صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگاهی به شرایط نیمکت تیم‌ها در لیگ بیستم

۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰:۵۶
کد خبر: ۷۱۳۴۵۹
تا پایان هفته هجدهم لیگ برتر فوتبال ۲۸ سرمربی در لیگ برتر فعالیت کردند که در این میان پنج تیم سه مربی را روی نیمکت خود دیدند.

- خبر آنلاین نوشت: لیگ بیستم از حیث تغییر سرمربیان شرایط خوبی را تجربه نکرد و جابه جایی‌های متعددی صورت گرفت که نشان داد بیشتر انتخاب‌های اول فصل اشتباه و بدون بررسی‌های لازم فنی بوده است.

تا پایان هفته هجدهم لیگ برتر ۲۸ سرمربی حضور روی نیمکت تیم‌های لیگ برتری را تجربه کردند که پنج تیم میانگین هر ۶ هفته یک سرمربی را ثبت کردند! ماشین سازی، نساجی، ذوب آهن، تراکتور و آلومینیوم با سه مربی همکاری کردند. استقلال و نفت مسجد سلیمان هم مربی ابتدای فصل خود را تغییر داده و با مربی جدید به کارخود در لیگ ادامه می‌دهند.

اولین مربی اخراجی لیگ برتر علیرضا منصوریان بود که در پایان هفته پنجم از تراکتور اخراج شد. نکته جالب توجه درخصوص منصوریان و البته رسول خطیبی جابه جایی آن‌ها در لیگ است. منصوریان فصل را با تراکتور شروع کرد، اما هم اکنون سرمربی آلومینیوم است و خطیبی که در آلومینیوم بود، حالا سرمربی گری تراکتور را برعهده دارد.

در ادامه نگاهی به شرایط نیمکت تیم‌ها در لیگ بیستم می‌اندازیم:

سپاهان: محرم نوید کیا

باشگاه سپاهان اواخر شهریور ۹۹ و بعد از قطع همکاری با امیر قلعه نویی، محرم نویدکیا بازیکن پیشین خود را به عنوان سرمربی انتخاب کرد. سپاهان لیگ قهرمانان آسیا را با محرم بازی کرد و در فصل بیستم هم نتایج قابل قبولی کسب کرده است. شاگردان نوید کیا هم اکنون با ۳۷ امتیاز و تفاضل گل بهتر صدرنشین لیگ برتر هستند.

پرسپولیس: یحیی گل محمدی

بعد از رفتن کالدرون در نیم فصل لیگ نوزدهم پرسپولیس همکاری دوباره خود را با گل محمدی آغاز کرد، قهرمانی در لیگ و نایب قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا ماحصل حضور یحیی در پرسپولیس بود. این تیم فصل جاری لیگ برتر را هم با گل محمدی ادامه داد و رده دوم را به خاطر تفاضل گل کمتر نسبت به سپاهان در اختیار دارد. با توجه به شرایط موجود بعید می‌رسد در فصل جاری مربی به غیر از گل محمدی روی نیمکت پرسپولیس بنشیند.

 

استقلال: محمود فکری- فرهاد مجیدی

بعد از حضور محمود فکری در نساجی و اتفاقات فصل نوزدهم برای استقلال نه تنها مسئولان باشگاه بلکه هواداران این تیم هم خواهان حضور فکری در جمع آبی پوشان بودند. در نهایت محمود فکری به عنوان سرمربی استقلال انتخاب شد و آن‌ها توانستند در فصل نقل و انتقالات بهترین‌های لیگ را آبی پوش کنند. باوجود کیفیت نه چندان بالای بازی‌های استقلال در ابتدای فصل همه با توجیه عدم هماهنگی درتیم از فکری حمایت کردند، اما مشکلات تاکتیکی بعد از دربی بیش از قبل خود را نشان داد و به مرور انتقادات به عملکرد کادرفنی افزایش یافت. در نهایت فکری به صورت توافقی از استقلال جدا شد و جانشینی او هیچ کاندیدایی نداشت جز فرهاد مجیدی. پس برای بار سوم مجیدی به استقلال آمد تا در ادامه فصل بیستم سرمربی این تیم باشد. استقلال ۳۳ امتیازی در رده سوم جدول رده بندی لیگ برتر قرار دارد.

فولاد خوزستان: جواد نکونام

نکونام از اردیبهشت سال ۹۸ تاکنون روی نیمکت تیم اهوازی نشسته و نتایج خوبی را هم با این تیم کسب کرده است. آن‌ها که سهمیه پلی آف لیگ قهرمانان آسیا را دارند با ۲۶ امتیاز رده چهارم جدول را به خود اختصاص داده اند. زمان تغییر کادرفنی استقلال صحبت‌هایی مبنی برحضور نکونام در این تیم شنیده شد، اما به دلیل اینکه او با فولاد قرارداد داشت در این تیم ماند تا نیمکت فولاد دست نخورده بماند.

تراکتور: علیرضا منصوریان، مسعود شجاعی- رسول خطیبی

تراکتور به مانند سال‌های قبل تیمی با تعویض‌های پرتعداد روی نیمکت بود. آن‌ها فصل را با علیرضا منصوریان آغاز کردند، اما نتایج مورد انتظار تبریزی‌ها به دست نیامد و ۱۸ آذر این مربی اخراج شد. بعد از اخراج او گمانه زنی‌های زیادی در خصوص سرمربی جدید مطرح شد، اما در نهایت این مسعود شجاعی بود که هم بازیکن شد هم سرمربی! به گفته مسئولان این باشگاه آن‌ها درنظر داشتند تا شجاعی به عنوان سرمربی کارش را ادامه بدهد، اما او راغب به انجام این کار نشد تا در نهایت رسول خطیبی در دوم اسفند سال گذشته به عنوان سرمربی این تیم انتخاب شد. باید دید آیا تراکتور رده پنجمی فصل را با خطیبی تمام می‌کند یا یک مربی دیگر!

آلومینیوم اراک: رسول خطیبی- محمود خرمزی- علی منصوریان

رسول خطیبی اولین مربی لیگ برتری اراکی‌ها بود و آن‌ها توانستند تنها شکست فصل پرسپولیس را تا بدین جای کار رقم بزنند. با این حال خطیبی هم راهی را رفت که برخی از مربیان در این فصل پیش گرفتند و آن جدایی به خاطر پیشنهاد بهتر بود! خطیبی از آلومینیوم جدا و راهی تبریز شد. مسئولان آلومینیوم محمود خرمزی را به عنوان سرمربی موقت انتخاب کردند و در نهایت علیرضا منصوریان که اول فصل در تبریز بود به اراک آمد تا این تیم در پایان هفته هجدهم میانگین هر ۶ هفته یک سرمربی را ثبت کنند!

صنعت نفت آبادان: سیروس پورموسوی

به مانند فصل قبل صنعت نفت لیگ را خوب شروع کرد، اما حالا آن‌ها به شکلی نتیجه گرفتند که هوادارانش را نگران سقوط کرده است. از آخرین برد سیروس پورموسوی با آبادانی‌ها بیش از دو ماه می‌گذرد و این مربی بیش از گذشته به در‌های خروج نزدیک است و بعید نیست که او اولین مربی اخراج شده سال ۱۴۰۰ باشد.

مس رفسنجان: محمد ربیعی

تیم تازه لیگ برتری شده که قهرمانی لیگ دسته یک را به دست آورده بود کارش را در لیگ برتر با محمد ربیعی آغاز کرد و اگر مشکل خاصی پیش نیاید به نظر می‌رسد با همین مربی نیز کارش را ادامه می‌دهد. ربیعی و شاگردانش در اولین تجربه خود در لیگ برتر نتایج بدی کسب نکردند و هم اکنون با ۲۴ امتیاز هشتم هستند.

پیکان: مهدی تارتار

باوجود اینکه هم اکنون پیکان جایگاه بهتری از نهمی لیگ ندارد، اما مهدی تارتار عملکرد خوبی همراه با این تیم در لیگ بیستم داشته و اگر اتفاق خاصی رخ ندهد پیکان فصل را با او تمام خواهد کرد. البته تارتار در پایان هفته سوم لیگ برتر یک بار از سمت خود استعفا داد، اما به هرشکلی که بود باردیگر به تیم برگشت.

گل گهرسیرجان: امیر قلعه نویی

فصل برای گل گهر و قلعه نویی رویایی شروع شد و آن‌ها هفته‌ها صدرجدول بودند، اما به یک باره نتایج ضعیف این تیم شروع شد و کار به جایی رسید که بسیاری به انتقاد از قلعه نویی پرداختند و معتقد بودند که او بازیکنان خوبی دارد، اما نتایج گل گهر رضایت بخش نیست. نتایج شعیف گل گهر با قلعه نویی و باخت سنگین برابر پرسپولیس این تیم را تا رده دهم جدول پایین کشاند. با این حال مسئولان گل گهر زمانی که استقلال به قلعه نویی پیشنهاد سرمربی گری داد با این مووضع مخالفت کردند تا هم چنان قلعه نویی سرمربی این تیم بماند.

مهدی رحمتی- شهرخودرو

مسئولان شهرخودرو برای تغییر شرایط تیمشان راه دوری نرفتند و از دروازه بان خود کمک گرفتند تا رحمتی هم به مانند نویدکیا بدون سابقه و مدرک سرمربی شود. فصل بیستم برای شهرخودرو نه خوب شروع شد و نه خوب ادامه پیدا کرد. این تیم رده یازدهمی که هنوز هم می‌تواند از کاندیدای سقوط باشد، نامش باردیگر به پدیده تغییر کرد و دچار مشکلات مالی و مدیریتی شد. با توجه به شرایط این تیم بازیکنان زیادی از مشهد جدا شدند و همین کار را برای رحمتی دشوار کرده است؛ البته همین شرایط سبب شده که مسئولان این تیم سمت اخراج مهدی رحمتی نروند!

نفت مسجد سلیمان: مجتبی حسینی- داریوش یزدی

مسجدسلیمان در خانه یکی از تیم‌های قلدر لیگ بود که توانست پرسپولیس را در خانه متوقف کند، اما مجتبی حسینی سرمربی این تیم اواخر بهمن از جمع آن‌ها جدا شد و به اصفهان رفت. مدیران مسجد سلیمان اعلام کردند که در کمیته اخلاق پیگیر نحوه جدایی او هستند. به هرشکل بعد از مجتبی حسینی، داریوش یزدی هدایت نفت مسجد سلیمان را برعهده گرفت؛ تیمی که با ۲۰ امتیاز دوازدهم است.

ابراهیم صادقی – سایپا

۱۲ اردیبهشت سال ۹۸ بود که مسئولان سایپا، ابراهیم صادقی را به عنوان سرمربی این تیم انتخاب کردند. اواز آن زمان تاکنون موفقیتی در حدقهرمانی یا کسب سهمیه نداشته و حتی در فصل نوزدهم برای بقا در لیگ می‌جنگید. با این حال سایپایِ صادقی تیمی متشکل از جوانان آینده دار است و در فصل بیستم هم با ۱۸ امتیاز سیزدهم است. این تیم هم اکنون شرایط خطرناکی برای ماندن در لیگ برتر دارد، اما بهنظر می‌رسد مسئولان سایپا تصمیمی برای تغییر کادرفنی خود نداشته باشند.

ذوب آهن اصفهان: رحمان رضایی، حسن استکی، مجتبی حسینی

رحمان رضایی را می‌توان یکی از بدشانس‌ترین مربیان این فصل لیگ برتر معرفی کرد؛ مربی که بعد از اولتیماتوم هیات مدیره در نهایت ۱۹ بهمن برکنار شد. او در بیانیه‌ای که بعد از این برکناری منتشر کرد گلایه و ناراحتی اش به خاطر این اتفاق نشان داد. حسن استکی مربی این تیم به صورت موقت در تیم کار کرد تا در نهایت ۲۸ بهمن مجتبی حسینی سرمربی نفت مسجد سلیمان به عنوان سرمربی ذوب آهن انتخاب شد. قبل از حسینی مسئولان ذوب آهن به فرهاد مجیدی پیشنهاد سرمربی گری داده بودند، اما او ترجیح داده شانسش را برای حضور در استقلال امتحان کند و درخواست تیم اصفهانی را رد کرد. ذوب آهن تا پایان هفته هجدهم با ۱۴ امتیاز چهاردهم است.

نساجی: وحید فاضلی- مجید جلالی- ساکت الهامی

نساجی در فصل جاری لیگ جزو تیم‌هایی بود که روی نیمکت ثبات لازم را نداشت و تابدین جای فصل سه مربی انتخاب کرده است. قائمشهری‌ها فصل را با وحید فاضلی آغاز کردند، اما او ۲۶ دی برکنار شد؛ البته او در مصاحبه‌ای اعلام کرد که خودش استعفا داده و اخراح نشده است. مجید جلالی که سابقه حضور روی نیمکت این تیم را داشت جانشین فاضلی شد، اما او هم مدت زیادی سرمربی نماند. جلالی بعد از شش هفته به خاطر کسب نتایج ضعیف اخراج شد تا این بار نوبت به ساکت الهامی برسد که نشستن روی نیمکت نساجی را امتحان کند! ساکت الهامی کار سختی برای حفظ نساجی در لیگ برتر دارد چرا که آن‌ها با ۱۳ امتیاز پانزدهم هستند و منطقه قرمز را به نام خود کردند.

ماشین سازی: وحید بیاتلو- سعید اخباری- مهدی پاشازاده

بیاتلو ۱۵ شهریور سرمربی ماشین سازی و ۱۹ آذر برکنار شد و نتوانست سه ماه بیشتر سرمربی گری تیم تبریزی را تجربه کند. سعید اخباری به صورت موقت جانشین بیاتلو شد تا در نهایت اوایل اسفند مهدی پاشازاده که فصل پیش با شاهین بوشهر در لیگ برتر بود باردیگربه لیگ برگردد. البته خیلی سریع دوباره اخباری از ماشین سازی جدا شد!



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *