صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مروری بر ۱۰ فاجعه فضایی جهان

۱۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۱۳۱۶۶
از سال ۱۹۶۱ جهان شاهد بسیاری از فجایع فضایی بوده است که در آن ۱۸ فضانورد و دیگران در حین آموزش یا آزمایش کشته شده اند.

- باشگاه خبرنگاران به نقل از دویچه ووله نوشت: طی پنج دهه متوالی، جهان شاهد چندین فاجعه فضایی بود که فضانوردان شجاع به خاطر پیشرفت بشر و اعتلای کشورشان در میادین علمی متحمل شده و جان خود را به خطر انداختند. در این فجایع ۳۰ فضانورد، دانشمند و دستیاران آن‌ها طی تمرینات و آزمایش‌های فضایی جان خود را از دست دادند.

بیشتر مردم جهان می‌دانند که مأموریت پرواز به فضا بسیار دشوار است و به فضانوردان متخصص احتیاج دارد، اما گاهی اوقات ممکن است یک حادثه ناگهانی رخ دهد که علی رغم تجربه کافی باعث مرگ یک فضانورد به دلیل اشتباه در حین آموزش در فضا شود؛ به گونه‌ای که طی آموزش و پرواز به فضا، فضانوردان مشهوری سقوط کرده و از بین رفته اند.

در این گزارش ۱۰ تصویر مربوط به فجایع و بلایای فضایی جهان ارائه می‌شود:

در مارس ۱۹۶۱، حدود یک ماه قبل از شروع پرواز‌های فضایی، والنتین بوندارنکو فضانورد شوروی هنگام انجام آزمایش‌ها در آتش سوخت. او اولین فضانوردی بود که در آن زمان جان خود را از دست داد.

در ژوئیه ۱۹۶۱ هنگام عملیات آزمایشی فضانوردی، یک نقص فنی باعث در کپسول «لیبرتی بل ۷» برنامه ناسا باعث پرشدن کپسول از آب و غرق شدن آن در اقیانوس اطلس شد. خلبان گاس گریسوم نزدیک بود که جان خود را از دست بدهد، اما در نهایت نجات یافت.

در اکتبر ۱۹۶۴ «تئودور فریمن» دریانورد آمریکایی در حین آموزش برای پرواز به فضا درگذشت. او پس از برخورد هواپیمایش با هواپیمای دیگر، مجبور شد که خود را به بیرون پتاب کند که در نتیجه به زمین خورد و جان خود را از دست داد.

در مارس ۱۹۶۵، زمانی که «الکسی لئونوف» فضانورد در حال آزمایش پیاده روی در فضا بود، لباس او متورم و بازگشت وی به فضاپیمای «Voskhod ۲» بسیار سخت شد؛ به گونه‌ای که فضاپیما را مجبور به فرود در فاصله صد‌ها مایلی از مکان مورد نظر کرد؛ اما در نهایت لئونوف نجات پیدا کرد.

در سال ۱۹۶۷ میلادی، گراس گریسوم، ادوارد وایت و راجر چافی فضانوردان مشهور ناسا در حالی که در فضاپیمای آپوبو ۱ برای سفر به فضا برای ماه بعد تمرین می‌کردند، کشته شدند.

در آوریل ۱۹۶۷، ولادیمیر کوماروف فضانورد شوروی هنگامی که کابین خلبان سفینه سایوز ۱ به دلیل برخورد به زمین متلاشی شد و او موفق به بازکردن چتر خود هنگام فرود نشد، جان خود را از دست داد.

در آوریل ۱۹۷۰ میلادی، مخزن اکسیژن موجود در فضاپیمای آپولو ۱۳ منفجر شد و فضانوردان جیم لاول، جک سویگرت و فرد هیز مجبور به پایان دادن به ماموریت خود کره ماه با انرژی محدود، درجه حرارت بسیار کم و کمبود آب و هوا شدند. آن‌ها به مدت ۴ روز در این حالت باقی ماندند تا اینکه ناسا توانست آن‌ها را به سلامت به زمین برگرداند.

در ژوئن سال ۱۹۷۱، جورجی دوبروولسکی، ویکتور بتسایف و ولادیسلاو ولکوف فضانوردان شوروی، به دلیل کمبود اکسیژن درپی باز شدن ناگهانی دریچه دچار خفگی شده و جان خود را از دست دادند.

در ژانویه ۱۹۸۶، فقط ۳۷ ثانیه پس از پرتاب شاتل فضایی چلنجر، ۷ فضانورد آمریکایی کشته شدند.

در فوریه ۲۰۰۳، ۷ فضانورد پس از بازگشت از فضا و ورود به حریم هوایی زمین، در جریان انهدام شاتل فضایی کلمبیا کشته شدند.


برچسب ها: نجوم فضانورد

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *