صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین اخبار سینما در روزی که گذشت

۱۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۳:۴۵:۰۱
کد خبر: ۷۱۳۶۳۱
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد.

 - سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد. 

بازگشایی سینماها در سال جدید هرچند از لحاظ فروش و گیشه با نتیجه خوبی روبرو نبوده اما باز هم چراغ روشنی برای هنرمندان این عرصه است.

مستند «ایستوود» به جشنواره فیلم کپنهاک راه یافت

هجدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند کپنهاک (CPH:DOX) از تاریخ ۲۱ آوریل تا ۲ می مصادف با ۱ تا ۱۲ اردیبهشت ماه به صورت فیزیکی و آنلاین در کشور دانمارک برگزار می‌شود.

مستند «ایستوود» در اولین حضور بین‌المللی خود به بخش مسابقه «بعدی: جایزه موج» این جشنواره راه یافت. در این بخش فیلم‌های مستند کوتاه، نیمه‌بلند و بلند فیلمسازان خلاق به نمایش در می‌آیند.

هدف این جشنواره نمایش فیلم‌هایی از آثار کارگردانان بزرگ بین‌المللی تا استعدادهای تازه است.

«ایستوود» داستان فیلمسازی آماتور است که بعد از دیدن عکس آدمی شبیه کلینت ایستوود در یک روزنامه، برای پیدا کردنش راهی سفر می‌شود. بخش کوتاهی از این فیلم در تهران و بخش اصلی فیلم در شهرستان سیرجان و روستاهای اطراف تصویربرداری شده است.

طرح، تهیه‌کنندگی، کارگردانی و فیلمنامه «ایستوود» برعهده علیرضا رسولی‌نژاد بوده است. در مستند «ایستوود» رضا تیموری تصویربردار و شاهین پورداداشی صدابردار بودند. علیرضا رسولی‌نژاد و سمیرا بختیاری هم تدوین فیلم را برعهده داشته‌اند و سهیل سیم صباحی عکاسی آن را انجام داده است. موسیقی فیلم به صورت انتخابی روی اثر قرار گرفته که اجرای آن برعهده پارسا توکلی بوده است.

یک اثر ایرانی در مهم‌ترین جشنواره بین‌المللی انیمیشن

«دیوار چهارم» ساخته محبوبه کلایی چندی پیش به بخش فیلم های پویانمایی کوتاه چهل و هشتمین جشنواره پویانمایی «زاگرب» راه یافته بود و این دومین حضور بین‌المللی این انیمیشن در جشنواره‌های معتبر جهانی در سال ۱۴۰۰ است.

این انیمیشن در بخش چشم انداز فیلم‌های کوتاه جشنواره فیلم انسی حضور خواهد داشت.

در خلاصه داستان انیمیشن ۱۰ دقیقه ای «دیوار چهارم» آمده است: «آرزو، خیال و خواسته‌هایش در یک آشپرخانه کوچک خلاصه شده؛ پسرک لکنتی آنجا مشغول بازی‌ست.»

محبوبه کلایی، نویسندگی، کارگردانی، انیمیت، تصویربرداری، ساخت مدل و تدوین فیلم را بر عهده داشته و حسین قورچیان نیز، طراحی و ترکیب صدای این اثر را انجام داده است.

جشنواره فیلم‌های انیمیشن «انسی» یکی از معتبرترین رویدادها در عرصه پویانمایی در سطح بین‌المللی است که هر ساله در ماه ژوئن در شهر انسی فرانسه برگزار می‌شود، شروع این جشنواره به سال ۱۹۶۰ برمی‌گردد که در ابتدا به‌صورت دوسالانه برگزار می‌شد اما از سال ۱۹۹۸ به رخدادی سالانه تبدیل شده است.

شصت و یکمین جشنواره بین‌المللی انیمیشن انسی امسال از تاریخ ۱۴ تا ۱۹ ژوئن (۲۴ تا ۲۹ خرداد) برگزار می‌شود.

«هبوب» به جشنواره‌ اشتوتگارت آلمان راه پیدا کرد

انیمیشن «هبوب» به کارگردانی مهسا سامانی و از محصولات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در بخش مسابقه بیست و هشتمین دوره جشنواره انیمیشن اشتوتگارت آلمان پذیرفته شد.

انیمیشن «هبوب» در بخش جایزه ویژه طبیعت جشنواره انیمیشن اشتوتگارت آلمان انتخاب شده است و در این بخش منتخبی از بهترین فیلم‌ها در زمینه محیط زیست و طبیعت نمایش داده می‌شوند.

این جشنواره انیمیشن که از رویدادهای مورد تایید آکادمی اسکار است، امسال به دلیل همه گیری بیماری کووید ۱۹ از تاریخ ۴ تا ۹ می ۲۰۲۱ برابر با ۱۴ تا ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ به صورت مجازی برگزار می‌شود.

در خلاصه داستان انیمیشن «هبوب» ساخته مهسا سامانی آمده است: «پدر و دختری در صلح و آرامش با طبیعت زندگی می‌کنند اما پس از مدتی تغییراتِ آب و هوایی زندگی آن‌ها را دگرگون می‌کند.»

جایزه بهترین تدوین انجمن منتقدان و روزنامه‌نگاران جهان به «دشت خاموش» رسید

فیلم «دشت خاموش» در مراسم انتخاب بهترین آثار ۲۰۲۱ انجمن بین‌المللی منتقدان و روزنامه‌نگاران سراسر جهان (International cinephile Society) در دو رشته بهترین فیلم و تدوین نامزد دریافت جایزه شد که در نهایت جایزه بهترین تدوین به سارا یاوری تدوینگر فیلم رسید‌.

آی، سی،اس (ICS)، انجمن آنلاین نویسندگان سینمایی بین‌المللی است که در سال ۲۰۰۳ تأسیس و حدود صد عضو از منتقدان و روزنامه‌نگاران معتبری چون مایک دانگلو و جاستین چانگ (روزنامه لوس انجلس تایمز) و استفانی زاخارک (مجله تایمز) دارد.

این انجمن هرساله با رأی‌گیری از اعضای خود بهترین آثار سینمایی آمریکا و سراسر جهان را انتخاب و از آن‌ها تجلیل می‌کند. فیلم‌های سرزمین آواره‌ها (Nomadland) اولین گاو (First Cow) و عاشقان راک (lovers rock) و هیچ‌وقت به‌ندرت بعضی‌وقت‌ها همیشه (Never Rarely Sometimes Always) ، از جمله فیلم‌هایی بودند که در این رقابت سینمایی شرکت داشتند.

فیلم «دشت خاموش» به نویسندگی و کارگردانی احمد بهرامی و تهیه‌کنندگی سعید بشیری به شرایط دشوار کاری و روابط انسانی پیچیده چند خانواده می‌پردازد که در یک محیط کارگری زندگی می‌کنند. علی باقری، فرخ نعمتی و مهدیه نساج از بازیگران "دشت خاموش" هستند. این فیلم تاکنون در بیش از بیست جشنواره بین‌‌المللی حضور داشته و جایزه بهترین فیلم بخش افق‌های جشنواره ونیز و چندین جایزه دیگر را دریافت کرده است.

مسئولیت پخش بین‌الملل فیلم را شرکت پرشین فیلم با مدیریت علی قاسمی به عهده دارد.

«جشنواره فیلم ترایبکا» حضوری برگزار می‌شود

جشنواره بین‌المللی فیلم ترایبکا پس از یک دوره دیجیتال و برخط برای جلوگیری از شیوع کرونا، امسال به قالب حضوری برمی‌گردد؛ نشانه‌ای امیدوار کننده که از احتمال تضعیف سلطه کرونا بر زندگی فرهنگی در آمریکا حکایت دارد.

خبر برگزاری حضوری جشنواره ترایبکا در شرایطی اعلام می‌شود که حجم واکسیناسیون در شهر نیویورک افزایش یافته و این شهر لنگ لنگان به سمت اوضاع عادی پیش از شیوع کرونا حرکت می‌کند.

رابرت دنیرو از بنیان‌گذاران جشنواره ترایبکا با انتشار بیانیه‌ای در این خصوص گفت: همانطور که نیویورک از زیر سایه سنگین کرونا خارج می‌شود، این که در بیستمین دوره از جشنواره‌مان مردم را دور هم جمع کنیم کار درستی به نظر می‌رسد.

با این وجود، برای بحران بهداشتی‌ای که سال گذشته متولیان ترایبکا را ابتدا به لغو رویداد و سپس برگزاری نسخه دیجیتال متقاعد کرد، ملاحظاتی در نظر گرفته خواهد شد؛ این جشنواره ۱۲ روزه امسال در فضای باز برگزار می‌شود و برگزارکنندگان در اجرا و رعایت شیوه‌نامه‌های پیشگیری از شیوع کرونا، با اداره بهداشت و درمان ایالت نیویورک همکاری خواهند کرد.

جشنواره ترایبکا که دو دهه پیش همزمان با وقوع حادثه تروریستی یازده سپتامبر پایه‌ریزی شد، طی این سالها با بیش از ۱۵۰ هزار تماشاچی به یکی از مهمترین ویترین‌های سینمای مستقل جهان بدل شده است.

بیستمین دوره از این جشنواره سینمایی معتبر با دو ماه تاخیر، از ۹ تا ۲۰ ژوئن (۱۹ تا ۳۰ خرداد ۱۴۰۰) برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر ووهان در استان هوبی چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

این بیماری که به تدریج به کشور‌های مختلف سرایت و سازمان جهانی بهداشت از آن با واژه همه‌گیری یاد کرد، تا لحظه تنظیم خبر ۱۲۸ میلیون نفر را در جهان مبتلا کرده است که از این میان بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار نفر جان باخته‌اند.

شیوع این ویروس موجب تعطیلی بسیاری فعالیت و رویدادهای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از جمله جشنواره‌ها، نمایشگاه ها و بسته شدن سینماها، سالن های تئاتر و کنسرت و کتابفروشی‌ها شد و تأثیرات منفی زیادی بر بازارهای جهانی و اقتصاد کشورها در بخش های گوناگون از جمله فرهنگ گذاشت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *