صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واکنش عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس به استفاده ابزاری غرب از شورای حقوق بشر/ آمریکا و اروپا در جایگاه تحمیل و دیکته به ایران نیستند

۰۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۹:۰۲
کد خبر: ۷۱۲۲۲۸
دسته بندی‌: سیاست
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: با اشاره به پیشنهاد صدور قطعنامه در شورای حقوق بشر علیه جمهوری اسلامی ایران، گفت: استفاده از ظرفیت‌های نظام بین‌الملل برای ملت و کشور ما پسندیده نیست ولی کشورهای اروپایی با رویکرد «آقا، اجازه؟» همیشه از این ابزار، علیه کشورهای مسلمان و آزادی‌خواه به ویژه ایران اسلامی، حداکثر سواستفاده را داشته‌اند.

ابراهیم عزیزی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به قطعنامه پیشنهادی انگلیس در چهل‌وششمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، اظهار داشت: مدت‌های طولانی است که جمهوری اسلامی ایران براساس راهبردی که مبتنی و متکی بر منافع ملی است، اقدامات خود را اجرایی و عملیاتی می‌کند.

وی افزود: بدون شک وقتی کشوری برمبنای یک راهبرد کلان که منافع ملی مبنای عمل آن است، حرکت می‌کند، باید تلاش کند که از همه ظرفیت‌های درونی و بیرونی خودش برای رسیدن به این راهبرد بهره‌مند شود.

عزیزی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب تا به امروز براساس همین خط مشی حرکت و منافع ملی را هدف‌گذاری کرده و بالغ بر ۴۳ سال از عمر انقلاب اسلامی را بدون تکیه بر ابرقدرت‌ها، چه در شرق و چه در غرب، سپری کرده است و امروز ما باید این راهبرد تعیین کننده را به عنوان یک راهبرد خدشه ناپذیر، همچنان ادامه دهیم.

نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به طور طبیعی، جمهوری اسلامی ایران باب ارتباط، گفت‌وگو و مذاکره را همیشه برای کشورهایی که با حسن نیت و برمبنای منافع مشترک و متقابل با ایران قصد ارتباط و همکاری داشتند، باز گذاشته است.

عزیزی گفت: اگر قرار باشد که عده‌ای از مسیر مذاکره و گفت‌وگو قصد سلطه جویی و سلطه گری را داشته باشند، ایران اسلامی هیچ‌گاه این نوع روش را برنمی‌تابد و هیچ وقت حاضر به ارتباط، مذاکره و گفت‌و‌گو با رویکرد تحمیلی و زورگویانه نیست و بدون شک این را به عنوان مبنای عمل خود، قرار داده است.

وی تاکید کرد: اروپایی‌ها متأسفانه سال‌هاست که سیاست مستقلی را پیشه نکردند و همیشه با اتکا به آمریکا حرکت کردند و راهبرد خودشان را کسب اجازه از آمریکایی‌ها تعیین کردند. جمهوری اسلامی هیچ‌گاه این نوع روش غیرمستقلانه را نپسندیده و نمی‌پذیرد.

 

 

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اروپایی‌ها باید برای ادامه ارتباطات سازنده، اول مشی خود را تغییر داده و راهبرد خودشان را بدون تکیه بر ابرقدرت‌ها قرار بدهند، بیان داشت: قطعاً ایران اسلامی این زمینه را همیشه پذیرا بوده و این باب را باز گذاشته است.

عزیزی ابراز داشت: اما متاسفانه این رویکرد غلط بر سیاست خارجی اروپا حاکم است و هراز گاهی هم سعی می‌کنند از ابزارهای نظام بین‌الملل علیه کشورهای آزادی‌خواه و کشورهایی که نشی مستقلانه و استقلال طلبانه را طی می‌کنند، استفاده کند.

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدام شورای حقوق بشر برای صدور قطعنامه علیه ایران، افزود: به نوعی می‌توان گفت که یک رفتار یکجانبه‌گرایانه را شاهد هستیم. استفاده از ظرفیت‌های نظام بین‌الملل و بهره‌گیری به نوعی که امکان راهبرد مستقلانه را غصب کند، برای ملت و کشور ما پسندیده نیست.

وی با بیان اینکه شورای حقوق بشر نباید ابزاری برای سلطه‌گری باشد، گفت: شورای حقوق بشر علی‌القاعده برمبنای چارچوب‌های فکری، نظری و توافقات نظام بین‌الملل برای صلح بین‌الملل، برای امنیت بین‌الملل، پایه‌گذاری شده است ولی متأسفانه کشورهای اروپایی با رویکرد «آقا، اجازه؟» همیشه از این ابزار، علیه کشورهای مسلمان و آزادی‌خواه به ویژه ایران اسلامی، سعی کردند حداکثر سواستفاده را داشته باشند.

عزیزی تاکید کرد: اینها هیچ تاثیری در راهبرد ایران اسلامی ندارد. اینطور نیست که اگر امروز اروپایی‌ها و آمریکا بخواهند از این ظرفیت سواستفاده کنند، ایران اسلامی راهبرد خود را تغییر می‌دهد و یا از اصول خودش عقب‌نشینی می‌کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: لذا همانطور که از این قریب به ۴۳ سال انقلاب اسلامی، این مسیر را ادامه دادیم، بدون هیچ گونه نگرانی و بدون هیچ گونه واهمه‌ای، ما این مسیر منافع ملی و بهره‌مندی از ظرفیت‌ها و قابلیت‌هایی که متکی بر اندیشه‌های بزرگ انقلاب اسلامی است را ادامه می‌دهیم.

این نماینده مجلس تاکید کرد: هم آمریکایی‌ها و هم اروپایی‌ها در جایگاهی نیستند که بخواهند موضوعی را بر ایران تحمیل کنند و یا اینکه بخواهند موضوعی را دیکته کنند. اگر علاقه‌مند به بهره‌گیری از ظرفیت‌های ایران بزرگ و پرقدرت هستند، باید خط مشی و راهبرد خود را تغییر دهند و با ایران بزرگ با احترام برخورد کنند. عزت ملت ما از همه چیز برای ما مهم‌تر است و بدون شکر تلاش می‌کنیم که همین سیاست را ادامه دهیم.

وی خاطرنشان کرد: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و مجلس شورای اسلامی که رکن تصمیم‌ساز در معادلات بین‌الملل است هم همین راهبرد را برای ادامه مسیر پیش‌بینی کرده و قانون لغو تحریم‌ها بر مبنای همین رویکرد تصویب شده است و بدون شک، مجلس شورای اسلامی اجازه هیچ‌گونه زیاده‌خواهی و باج‌خواهی را به هیچ‌کدام از کشورهای اروپایی و آمریکا نخواهد داد و یقین داریم که کسانی که متضرر این رفتار می‌شوند، خود آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها هستند و باید از ۴۳ سال عمر با برکت انقلاب اسلامی، درس همراه با عبرت گرفته باشند.

عزیزی در پایان اذعان داشت: یقین دارم آینده از آنِ ایران اسلامی، از آن ملت‌هایی است که عنصر مقاومت را در ملت خود زنده نگه داشتند و از آینده از آن کسانی و ملت‌هایی است که در مسیر اندیشه‌های بلند اعتقادی در حرکت هستند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *