صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین اخبار سینما در روزی که گذشت

۱۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۵:۰۱
کد خبر: ۷۱۴۴۶۶
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد.

- سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینما‌ها بار دیگر شاهد بازگشایی شد.

بازگشایی سینما‌ها در سال جدید هرچند از لحاظ فروش و گیشه با نتیجه خوبی روبرو نبوده، اما باز هم چراغ روشنی برای هنرمندان این عرصه است.

آغاز اکران آنلاین «کاشی شماره ۲۹»

اکران آنلاین فیلم مستند «کاشی شماره ۲۹» به کارگردانی جابر تواضعی در پلتفرم هاشور آغاز شد.

این فیلم به فعالیت‌های هنری و آموزشی عباس اکبری و خانه سفال کاشان می‌پردازد که در زمینه آموزش و گسترش فعالیت‌های مرتبط با سفال، کاشی و سرامیک در کاشان فعالیت می‌کند.

بخش دیگری از این مستند ۴۵ دقیقه‌ای به سفال‌گرانی می‌پردازد که در چند سال گذشته، مستقیم یا غیرمستقیم تحت تأثیر این هنرمند به فعالیت جدی در زمینه سفال پرداخته‌اند و ضمن احیای هنر کاشی و سفال که نامش را از نام این شهر گرفته از این راه مشغول امرار معاش هستند.

عباس اکبری از سال ۲۰۱۵ عضو آکادمی بین‌المللی سرامیک است و علاوه بر حضور در بیش از ۲۵ نمایشگاه گروهی و ۷ نمایشگاه انفرادی در ایران در ۲۰ رویداد بین‌المللی نیز شرکت کرده است. آثار این عضو هیأت علمی دانشگاه کاشان تاکنون به موزه‌های مهمی راه پیدا کرده که آخرینش راه‌یابی مجموعه «کاشی و کاشان» به بخش دائمی موزه ویکتوریا و آلبرت لندن بوده است. آخرین نمایشگاه انفرادی وی نیز دی ماه گذشته با الهام از تکنیک‌های نقاشی زیر لعابی قاجار در گالری طراحان آزاد برگزار شد.

مستند «کاشی شماره ۲۹» اولین تجربه بلند تواضعی در کارگردانی مستند است که در خانه مستند تولید شده و از عوامل دیگر آن می‌توان به عطا پناهی به‌عنوان تهیه‌کننده، ضیا حاتمی در مقام فیلمبردار، هادی بهشتی در مقام صدابردار و اسماعیل ترک‌زاد به‌عنوان تدوینگر اشاره کرد.

«خانه خاموش» در جشنواره «ویزیون دو ریل» سوئیس

پروژه مستند سینمایی «خانه خاموش» به فهرست چهار پروژه برگزیده بخش «راف کات» پنجاه و دومین جشنواره بین‌الملی فیلم مستند »ویزیون دو ریل» در کشور سوییس راه یافت.

فیلم مستند «خانه خاموش» به کارگردانی فرناز و محمدرضا جورابچیان و تهیه کنندگی الهه نوبخت در بخش «راف کات» پنجاه و دومین جشنواره بین‌الملی فیلم مستند «ویزیون دو ریل» سوییس پذیرفته شد.

این فیلم که تولید آن بیش از چهار سال به طول انجامیده به عنوان نماینده ایران در این دوره از رقابت‌های تولید فیلم مستند در این رویداد اروپایی پذیرفته شده است.

در این بخش تنها چهار پروژه محصول مشترک از کشورهای آمریکا، مکزیک، برزیل، کامرون، بلژیک، آفریقای جنوبی، فیلیپین و ایران انتخاب شده‌اند.

«خانه خاموش» پرتره خانواده‌ ای تهرانی است که زندگی آنها در چند دهه به تصویر کشیده می‌شود.

فرنار و محمدرضا جورابچیان پیش از این، فیلم مستند «اعتراض وارد نیست» را کارگردانی و تهیه کرده بودند.

جشنواره فیلم مستند «ویزیون دو ریل» سوییس گفته می شود، تنها جشنواره مستند کشور سوییس و یکی از مهمترین جشنواره های مستند جهان است که امسال پنجاه و دومین دوره آن از تاریخ۱۵ آوریل تا ۲۵ آوریل (۲۶فروردین الی ۵ اردیبهشت به صورت آنلاین و با پذیرش تعداد محدودی میهمان برگزار می‌شود.

«آنها» در جشنواره فیلم‌های پلیسی مسکو

بر اساس اعلام سازندگان مستند «آنها»، این فیلم به کارگردانی رضا عبیات روایتی متفاوت از مفهومِ تبعیض و جامعه‌ ناشنوایان است که پیش از این در جشنواره‌ی فیلم مستند کشورهای سوئد، ایتالیا، روسیه و بنگلادش نیز نمایش داشته است.

این مستند در جشواره های فیلم تهران و سینماحقیقت نیز حضور داشته است.

حسن شبانکاره صدابردار مستند «آنها» است و نجمه همدانی و قاسم منصور آل کثیر نیز به ترتیب تهیه کنندگی و مدیرتولید, این مستند اجتماعی هستند.

بیست و سومین دوره جشنواره فیلم‌ و برنامه‌های تلویزیونی پلیسی از تاریخ ۴ تا ۱۱ جولای (۱۳ تا ۲۰ تیرماه) در روسیه برگزار می‌شود.

راه‌یابی «نان مقدس» به جشنواره بین‌المللی فیلم «هات داکس» کانادا

فیلم مستند «نان مقدس» Holy Bread آخرین اثر مرحوم رحیم ذبیحی و به تهیه‌کنندگی تورج اصلانی کارگردان و مدیرفیلمبرداری تجربه‌گرای سینمای ایران؛ در جدیدترین حضور بین‌المللی خود به نمایندگی از سینمای ایران، در بخش رقابتی «ویترین جهان» در بیست و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند «هات داکس» Hot Docs کانادا به نمایش در می‌آید و با فیلم‌هایی از کشور‌های مختلف حهان در این رویداد معتبر سینمایی به رقابت می‌پردازد. این جشنواره، مورد تأیید آکادمی اسکار است و برنده بخش رقابتی «ویترین جهان» فیلم‌های «مستند بلند» جشنواره، به رقابت اسکار راه می‌یابد.

پخش بین‌المللی این اثر مستند، به عهده شرکت «تصویر گستر الهه پارسی» (الی ایمیج) به مدیریت الهه نوبخت است.

«نان مقدس» که در نخستین حضور بین‌المللی خود در بخش رقابتی «فیلم‌های نیمه بلند» Mid-Length در سی و سومین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند آمستردام ـ «ایدفا» IDFA در کشور هلند به نمایش در آمده بود؛ در نخستین اکران خود در کشور کانادا؛ در بیست و هفتمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند «هات داکس» در تورنتو روی پرده می‌رود.

جشنواره فیلم «هات داکس» که بزرگترین و مهمترین جشنواره فیلم مستند در آمریکای شمالی به‌شمار می‌رود؛ بیست و هفتمین دوره آن به دبیری «کریستوفر مک‌دونالد» Christopher McDonald بازیگر سرشناس آمریکایی با نمایش ۲۱۹ مستند از ۶۶ کشور جهان در چندین بخش مختلف از جمله؛ بخش رقابتی «ویترین جهان»، بخش رقابتی «فیلم‌های بلند»، بخش رقابتی «فیلم‌های نیمه بلند»، بخش رقابتی «فیلم‌های کوتاه» و بخش «نمایش ویژه» در روز‌های ۹ تا ۱۹ اردیبهشت ماه امسال (۲۹ آوریل تا ۹ می ۲۰۲۱) به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت آنلاین در شهر تورنتوی کانادا برگزار می‌شود.

این جشنواره، یکی از مهمترین مکان‌ها برای مشاهده و بحث پیرامون مستند‌های برجسته سال است و برای ترویج و تولید فیلم مستند در جهان پایه‌گذاری شده و هر ساله بیش از ۲۰۰ فیلم در این رویداد معتبر سینمایی به نمایش درمی‌آیند و نزدیک به دو هزار مستندساز، تهیه‌کننده، خریدار و توزیع‌کننده فیلم مستند از سراسر جهان در آن حضور پیدا می‌کنند.

«نان مقدس» در آخرین حضور بین‌المللی خود در بخش رقابتی «فیلم‌های بلند» هجدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند «بیگ اسکای» Big Sky در کشور آمریکا به عنوان یکی از رویداد‌های مهم و سالانه سینمای مستند در جهان، به نمایش در آمد و اسم این اثر، در میان ۱۰ کاندید نهایی این جشنواره مورد تائید آکادمی اسکار قرار داشت.

«مسخ در مسلخ» اردیبهشت به تگزاس می رود

فیلم سینمایی «مسخ در مسلخ» به تهیه کنندگی مهدی کوه زاده و کارگردانی جواد دارایی در هفتمین حضور جهانی خود در هفدهمین جشنواره بین المللی «آسیایی آمریکایی هیوستون» به نمایش در می آید.

جشنواره فیلم «آسیایی آمریکایی هیوستون» از ۳ ژوئن تا ۱۳ ژوئن  برابر با ۱۳ تا ۲۳ اردیبهشت با رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی و با برگزاری کارگاه آموزشی، نمایش فیلم‌های بلند کوتاه و مستند و جلسات پرسش و پاسخ در ایالت تگزاس در شهر هیوستون برگزار خواهد شد.

جشنواره آسیایی آمریکایی هیوستون زیر نظر بنیاد OCA در سال ۲۰۰۴ کار خود را آغاز کرد.

عوامل این فیلم سینمایی عبارتند از تهیه‌کننده: مهدی کوه‌زاده، نویسنده و کارگردان: جواد دارایی، مشاور کارگردان: امیر سیدی، امیر فخرالدین صفارنیا، مدیر فیلمبرداری: جواد دارایی، تدوینگران: ملیکا بلالی، جواد دارایی، طراح صحنه و لباس: حسین حاج ابراهیمی، دستیاران صحنه و لباس: رامین محمدی، شقایق عیوضی، عباس یاراحمدی، آهنگساز: پیام آزادی، طراحان و ترکیب صدا: حسین قورچیان، صدابردار: احمد اردلان، دستیار صدا: اسفندیار سلطان زاده، طراح گریم: مهسا خوش سلوک، مجریان گریم: مهدی معینی، مهرسا خوش سلوک، بازیگران: فریبا طالبی، سعید احمدی، فریبا ترکاشوند، فوژان احمدی، مهشید خسروی، ایمان صراف، آرزو بلالی دهکردی، فرحناز منافی ظاهر، رحمت شکرخنده، سارینا یوسفی، محمد اقلیمی بابانظر، امیر عباس قضایی، آوین کوه زاده، عسل شکری، خورشید حق مرادی، وانیا علیزاده، نادیا کلیوند، مدیر تولید: فرزین فرزدنیا، جانشین تولید: علی‌اکبر صادقی، دستیاران تولید و تدارکات: مهدی محمدپور، علیرضا حیدری، دستیار و مشاور تهیه: ایمان صراف، برنامه ریز: امیر سیدی، دستیاران کارگردان: رعنا جوادی، نیلوفر بلالی دهکردی، سجاد دارایی، دستیار اول فیلمبردار: محمد حسینی، گروه فیلمبرداری: امیر علیپور، صادق ربعی زاده، امیر گودرزی، اپراتور دوربین: مرتضی یگانه، منشی صحنه: ملیکا بلالی، جلوه‌های ویژه بصری: ملیکا بلالی، استودیو روف نیویورک، اصلاح رنگ: گلومه روچرون، استودیو تکنی کالر نیویورک، طراح کانسپت (concept) و استوری‌بورد و پوستر: ملیکا بلالی، مدیر تولید بین الملل: گابریل بروسن، محصول مشترک، ایران، آلمان، کانادا.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *