صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

موفق‌ترین آثار تئاتر در سال ۹۹ را بشناسید

۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۵:۵۴
کد خبر: ۷۱۴۴۸۷

- عرصه هنر‌های نمایشی در سال گذشته یکی از سخت‌ترین دوران خود طی دهه پیشین را پشت سر گذاشت، با شیوع بیماری کرونا تماشاخانه‌های تئاتر به کام تعطیلی کشانده شدند و از سویی بسیاری از هنرمندان این هنر یکسال بدون دستمزد و کار را پشت سر گذاشتند.

در این میان، اما بودند افرادی که با وجود تمام سختی‌ها و مشکلات از جمله نبود تماشاگر و عدم حمایت مناسب از سوی مراکز تئاتری به فعالیت خود ادامه داده و به نوعی چراغ این هنر را زنده نگه داشتند. به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی ، نگاهی به آثار موفق تئاتر در سال ۹۹ انداخته است.

مختلفیم/پردیس تئاتر شهرزاد

نمایش مختلفیم به نویسندگی مشترک آرمان شیرانی و سبحان بابایی و کارگردانی آرمان شیرانی بدون شک موفق‌ترین نمایش روی صحنه پردیس تئاتر شهرزاد در سال ۹۹ بود. این نمایش از جمله آثار پرفروش تئاتر در سال گذشته بود که بعد از پایان تعطیلی تئاتر بار دیگر روی صحنه می‌رود.

از جمله نکات جالب توجه این اثر استفاده از بازیگران جوان و جویای نامی بود که توانستند مخاطبان را راضی نگه داشته و آینده روشنی برای خود ترسیم کنند. این نمایش با موضوعیت جنگ جهانی دوم به اتفاقاتی می‌پرداخت که برای چند تن از فرماندهان متفقین رخ داده است. این نمایش با توجه به موفقیت خود برای اجرا در کشور آلمان نیز انتخاب شد.

جوادیه/تئاترشهر

نمایش جوادیه به نویسندگی کهبد تاراج و کارگردانی رضا بهرامی از دیگر آثار موفق تئاتر در سال ۹۹ بود که فوش خوبی را هم از آن خود کرد. آرش فلاحت پیشه، آیه کیان پور، امیر عدل پرور، هومن بنایی از جمله بازیگرانی بودند که در این نمایش به ایفای نقش پرداختند.

در خلاصه داستان جوادیه آمده است: قصه چهار نفر از بچه محله‌های جوادیه تهران است که در دهه شصت هر کدام زندگی خود را داشته اند و در حال حاضر که ان‌ها مرده اند به محله خود می‌ایند و روایت خاطرات محله و‌زندگی خود را در گذشته می‌کنند.

اسموکینگ روم/تماشاخانه ایرانشهر

نمایش اسموکینگ روم در تنها فرصت ایجاد شده تماشاخانه ایرانشهر در سال ۹۹ روی صحنه رفت و توانست با اقبال مخاطبان هم روبرو شود، نمایشی به کارگردانی سعید زارعی که از حضور بازیگران جوانی بهره می‌برد.

زارعی از جمله کارگردانان جوانی است که توانست با وجود شرایط سخت کرونایی اثری را روی صحنه برده و پس از آن راهی سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر شود.

اتول سورون/تماشاخانه ایرانشهر

اتول سورن به نویسندگی باقر سروش و کارگردانی «شهروز دل افکار» دیگر اثر موفق تماشاخانه ایرانشهر در سال گذشته بود، اثری که همچون سایر آثار با تکیه بر نسل جوان بازیگران توانست به خوبی مخاطبان را راضی نگه دارد. اثری که با توجه به مضمون ایرانی خود راهی جشنواره تئاتر فجر شد. 

این نمایش روایتی از ورود اولین اتومبیل به کشور بود در روزهای پایانی سال و پیش از تعطیلی مجدد تماشاخانه های تئاتر روی صحنه رفت.

هولودومور/عمارت نوفل لوشاتو

نمایش هولودومور به نویسندگی علی صفری و کارگردانی رها حاجی زینل اسفند ماه سال گذشته میهمان تماشاخانه نوفل لوشاتو بود، این نمایش با وجود شرایط کرونایی از دیگر آثار پرفروش تئاتر در سال گذشته بود. 

این نمایش به پرداختن به موضوع نسل‌کشی کشور اکراین بر اثر قحطی توانست مورد نظر سفیر کشور اکراین قرار گرفته و برای اجرا در شهر کیف دعوت شود. از جمله نکات مهم این نمایش بار دیگر می توان به گروهی جوان اشاره کرد. 

نیمه شب/تماشاخانه هیلاج

نمایش نیمه شب به نویسندگی امیر ابراهیم زاده و کارگردانی شایان شهرابی توانست اثری موفق در تماشاخانه هیلاج باشد، این نمایش با حضور نسل جوان تئاتر مخاطب خوبی را برای خود به همراه داشت.

در خلاصه داستان نمایش «نیمه شب» آمده است: عوامل یک تئاتر بعد از هفت سال تصمیم می‌گیرند که دوباره دور هم جمع شوند و سالگرد اجرای موفق خودشان را جشن بگیرند. آنها در رستورانی جمع می‌شوند که هرشب بعد از اجرای خود به آنجا می‌رفتند.

سرایدار/تماشاخانه ملک

نمایش سرایدار به کارگردانی مهدیس زارع نژاد اثر منتخب تماشاخانه ملک در سال گذشته است، سرایدار جزو معدود آثار سال گذشته تئاتر بود که از بازیگران شناخته شده تری استفاده کرده بود. این نمایش در دوره اجرای خود با استقبال نسبتا خوبی هم روبرو شد. 

علی باقری مهدی کوشکی مجید نوروزی بازیگرانی بودند که در این نمایش به ایفای نقش پرداختند. طراحی صحنه و نور از جمله نقاط مثبت این نمایش از نگاه اکثریت مخاطبان بود. 

پنهان خانه پنج در/تالار مولوی

پنهان خانه پنج در به نویسندگی حسین کیانی و کارگردانی آرش فلاحت پیشه از جمله آثار موفق و پرفروش تالار مولوی و تئاتر در سال گذشته بود. فلاحت پیشه نیز همچون اکثریت کارگردان تئاتر در این نمایش از بازیگران و گروهی جوان استفاده کرده بود. 

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: درس اول این بود که نترسید از آنچه با آن می ترسانند، در زمانه‌ای که آگاهی برای زنان جرم محسوب می‌شد عطری جان منزل خود را وقف آموزش و تحصیل زنان کرده که مردان، شوهران، گزمه‌ها و درآخر بیگانگان و مغول‌ها بر آنها وارد می‌شوند و هر بار به ترفندی باید ایشان را مغلوب سازند.

برلین ۱۰:۱۰/خانه نمایش دا

نمایش برلین ۱۰:۱۰ با پرداختن به موضعیت ساعات پایانی جنگ جهانی دوم تابستان سال گذشته میهمان خانه نمایش دا بود و توانست طی ۲۰ شب با استقبال بسیار خوبی روبرو شود. این نمایش به نویسندگی علی صفری و کارگردانی رها حاجی زینل تماما از بازیگران جوان تئاتر استفاده کرده بود.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: وقتی پشت ویترین ساعت‌فروشی‌ها می‌ایستیم، همه ساعت‌ها روی ۱۰:۱۱ دقیقه تنظیم شده‌اند، باور بر این است که در این ساعت جنگ جهانی دوم به پایان رسیده، اما چه کسی می‌دونه که یک دقیقه قبل از پایان جنگ چه اتفاقاتی افتاد؟.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *