صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حقوق‌بگیران چقدر باید مالیات بدهند؟

۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۵:۵۳
کد خبر: ۷۱۳۴۸۷
افزایش ۲۵ درصدی و حداقل دریافتی ۳.۵ میلیون تومانی کارکنان و بازنشستگان در سال جاری با پرداخت تا ۳۵ درصدی مالیات به صورت پلکانی همراه است.

- ایسنا نوشت: افزایش حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان در سال گذشته به طور متوسط ۱۵ درصد و حداقل دریافتی آن‌ها ۲.۸ میلیون تومان بود، اما دولت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ افزایش ضریب حقوق گروه‌های مختلف حقوق بگیر در دستگاه‌های اجرایی اعم از کارکنان و بازنشستگان را ۲۵ درصد و حداقل پرداختی به آن‌ها را ۳.۵ میلیون تومان پیش‌بینی کرد که در این حالت میزان افزایش حقوق به طور متوسط ۱۰ درصد و حداقل پرداختی ۷۰۰ هزار تومان افزایش داشت.

هیچ کسی بیش از ۲.۵ میلیون تومان افزایش حقوق ندارد

در جریان بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ در مجلس، نظرات متفاوتی در رابطه با افزایش حقوق کارکنان مطرح بود، ولی در نهایت آنچه در قانون بودجه تصویب و از سوی مجلس به دولت ابلاغ شده است نشان می‌دهد که ضریب حقوق گروه‌های مختلف حقوق بگیر بر اساس آخرین حکم کارگزینی سال ۱۳۹۹ تا ۲۵ درصد افزایش می‌یابد؛ البته مشروط به اینکه میزان افزایش حقوق هیچ کسی نسبت به سال گذشته بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نباشد؛ بنابراین با این مصوبه در قانون بودجه، حقوق‌های بالای ۱۰ میلیون تومان مشمول افزایش ۲۵ درصدی نشده و فقط رقم ثابت دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به آن‌ها اضافه می‌شود.

مالیات ۳۵ درصدی برای حقوق‌های بالاتر از ۳۲ میلیون تومان

از سوی دیگر پرداخت مالیات حقوق کارکنان مطرح است که البته این قشر همواره از بخش‌های با سهم بالا در پرداخت مالیات در سال هستند. برای سال جاری سقف معافیت مالیاتی در ماه چهار میلیون و در سال تا ۴۸ میلیون تومان است و مازاد بر آن به صورت پلکانی مشمول مالیات خواهد شد.

بر این اساس نرخ مالیات بر درآمد حقوق کارکنان به این صورت است که مازاد ۴۸ میلیون تومان در سال تا رقم ۹۶ میلیون تومان و به عبارتی هشت میلیون تومان در ماه ۱۰ درصد مشمول مالیات خواهد شد. همچنین از ۹۶ میلیون تا ۱۴۴ میلیون تومان در سال (۱۲ میلیون تومان ماهانه) شامل ۱۵ درصد، از ۱۴۴ میلیون تا ۲۱۶ میلیون تومان در سال (۱۸ میلیون تومان در ماه) ۲۵ درصد و از ۲۱۶ میلیون تا ۲۸۸ میلیون تومان یعنی حقوق حدود ۲۴ میلیونی در ماه شامل ۲۵ درصد مالیات می‌شود. اما حقوق‌های ۲۸۸ میلیون تا ۳۸۴ میلیون تومان در سال ۳۰ درصد و از ۳۸۴ میلیون تومان (در سال) بالاتر یعنی از ۳۲ میلیون تومان در ماه، ۳۵ درصد مشمول مالیات می‌شود.

جریان افزایش حقوق کارکنان تنها مربوط به این رشد در قانون بودجه نیست و در یکی دو سال اخیر بر اساس فصل ۱۰ قانون مدیریت خدمات کشوری، امتیازاتی برای حقوق کارکنان مشخص شده که امکان استفاده از این امتیاز تا ۵۰ درصد افزایش است و دستگاه‌ها می‌توانند طبق شرایط و ضوابط تعیین شده نسبت به آن اقدام کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *