صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس انجمن ملی خرمای ایران: مشکلی برای تأمین خرمای ماه رمضان وجود ندارد/ کاهش ۲۵ درصدی مصرف خرما پیرو سوء مدیریت و کرونا

۱۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۴:۲۹
کد خبر: ۷۱۴۳۵۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس انجمن ملی خرمای ایران گفت: مجموع مشکلاتی مانند سوءمدیریت، بیماری کرونا و موانع صادرات باعث کاهش ۲۵ درصدی مصرف خرما شد و باوجود افزایش هزینه‌های تولید قیمت آن ثابت مانده است.
محسن رشید فرخی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به افزایش تولید خرما در کشور اظهار کرد: میزان تولید خرما از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن در سال گذشته عبور کرد که نسبت به سال‌های پیش افزایش مناسبی داشته است.
 
رئیس انجمن ملی خرمای ایران تصریح کرد: مجموع مشکلاتی مانند سوء مدیریت، بیماری کرونا و موانع صادرات باعث کاهش ۲۵ درصدی مصرف خرما شد و باوجود افزایش هزینه‌های تولید قیمت آن ثابت مانده است.
وی افزود: ۵۰ درصد از مصرف خرما در ماه مبارک رمضان است و با تمهیداتی که از سوی مسئولان در نظر گرفته‌ شده مشکلی از لحاظ تأمین نیاز بازار وجود ندارد و قیمت‌های از سوی تولیدکنندگان افزایش نیافته است.

فرخی با اشاره به کاهش صادرات خرما با بیان اینکه ممنوعیت صادرات خرما در سال ۹۸ مشکلات فراوانی را برای صادرکنندگان ایجاد کرد و باعث از دست رفتن بسیاری از بازار‌های هدف شد، ادامه داد: تحریم‌های بین‌المللی باعث شد بازار خرما صادراتی از کشور‌های اروپایی و آمریکا به همسایگان شمالی و آسیای شرقی تغییر یابد و از سوی دیگر ممنوعیت صادرات خرما، عرصه را برای سایر رقبای ایران باز کرد.

رئیس انجمن ملی خرمای ایران بیان کرد: هزینه حمل‌ونقل در زمان تحریم برای کالای ایرانی سه برابر شد و این افزایش در کنار بالا رفتن قیمت دلار بار سنگینی را بر دوش تولیدکنندگان گذاشت که منجر به کاهش صادرات شد.

وی افزود: برخی از قوانین به‌مراتب فشار بیشتری بر فعالان اقتصادی وارد کرده که می‌توان به قوانین بازگشت ارز به کشور اشاره کرد، در سالی که کشور با محدودیت‌های فراوان بین‌المللی مواجه است این سنگ‌اندازی‌ها اثرات تحریم را به‌مراتب شدیدتر کرده و باید برای حمایت از تولید اقدام مناسبی صورت گیرد.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *