تلاش تخریبچیان سند راهبردی ایران - چین در تلآویو و آلبانی/ مجلس رصد میکند؛ جای نگرانی نیست
رئیس کمیته سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طبق رصدی که داشتیم آلبانی و تلاآویو میکوشند روابط بین ایران و چین را پیرو این سند خراب کنند، گفت:مجلس بنا دارد سند راهبردی ایران و چین را مورد رصد قرار دهد جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
عباس گلرو در گفتوگو با میزان، با اشاره به سند راهبردی ایران و چین گفت: ما در بحث روابط با کشور چین خیلی عقب هستیم.
وی با بیان اینکه چینیها در مجموعههای مختلف بینالمللی همکاریها استراتژیک دارند، ادامه داد: به عنوان مثال چینیها مجمع چینی-آفریقایی، مجمع چینی- عربی، -مجمع چینی-آمریکای لاتین دارند بنابراین سالیان سال است که جای همکاری استراتژیک با چینها در کشور ما خالی بوده است.
گلرو با بیان اینکه ما موضوع سند راهبردی با چین را دیر هنگام آغاز کردیم، بیان داشت: با این حال این مسئله یک ضرورت قلمداد میشود.
وی با بیان اینکه امروز نگاه تمام دنیا معطوف به همکاری با چینیها شده است، اظهار داشت: کشور چین ابر قدرتی است که امروز آمریکا را به چالش کشیده است، یعنی این کشور تبدیل به یک ابر چالش برای آمریکا به ویژه در مباحث اقتصادی و تجاری شده است؛ بنابراین این نشان میدهد که ما در ترسیم یک راهبرد استراتژیک با چین عقب هستیم.
این نماینده مجلس با اشاره به اهمیت همکاری سیاسی با کشور چین گفت: چین عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل بوده و حق وتو دارد، همچنین مواضع کشور چین در شورای امنیت سازمان ملل در بسیاری از موضوعات با ایران هم پوشانی دارد.
گلرو با اشاره به اهمیت همکاری اقتصادی با کشور چین، اظهار داشت: همچنین در حال حاضر چین تراز بالای تجاری با کشورهای دنیا دارد و این مسئله میتواند به عنوان یک ظرفیت مهم تلقی شود.
رئیس «کمیته سیاست خارجی» کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان داشت: در شرایطی که ما در تحریم هستیم قطعاً همکاری با چین برای ما یک فرصت تلقی میشود، بنابراین اهمیت همکاری با چین بر کسی پوشیده نیست بلکه تعجب در این است که چرا تا کنون ما یک چارچوب همکاری با چین ترسیم نکردیم.
گلرو تصریح کرد: این سند به کلیات همکاری چین با ایران اشاره کرده و وارد جزئیات نشده است بنابراین این سند، یک سند راهبردی پایه است و قراردادهای پیرامونی هنوز تهیه نشده است چرا که ممکن است برای هر کدام از بندهای این سند دهها قرارداد موافقتنامه نوشته شود.
وی با بیان اینکه این سندها شکل پیشرفته بیانیه مشترک است، گفت: در سال ۹۴ روسای دو کشور توافقی کردند که روابط ایران و چین را تا سطح استراتژیک ارتقا دهند. پس از آن رئیس جمهور چین به تهران آمد و با مقام معظم رهبری دیدار کرد و در آن دیدار رهبری از ایده دو رئیس جمهور درباره ارتقای روابط و یک افق ۲۵ ساله حمایت کردند که بعد از آن سفر، بیانیه روسای جمهور دو کشور صادر شد که به کلیاتی درباره موضوع فوق اشاره داشت، اما این سند راهبردی به نوعی یک ورژن پیشرفته آن بیانیه است.
رئیس «کمیته سیاست خارجی» کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: آنچه که در این شرایط مهم است این است که ما باید حواسمان باشد که این یک تصمیم حاکمیتی و مورد حمایت مقام معظم رهبری بوده است و همچنین بدانیم که این سند منافع ما در شرایط تحریم را تأمین میکند و یکی از الزامات زیستن در عرصه بینالمللی است چرا که ما نمیتوانیم قدرت بزرگی مثل چین را نادیده بگیریم.
این نماینده مجلس با بیان اینکه طبق رصدی که داشتیم آلبانی و تلاآویو میکوشند روابط بین ایران و چین را پیرو این سند خراب کنند، بیان داشت: دوستان و عزیزانی دلسوزانه موضوعاتی را پیرو این سند مطرح کردند و اذعان داشتند که باید ابعاد این سند از سوی مسئولین توضیح داده شود.
وی با بیان اینکه مجلس بنا دارد سند راهبردی ایران و چین را مورد رصد قرار دهد، بیان داشت: جای نگرانی در این زمینه وجود ندارد لذا ما باید حواسمان جمع باشد که یک موضوع مهمی همچون سند راهبردی ایران و چین را به راحتی هوا نکنیم تا این مسئله ضربه نخورد و مجلس هم در این زمینه نظارت دقیقی خواهد داشت.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *