تقیزاده: کرونا بیش از ۸ میلیارد تومان به ورزش ضربه زد/تشکیل مجمع سرخابیها یکی از مهمترین کارها بود
- جمشید تقی زاده، معاون حقوقی و هماهنگی امور استانهای وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اهمیت اجرای برنامههای توسعهای در بخشهای مختلف، تبدیل ادارات کل به مجموعهای هوشمند، چاوش، اثربخش و همافزا، برنامه محوری، استفاده از شیوههای نوین در فناوری اطلاعات آی تی، حذف کاغذ و استفاده از هوش مصنوعی، استفاده از تمامی ظرفیت و نیروی انسانی متخصص درون سازمانی، روشن شدن تکلیف نیروهای انسانی معطل و بلاتکلیف را بخشی از کارهای انجام شده در حوزه معاونت حقوقی و امور استانها در سال ۱۳۹۹ دانست.
وی با اشاره به ایجاد و شکلگیری تفکر تیمی و منسجم، همدلی و اشتیاق به خدمت در تمامی امورات این حوزه اظهار داشت: تمرکز بر وظایف و ماموریتهای اصلی از جمله توسعه همگانی ورزش و حمایت از بخش قهرمانی و حرفه ای، هماهنگ سازی برای ادامه خدمات بهتر به جوانان در استانهای مختلف، ایجاد سیستم نظارت و ارزیابی و پایش در بخشهای مختلف، تدوین برنامهای جهت رسیدن به اهداف و برنانههای ارائه شده توسط مسعود سلطانی فر در مجلس، تعامل اثر بخشی که با نمایندگان و همه ارگانها و نهادهای حاکمیتی شکل گرفت، هماهنگی با استانداران، ارتباط نزدیک با سمن ها، هیاتهای ورزشی و خیرین ورزشیار، داوطلبین کمک کننده ورزش، باشگاه داران و سرمایه گذاران بخش ورزش، تولیدکنندگان از دیگر کارهای انجام شده در سال ۹۹ بود.
تقی زاده افزود: نقش ورزش در ایجاد انسجام غرور ملی، شور اجتماعی، تویعه اقتصادی و ارتقا سطح سلامتی، همکاریهای مشترک در سطح بین الملل، تبیین نقش جوانان به عنوان سرمایه استراتژیک، همفکری در راستای جهش در بخشهای مختلف سلامت عمومی جامعه، ورزشکاران، مربیان، داوران در کرسیهای بین المللی از دیگر موضوعاتی بود که سعی کردیم در بخشهای مختلف امور استانی و حقوقی و بخشهای مختلف کمیسیونها نشان دهیم.
معاون حقوقی و هماهنگی امور استانهای وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: برآوردهایی که از آسیبهای کرونا شکل گرفت بالای ۸ هزار میلیارد تومان بود که به مراجع ذی صلاح ارائه شد و سعی کردیم اقدامات حمایتی و پیشگیرانه را از جمله بخشودگی اجاره در بخشهای مختلف خصوصی و بیمه کارفرمایان، هزینههای برق و گاز باشگاههای ورزشی به نحو احسنت انجام دهیم.
وی گفت: یکی از مهمترین اتفاقات سال ۹۹ در این حوزه، لایحه اهداف و وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان بعد از پنجاه سال در کمیسیون فرهنگی مصوب و در صحن مجلس تصویب شد که خوشبختانه با تایید شورای نگهبان نهایی و از طریق ریاست محترم جمهوری ابلاغ شد. امروز یکی از مهمترین نقشهای وزارت ورزش و جوانان استفاده از لایحه قانونی اهداف و وظایف وزارت ورزش و جوانان است.
تقی زاده با اشاره به اینکه بحث لایحه جامع نظام باشگاه داری یکی دیگر از مهمترین موضوعات وزارت ورزش و جوانان تلقی میشود بیان کرد: سعی کردیم با کمک دیگر معاونین و با هدایت و حمایت مقام عالی وزارت، لایحه را تنظیم و از طریق وزارتخانه به هیات دولت منتقل کردیم که انشاالله پس از تصویب در هیات دولت و ارائه در مجلس، یکی از خلاهای ورزش در کمیسیونهای مختلف رفع شود و رنسانس مهمی را در بخش ورزش شاهد خواهیم بود.
معاون وزیر ورزش و جوانان افزود: امروز جامعه ما بیش از هر زمانی نیازمند نشاط، امید، سرزندگی و عقلانیت است و ما هم سعی کردیم به جای پرداختن به حاشیهها به دنبال رسیدگی به امور مردم در همه ابعاد باشیم. بیانیه رهبر معظم انقلاب، تحت عنوان گام دوم انقلاب که بیانیهای امید بخش، عصری نو و آیندهای درخشان با بهره مندی از تواناییهای جوانان در پیمودن به قلههای پیشرفت و اقتدار علمی است به منظور توسعه هر چه بیشتر ایران اسلامی، در حکم منشور کاری همه دستگاههای اجرایی از جمله وزارت ورزش و جوانان قرار گرفته است.
وی با اشاره به کارکرد اصلی معاونت امور حقوقی، مجلس و استانها که افزایش نشاط و شادابی و ایجاد انگیزه در جامعه است گفت: این حوزه در بستر سازی و تحقق اهداف وزارت ورزش و جوانان، تاثیرگذاری آن در بعد ارتباطات و تعاملات با سایر ارگانها و نهادهای حاکمیتی، ترفیع جایگاه و اعتبار وزارتخانه و افزایش متمرکز بر روی اهداف و ماموریتهای راهبردی نقش ویژهای داشته که جا دارد از روسای فدراسیون ها، مدیران کل، معاونین و حوزه رسانه و روابط عمومی تشکر و قدردانی کنم که مدیریت و راهبری این معاونت را مبتنی بر تفکر و عمل مدیریت راهبردی خودشان قراردادند.
تقی زاده ادامه داد: انجام دادن ۱۲۳۴ فقره سند مالکیت تک برگی در این بخش با همکاری کمیسیون مستند سازی دولت، سمینارهای آموزشی با مسئولین نظارتی از دیگر کارهای انجام شده در این حوزه بوده است و سعی کردیم در بخشهای مختلف، مشکلات حقوقی ادارات کل، معاونین و حوزههای مختلف فدراسیونها را برطرف کنیم.
وی افزود: تشکیل مجامع دو شرکت فرهنگی و ورزشی استقلال و پرسپولیس، شناسایی و شفافیت صورتهای مالی این دو شرکت، انتقال چهار مجموعه ورزشی درفشی فر، شهدای گمنام به شرکت فرهنگی ورزشی پرسپولیس و شهدای گمنام و یا به تعبیری کمپ حجازی، تک برگ کردن سند این چهار مجموعه، انتقال اسناد مالکیت ۸ مجموعه ورزشی به نام وزارت ورزش و جوانان و اجرای ماده ۸۸ یکی دیگر از مهمترین کارهای انجام شده در این حوزه بود.
معاون امور حقوقی، مجلس و استانها وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: همچنین در بخش مجلس شورای اسلامی میتوان به شکل گیری لایحه اهداف و وظایف و اختیارات وزارت ورزش و جوانان بعد از پنجاه سال، شکل گیری قوانین و مقررات در قالب احکام توسعه ای، افزایش بودجه سالیانه ورزش با حمایت و کمکهای مقام عالی وزارت و عنایت ویژه نمایندگان محترم مجلس، از ۶۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۳ به ۴ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۹، شکل گیری قانون برنامه ششم، قانون دائمی برنامههای توسعه، قانون الحاق برخی مواد، قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، قانون متوازن در بخشهای مختلف اشاره کرد.
وی بیان کرد: دائمی شدن ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده، سهم وزارت ورزش و جوانان از اعتبارات و عوارض بر مالیات سیگار، اختصاص دادن کالاهای آسیب رسان در توسعه ورزشهای بانوان به وزارت ورزش و جوانان در ماده ۵۱، طرح فهرست احکام نامعتبر و طرح قوانین و مقررات در حوزه ورزش و جوانان نیز در این دوره انجام شد.
تقی زاده افزود: تلاش کردیم در بخشهای استانی برنامه ریزیها به طوری انجام شود که مدیران کل بتوانند نقش ویژه قائم مقامی وزیر ورزش و جوانان را در استانها داشته باشند و سعی کردیم در استانها طبق تاکید مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری از مدیران جوان استفاده کنیم.