صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جنگ طولانی مدت یمن و بروز شدیدترین بحران انسانی جهان

۱۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۰:۴۵:۰۱
کد خبر: ۷۱۴۰۰۸
جنگ طولانی مدت در یمن باعث ایجاد شدیدترین بحران انسانی در جهان شده است.

- ۶ سال از آغاز عملیات ائتلاف نظامی به سرکردگی عربستان در یمن می‌گذرد، اما در نتیجه جنگ چیزی جز تخریب محض و رنج‌های انسانی حاصل نشده است.

به گزارش «سعودی لیکس»، «محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی که در مارس ۲۰۱۵ به عنوان وزیر دفاع، جنگ را آغاز کرد، مطمئنا فهمیده است که در جنگ یمن شکست خورده است؛ نیروهای انصارالله در شمال یمن قدرت بیشتری پیدا کرده اند، در حالی که ریاض بالغ بر ۱۰۰ میلیارد دلار برای این جنگ هزینه کرده و یک چهره دیپلماتیک مخدوش را از خود نشان داده است.»

اکنون که واشنگتن، شریک عربستان سعودی پس از روی کار آمدن جو بایدن، متعهد شد فروش اسلحه به ریاض را در ۴ فوریه پایان دهد، نظام سعودی مجبور شده است برای ابتکار عمل صلح، دست و پا بزند.

عربستان معامله‌ای را که در ۲۲ مارس پیشنهاد کرد، شامل آتش بس و کاهش محاصره زمینی، هوایی و دریایی یمن بود.

با این حال، بسیاری از یمنی‌ها هنوز تاثیر مخرب درگیری را احساس می‌کنند و معتقدند که پیشنهاد عربستان به طور ناگهانی مشکلات این کشور را کاهش نخواهد داد.

یک فعال یمنی بر مبارزه یمنی‌ها با مشکلات تاکید کرده و برای خرید دارو‌های ضروری برای کودکان فقیر یمنی کمک‌های مالی جمع کرده است.

به گفته وی، «یمنی‌ها از شنیدن اینکه در نهایت می‌تواند یک برنامه صلح وجود داشته باشد خوشحال هستند اما بسیاری از مردم در اینجا هنوز از این بیم دارند که عربستان توافق را رعایت نکند.»

وی می‎گوید «حتی اگر عربستان سعودی و متحد آن، امارات از یمن خارج شوند، این کشور برای بهبودی با مشکلات بسیاری روبرو خواهد بود.»

با هشدار گروه‌های امدادی مبنی بر اینکه یمن به قحطی گسترده نزدیک می‌شود، ویروس کرونا هم از طرفی مشکلات دیگری را برای مردم یمن به وجود آورده است.

این بیماری پیشتر در یمن شناسایی نشده بود، درحالی که در موج اول سال گذشته هزاران نفر را کشته و میلیون‌ها نفر را آلوده کرده است.

یک سیستم مراقبت‌های بهداشتی فروریخته پس از ۶ سال هدف گیری مکرر از طرف نیروی متخاصم، امکان گسترش این ویروس در یمن را فراهم کرده است.

یمن پس از ۶ سال رنج غیرقابل تصور، جنگ، قحطی و کووید-۱۹، دیگر نمی‌تواند صبر کند تا این جنگ پایان یابد.

«آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل در تاریخ یکم مارس، با کمبود کمک‌های بین المللی و کشور‌هایی که تعهدات قبلی خود به یمن را تامین نکرده بودند، هشدار داد که میلیون‌ها کودک، زن و مرد یمنی در نتیجه با مرگ روبرو می‌شوند.

این شامل کاهش کمک دولت انگلیس به یمن در ماه فوریه به میزان ۵۰ درصد بود.


برچسب ها: یمن ائتلاف سعودی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *