و طراحی حسگرهایی با ویژگی‌های مطلوب، جهت اندازه‌گیری ترکیبات زیستی و دارویی مختلف، همواره مورد توجه دانشمندان بوده است. با این حال مشکل عمده این است که حسگرهای ساخته شده از لحاظ حساسیت، گزینش‌پذیری و یا امکان به کارگیری آن‌ها در نمونه‌های حقیقی از کارایی مطلوبی برخوردار نیستند. در این کار یک حسگر الکتروشیمیایی با حساسیت بالا و گزینش‌پذیری مناسب برای اندازه‌گیری داروی ضد دیابت متفورمین طراحی شده است.

به گفته‌ محمدباقر قلی‌وند، از آنجایی که متفورمین پرمصرف‌ترین داروی ضد دیابت است، اندازه‌گیری آن بسیار حائز اهمیت است. ساختار این حسگر متشکل از الکترودی از جنس خمیر کربن است که با ترکیب سیلیکای متخلخل نانوساختار که با استفاده از یون‌های مس عامل دار شده، اصلاح شده است.

قلی‌وند در خصوص مزایای این حسگر گفت: این حسگر در اندازه‌گیری داروی ضد دیابت متفورمین در نمونه‌ قرص این دارو و همچنین نمونه‌های ادرار و خون به عنوان نمونه‌های حقیقی، عملکرد بسیار رضایت بخشی داشته است. لذا می‌توان امیدوار بود که با تکمیل مطالعات و دستیابی به تولید انبوه بتوان حسگر طراحی شده را در صنایع مختلف از جمله صنایع پزشکی و داروسازی مورد استفاده قرار داد.

این حسگر با یک روش نسبتاً ساده و بدون نیاز به فرایندهای پیچیده‌ آزمایشگاهی ساخته شده است. علاوه‌ بر این به دلیل حساسیت بسیار بالا و گزینش‌پذیری مطلوب امکان اندازه‌گیری داروی ذکر شده را با هزینه‌ کم امکان‌پذیر می‌کند. عدم نیاز در به کارگیری مواد شیمیایی با سمیت بالا و آلایندگی زیاد (نظیر حلال‌های آلی) در اندازه‌گیری دارو از دیگر مزایای استفاده از این حسگر است.

قلی‌وند روش ساخت و بررسی این حسگر را بدین شرح بیان کرد: در ابتدا سیلیکای متخلل (SBA-15) با ساختاری در ابعاد نانو سنتز شد. این ساختار با استفاده از روش‌های مختلفی نظیر SEM، TEM، XRD، TGA و FTIR مورد بررسی قرار گرفت. این ساختار نهایتاً با یون‌های مس عامل‌دار و جهت اصلاح الکترودهای خمیر کربنی استفاده شد. در ادامه الکترود اصلاح شده جهت اندازه‌گیری داروی ضد دیابت متفورمین در نمونه‌ی قرص این دارو و همچنین در نمونه‌های ادرار و خون مورد استفاده قرار گرفت.

این تحقیقات حاصل تلاش‌های پرفسور محمدباقر قلی‌وند، پرفسور مجتبی شمسی پور- اعضای هیأت علمی دانشگاه رازی کرمانشاه- و دکتر سارا دهدشتیان، عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان است که نتایج آن در مجله‌ی Sensors and Actuators B: Chemical به چاپ رسیده است.

پایان پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *