صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین وضعیت کرونایی شهر‌های کشور / ۲۵ استان کشور در وضعیت هشدار قرار دارند + نقشه و نمودار

۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۱۳۴۶۱
درحالی به پایان تعطیلات نوروزی ۱۴۰۰ نزدیک می‌شویم که افزایش تعداد شهرستان‌های نارنجی و قرمز در سراسر کشور بیانگر ایجاد کانون‌های بحران تازه‌ای در کشورمان به واسطه رشد قابل توجه جابه‌جایی مسافران بوده است.

- تسنیم نوشت: تعطیلات نوروزی ۱۴۰۰ نیز امروز به پایان می‌رسد و از فردا دوباره فعالیت رسمی در سراسر کشور آغاز می‌شود این درحالی است که براساس آمار‌های رسمی منتشر شده وزارت بهداشت هم اکنون کشورمان در آستانه شروع پیک چهارم همه‌گیری ویروس منحوس قرار گرفته و درصورت بروز این اتفاق احتمال افزایش قابل توجه تعداد متوفیان این بیماری دور از انتظار نیست.

به این ترتیب و براساس افزایش سفر‌های نوروزی در کشورمان ویروس منحوس کرونا آنهم از نوع جهش یافته انگلیسی در جای جای ایران زمین دست به دست شده و شاهد مثال آنهم تغییر وضعیت رنگبندی شهرستان‌ها با سرعتی قابل توجه و همچنین افزایش تعدادموارد بستری حاد در شهرستان‌های گردشگرپذیر است. در این راستا اخبار منتشر شده از استان مازندران به عنوان یکی از مهمترین مناطق گردشگرپذیر در نوروز ۱۴۰۰ نشان می‌دهد وضعیت رنگبندی بسیاری از شهرستان‌های این استان با سرعتی قابل تامل درحال تغییر بوده و این روند حکایت از آغاز شرایط حاد در این منطقه دارد.

به عنوان مثال هم اکنون نام شهرستان قائمشهر به عنوان اولین شهرستان قرمز مازندران در فروردین ۱۴۰۰ ثبت شده و در استان فارس هم شرایط به سمت بحرانی شدن حرکت کرده تاجایی که رکورد ۱۰۰ روزه آمار بستری در این استان شکسته شده است؛ بنابراین مسئولان وزارت بهداشت براساس آمار‌های استخراج شده از روند تغییر وضعیت همه‌گیری در شهرستان‌های کشور روز گذشته رسما اعلام کردند تا پایان روز ۱۲ فروردین ۱۴۰۰، ۳۲ شهرستان قرمز و ۸۵ شهرستان نارنجی قرار گرفته و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت "از" و "به" شهر‌های با وضعیت قرمز و نارنجی، ممنوع است شده است.

از سوی دیگر اگرچه براساس همین اطلاعات هنوز ۲۷۲ شهرستان در وضعیت زرد و ۵۹ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند، اما به گفته مسئولان شرایط فعلی شهرستان‌های یاد شده که کم‌خطرتر از سایر بخش‌ها با رنگ آبی و زرد معرفی شده‌اند با درنظر گرفتند روند همه‌گیری و افزایش سرعت انتقال بیماری کاملا معنادار درحال تغییر بوده و احتمال ورود به رنگ نارنجی و حتی قرمز آن‌ها در روز‌های آینده بخصوص دو هفته پایانی فروردین دور از انتظار نیست.

بنا بر اعلام وزارت بهداشت با توجه به احتمال موج چهارم کرونا در کشور، شهرستان‌های خوی و نقده (آذربایجان غربی)، شاهین شهر و میمه، فلاورجان، لنجان و نجف‌آباد (اصفهان)، پردیس و شهریار (تهران)، بروجن (چهارمحال و بختیاری)، لالی (خوزستان)، خرمدره (زنجان)، سپیدان (فارس)، دلفان (لرستان) و قائم شهر (مازندران) به‌زودی در وضعیت قرمز قرار خواهند گرفت.

از سوی دیگر شهرستان‌های تبریز، چاراویماق و مرند (آذربایجان شرقی)، پلدشت، پیرانشهر و چالدران (آذربایجان غربی)، آران و بیدگل، سمیرم و کاشان (اصفهان) ایوان (ایلام)، بینالود، سبزوار و مشهدمقدس (خراسان رضوی)، دامغان، سمنان و شاهرود (سمنان)، کوه‌چنار، گراش و لارستان (فارس)، قم (قم)، سنندج (کردستان)، شهربابک (کرمان)، پاوه (کرمانشاه)، بندرگز و گرگان (گلستان)، رودبار، فومن و لاهیجان (گیلان)، پلدختر، چگنی، رومشکان و کوهدشت (لرستان)، آمل، جویبار، رامسر، ساری و گلوگاه (مازندران)، آشتیان و زرندیه (مرکزی)، بندرلنگه، قشم و میناب (هرمزگان)، تویسرکان، فامنین و کبودرآهنگ (همدان)، تفت و مهریز (یزد) به زودی در وضعیت نارنجی قرار خواهند گرفت.

برهمین مبنا با درنظر گرفتن تغییر رنگبندی سریع در استان‌های مختلف کشورمان وزارت بهداشت رسما اعلام کرده که استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، کردستان، کرمانشاه، گلستان، مازندران و هرمزگان در وضعیت قرمز قرار دارند.

از سوی دیگرآمار‌ها نشان می‌دهد استان‌های تهران، فارس، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، کهگیلویه و بویر احمد، لرستان، همدان، یزد و خراسان شمالی نیز در وضعیت هشدار قرار گرفته‌اند.

البته افزایش احتمال آغاز پیک‌چهارم همه گیری در ایران عاملی بوده تا مسئولان وزارت بهداشت در بسیاری از مراکز درمانی نسبت به بررسی شرایط وضعیت تجهیزات و آمادگی پرسنل درمانی اقدام کرده و نتایج را برای برنامه‌ریزی مدیریت این پیک مورد ارزیابی قرار داده‌اند. به عنوان مثال دکتر جان بابایی با اشاره به لزوم آمادگی تمامی بیمارستان‌های استان تهران برای مواجهه با پیک‌های بعدی کرونا، وضعیت تخت‌ها در مراکز درمانی استان را مورد بررسی قرار داده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *