کشتی آزاد گزینشی المپیک| ماراتن شاگردان محمدی برای رزرو بلیتهای باقیمانده توکیو
- رقابتهای گزینشی کشتی آزاد المپیک توکیو در حالی از فردا (یکشنبه) در قزاقستان آغاز میشود که نمایندگان کشورمان در مسابقات جهانی سال ۲۰۱۹ قزاقستان موفق به کسب سهمیه در اوزان ۵۷، ۸۶ و ۱۲۵کیلوگرم توسط رضا اطری، حسن یزدانی و یدالله محبی شدند و حالا باید برای کسب سهمیه در اوزان ۶۵، ٧۴ و ٩٧ کیلوگرم در ۲ رقابت گزینشی قاره آسیا و جهانی تلاش کنند.
برهمین اساس کادر فنی تیم ملی کشتی آزاد امیرمحمد یزدانی را در ۶۵، یونس امامی در ٧۴ و محمدحسین محمدیان را در وزن ۹۷ کیلوگرم به عنوان نمایندگان کشورمان برای کسب سهمیه المپیک انتخاب کرده است، اما نمایندگان کشورمان در این رقابتها که از فردا (۲۲ فروردین ماه) به میزبانی قزاقستان برگزار میشود با چه چالشهایی روبرو خواهند بود.
همواره کسب مدال و سهمیه در وزنهای پایینتر با توجه به اینکه غالباً برترین سبک وزنهای جهان در آسیا حضور دارند، سختتر بوده و هست و این دوره هم از این اتفاق مستثنی نیست به خصوص در ورزنی مانند ۶۵ کیلوگرم. و در مقابل در اوزان بالاتر به نسبت امید بیشتری به کسب سهمیه در آسیا داریم.
*۶۵ کیلوگرم؛ یزدانی پا جای پای بزرگان میگذارد؟
در این بین امیرمحمد یزدانی قرار است به عنوان نماینده وزن دوم المپیکی کشتی آزاد مقابل رقبا صف آرایی کند. یزدانی در عین جوانی حالا به کشتیگیری پخته و با تجربه بدل شده است. وی که مدالهای نقره نوجوانان جهان و امیدهای آسیا را در کارنامه دارد در مسابقات جهانی قزاقستان نیز نماینده ایران بود، اما توفیقی کسب نکرد و خیلی زود از گردونه رقابتها کنار رفت تا دست ایران در این وزن از کسب سهمیه کوتاه بماند.
حالا این فرصت طلایی بار دیگر در بین انبوهی از رقبای داخلی در اختیار یزدانی قرار گرفته تا شاید این بار بتواند شایستگیهایش را نشان دهد، فرصتی که شاید در صورت از دست دادن آن دیگر به وی داده نشود.
در وزن ۶۵ کیلوگرم در آسیا نمایندگان کشورهای قزاقستان، هند، مغولستان و ژاپن در پیکارهای جهانی سال ۲۰۱۹ موفق به کسب سهمیه المپیک شدهاند که ١٠ کشتیگیر برای کسب دو سهمیه قارهای به مصاف هم خواهد رفت.
با نگاهی گذار به مدعیان آسیایی این وزن شاید در دید اول یزدانی کار سختی نداشته باشد، بخصوص اینکه تا دیدار فینال (با توجه به اینکه فینالیستهای هر وزن مجوز حضور در المپیک را کسب خواهند کرد) با مدعی اصلی این وزن یعنی الیاس بکبولاتوف، کشتیگیر روسی الاصل ازبکستان روبرو نخواهد شد، اما یک حریف مرموز روسیالاصل دیگر در مسیر رسیدن وی به فینال قرار دارد؛ حاجی محمدعلی.
در وزن ۶۵ کیلوگرم یزدانی پس از استراحت در دور اول در دور دوم عبدالک از کویت کشتی میگیرد و در صورت غلبه بر این کشتیگیر در دور سوم و در مرحله نیمه نهایی به مصاف برنده کشتی میان جون سوک یون از کره جنوبی و حاجی محمدعلی از بحرین میرود؛ در این وزن ۱۰ نفر حضور دارند. بکبولاتوفِ کهنهکار و باتجربه در سوی دیگر جدول این وزن قرار دارد.
در هر حال یزدانی این فرصت طلایی را در اختیار دارد تا خودی نشان دهد و پا جای پای بزرگانی نظیر رضا یزدانی و حسن یزدانی بگذارد و در عین جوانی ره صد ساله را یک شبه طی کند و حتی جای پایش را در وزن ۶۵ کیلوگرم سفتتر کند تا شانس بالاتری حتی برای اعزام به المپیک برای خود ایجاد کند.
*٧۴ کیلوگرم؛ یونس امامی در اندیشه بزرگی در جمع بزرگان
در وزن سوم المپیکی کشتی آزاد پس از کش و قوسهای فراوان یونس امامی به مصطفی حسینخانی کهنهکار ترجیح داده شد تا کادرفنی با ریسک بالایی به امامی در نخستین تجربه خود در وزن جدید میدان بدهد. امامی که در مسابقات جهانی ٢٠١٩ قزاقستان در وزن ٧٠ کیلوگرم کشتیهایی زیبایی به نمایش گذاشت و موفق به کسب مدال برنز شد حالا با صعود به یک وزن بالاتر در اندیشه حضور در میدان بزرگ المپیک است. وی نیز با پشت سر گذاشتن رقبای داخلی گام به میدان گزینشی قاره آسیا میگذارد، اما برای رسیدن به این هدف مسیر سختی پیش رو دارد.
شاید جدیترین رقیب امامی در این مسیر بیکزاد عبدالرحمانوف ازبک باتجربه باشد که از شانس خوب امامی در گروه نماینده کشورمان نیست و تا فینال با یکدیگر روبرو نخواهند شد. البته آدام باتیروف کشتیگیر کهنهکار روسی الاصل بحرین نیز برای حضور در این وزن اعلام آمادگی کرده بود، اما نامش در میان نفراتی که وزن کشی کرده بودند نیست.
در وزن ۷۴ کیلوگرم فقط ژاپن سهیمه المپیک را دارد و به طور حتم امامی کار سختی را پیش رو خواهد داشت.
در این وزن یونس امامی در دور اول به مصاف علی محمد اووزمیرادوف از ترکمنستان میرود و در صورت گذر از این حریف در دور بعد با برنده کشتی میان منگ حجی جان از چین و پارینیا چامناجان از تایلند مبارزه خواهد کرد. در این وزن ۱۱ نفر حضور دارند که نمایندگان هند، قطر و تاجیکستان در گروه امامی حضور دارند. با این حساب شاید باید جدیترین رقیب امامی را برای حضور در فینال و کسب سهمیه المپیک غلامجان شریپوف تاجیکستانی دانست که باید در مرحله نیمهنهایی با وی روبرو شود.
* ۹۷ کیلوگرم؛ انتخابی پر حرف و حدیث
پر سر و صدا ترین و البته پرانتقادترین انتخاب کادرفنی تیم ملی کشتی آزاد در وزن پنجم المپیکی صورت گرفت جایی که محمدحسین محمدیان به علی شعبانی ترجیح داده شد تا گام به میدان گزینشی آسیایی بگذارد.
شعبانی که در مسابقات جهانی ٢٠١٩ قزاقستان نماینده ایران بود نتوانست موفق به کسب سهمیه شود و کادرفنی تیم ملی کشتی آزاد ترجیح داد این بار فرصت را در اختیار محمدیان قرار دهد.
محمدیان که پس از پایان محرومیت چهار سالهاش بار دیگر به دنبال قدرتنمایی روی تشک است پس از بازگشت به تشک کشتی موفق به کسب مدال طلای ارتشهای جهان و تورنمنت ایتالیا شد تا نشان دهد در این سالها بیکار نمانده است.
با نگاهی به مدعیان حاضر در این وزن به نظر نمیرسد محمدیان کار سختی برای رسیدن به سهمیه المپیک داشته باشد به خصوص اینکه مدعی اصلی این وزن یعنی ماگومد ابراگیموف کهنهکار در سمت دیگر جدول قرار دارد و امکان رویارویی با وی تا فینال وجود ندارد.
در این وزن محمدیان در دور نخست با نائویا آکاگوما از ژاپن مبارزه میکند و در صورت پیروزی در این کشتی در مبارزه بعدی به مصاف ضیا موحامت صفراف از ترکمنستان میرود در این وزن ۱۰ کشتی گیر حضور دارند. شاید جدیترین رقیب محمدیان در این مسیر که احتمالا باید پای فینال با وی روبرو شود باتزول اولزایسایخان نایب قهرمان ۲۰۱۹ آسیا و نفر پانزدهم مسابقات جهانی ۲۰۱۹ قزاقستان از مغولستان باشد، اما محمدیان نشان داده اگر روز خوبش باشد هیچ حریفی جلودارش نخواهد بود، حتی قهرمان المپیک.
گزارش: احسان محمدیان