صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جزئیات کارنامه تجارت خارجی کشور در سال ۱۳۹۹

۰۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۰:۰۲
کد خبر: ۷۱۲۵۹۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
رئیس کل گمرک ایران گفت: سال گذشته در مجموع بیش از ۱۴۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۷۳ میلیارد دلار بین ایران و شرکای خارجی آن مبادله شد.
- بنا به اعلام شادا، مهدی میراشرفی با اعلام جزئیات کارنامه تجارت خارجی کشور در سال ۱۳۹۹ گفت: سال گذشته در مجموع بیش از ۱۴۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۷۳ میلیارد دلار بین ایران و شرکای خارجی آن مبادله شد.
 
رئیس کل گمرک ایران بیان کرد: مجموع صادرات و واردات کشور در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۴۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن به ارزش ۷۳ میلیارد دلار بود که از این میزان ۱۱۲ میلیون ۲۹۳ هزار تن را کالا‌های صادراتی به ارزش ۳۴ میلیارد و ۵۲۶ میلیون دلار تشکیل می‌داد.
 
وی اظهار داشت: اقلام عمده صادراتی کشور شامل بنزین، گاز طبیعی، پلی‌اتیلن، پروپان و پسته بود وشرکای اصلی ایران در بحث صادرات در سال ۱۳۹۹ چین با ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار، عراق با ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تن به ارزش ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن به ارزش ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار، ترکیه با ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار و افغانستان با ۷ میلیون تن به ارزش ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بودند که در مجموع، از نظر ارزش ۷۱ درصد و به لحاظ وزنی ۷۴ درصد از کل صادرات ما در سال گذشته با این کشور‌ها بوده است.

وی گفت: در بحث واردات نیز از مجموع ۱۴۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالای مبادله شده، ۳۳ میلیون و ۴۴۸ هزار تن مربوط به کالا‌های وارداتی به ارزش ۳۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود که از این میزان، ۲۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تن به ارزش ۱۲ میلیارد دلار آن کالا‌های اساسی بوده است. اقلام عمده کالا‌های وارداتی به ترتیب شامل ذرت، گوشی تلفن همراه، برنج، کنجاله و دانه‌های روغنی، گندم و روغن خام بوده است.
 
میراشرفی اضافه کرد: شرکای عمده ما در بحث واردات، چین با ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۵ میلیون تن به ارزش ۹ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار، ترکیه با ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن به ارزش ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار، هند با ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن به ارزش ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار و آلمان با یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بودند که در مجموع ۵۰ درصد واردات کشور به لحاظ وزنی و ۷۲ درصد از نظر ارزش از این پنج کشور صورت گرفته است.

رئیس کل گمرک ایران گفت: در بحث ترانزیت خارجی، ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالا از قلمرو کشورمان در سال ۹۹ ترانزیت شد که نسبت به سال قبل از آن تغییری به وجود نیامده است.
 
رئیس کل گمرک ایران درخصوص دلایل کاهش تجارت خارجی کشور در سال ۹۹ نسبت به سال قبل از آن اظهار داشت: تجارت خارجی ما در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال قبل از آن که ۱۷۰ میلیون تن به ارزش ۸۵ میلیارد دلار بود، از دو موضوع تأثیر پذیرفته است. یکی تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران است که با بیشترین شدت ادامه پیدا کرده و دوم بحث مربوط به بیماری کووید-۱۹ است. خوشبختانه هر قدر به ماه‌های پایانی سال نزدیک شدیم، اثرات این بیماری کمتر شد، ولی بحث تحریم‌ها همچنان باقی است و در سال‌جاری نیز احتمالاً تجارت خارجی ما از این دو موضوع متأثر خواهد شد.

برچسب ها: تحریم گمرک ایران

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *