صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

زباله، تنها سوغات انسان برای طبیعت

۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۱۳۴۲۵
ایران یکی از ۱۰ کشور اول مصرف کننده پلاستیک در دنیا است و در حالی که شکوه بهار زیبایی طبیعت را به رخ می‌کشد تنها سوغات برخی گردشگران برای مناطق بکر زباله است.

- باشگاه خبرنگاران نوشت: در هر روزی از سال انسان‌ها سبب شده اند که گاهی اوقات با ریختن زباله و رهاسازی پسماند‌ها زیبایی طبیعت از بین برود، زمان تجزیه زباله رها شده توسط انسان در طبیعت بسته به نوع زباله می‌تواند بیش از هزار سال طول بکشد. شیشه ۴ هزار سال، پلاستیک ۱۰۰ تا یک هزار سال، پوست میوه شش ماه و آدامس ۵ سال برای بازگشت به طبیعت زمان نیاز دارند.

بیشترین فشار و آسیب از سوی انسان را تخریب منابع طبیعی و سودجویی به محیط زیست و طبیعت وارد می‌شود، رها کردن زباله در طبیعت، روشن کردن آتش، چیدن گل ها، رهاسازی سبزه و ماهی سفره عید در رودخانه‌های شهر، شکستن شاخه‌های درخت و ... از جمله آسیب‌هایی است که افراد به طبیعت می‌زنند.

رهاسازی زباله در طبیعت نه تنها سبب زشت شدن محیط زیست می‌شود بلکه ممکن است سایر حیوانات به ویژه جانوران آبزی از این زباله‌ها تغذیه کنند و این امر در نهایت باعث مرگ جانوران به ویژه آبزیان و پرندگان می‌شود.

سارا نصیری راد کارشناس محیط زیست درباره این موضوع اظهار کرد: باید در طبیعت در کنار یکدیگر از زیبایی آن لذت ببریم و مهربانی و محبت کودکان و نوجوانان، به طبیعت و محیط زیست، به فزرندانمان بیاموزیم که رهاسازی هر یک کیسه پلاستیک چه آسیب‌هایی می‌تواند به محیط زیست بزند.

او با اشاره به اینکه هر فردی در قبال محیط زیست مسئول است، بیان کرد: بهتر است افراد وقتی می‌خواهند به طبیعت بروند از به همراه داشتن ابزاری، چون تبر، اره، کلنگ که می‌تواند به محیط زیست آسیب بزند خودداری کنند.

این کارشناس محیط زیست گفت: رفتار همه ما نسبت به محیط زیست باید متعهدانه و مسئولانه و با احترام باشد و همگی باید خود را مسئول رعایت و حفظ محیط زیست بدانیم.

نصیری تصریح کرد: توصیه می‌شود شهروندان زباله‌های خود را در طبیعت جمع آوری و در نهایت در سطل زباله رها کنند.

او تشریح کرد: ما باید با تولید کمتر زباله و تفکیک آن و جلوگیری از رهاسازی در طبیعت و از طرفی با تسهیل کردن کار بازیافت، به بازگشت آن در چرخه تولید کمک کنیم.

ایران یکی از ۱۰ کشور اول مصرف کننده پلاستیک در دنیا است. بر اساس آمار موجود، میزان پلاستیک تولیدی در ایران بیش از ۱۷ هزار تن در سال تخمین زده شده که این رقم معادل حدود ۵۰ تن در روز است. جالب بدانید که رهاسازی هر یک عدد بطری آب معدنی ۷ سال طول می‌کشد تا تجزیه شود و حتی ممکن است هر گز تجزیه نشود؛ بنابراین نیاز است تا برای داشتن طبیعت و محیط زیست زیباتر اصول شهروندی را رعایت و از ریختن زباله در جنگل، کوه، فضای سبز و فضا‌های شهری خودداری کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *