صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خسروی: استقلال کمتر در کار تیم‌های دیگر دخالت کند/ این چه بازی‌هایی است که پرسپولیس انجام می‌دهد/ خیلی‌ها در دلالی در فوتبال سهیم هستند

۰۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۵:۰۱
کد خبر: ۷۱۲۱۸۳
دسته بندی‌: ورزشی ، فوتبال
پیشکسوت داوری فوتبال ایران گفت: تلخ‌ترین خاطره هم از دست دادن حدود ۶۵ هزار ایرانی خصوصا علی انصاریان و مهرداد میناوند است.
- علی خسروی پیشکسوت داوری فوتبال ایران متولد سال ۱۳۴۰ در تهران است. وی از سال ۱۳۶۰ و از سن بیست سالگی به دلیل عشق و علاقه به داوری فوتبال وارد این عرصه شد و در حال حاضر با نزدیک به ۴۰ سال سابقه ید طولایی در زمینه داوری دارد.

از همین رو و به مناسبت عید نوروز مصاحبه‌ای با این پیشکسوت داوری انجام داده است که در زیر می‌خوانید.

* عید شما را یاد چه چیزی می‌اندازد؟

عید من را یاد شادی، نشاط، بچگی و عیدی گرفتن می‌اندازد. وقتی مهمان می‌آمد همه حواسمان به این بود که چه زمانی به ما عیدی می‌دهد! یادش بخیر عیدها، ناهار را در خانه نمی‌خوردم و هر روز با عیدی‌هایم ساندویچ می‌خوردم! همیشه از عید و خرید و خوشحالی مردم لذت می‌برم.

* کرونا در سال ۹۹ چه بلایی سر ورزش ایران آورد؟
 
بزرگترین مشکلی که کرونا ایجاد کرد این بود که امکان حضور تماشاگران در ورزشگاه‌ها را گرفت و فعالیت برخی رشته‌های ورزشی و تمرینات را تعطیل کرد. کرونا در جهان، ورزش را به رفع تکلیف توسط نهاد‌های ورزشی تبدیل کرد که فقط باید به هر طریقی برگزار شود.

* مهم‌ترین دغدغه شما در سال ۹۹ چه چیزی بود و در سال ۱۴۰۰ چه خواهد بود؟

مهم‌ترین دغدغه‌ام این بود که کرونا نگیرم. خیلی جا‌ها نرفتم و اکثر سفر‌ها و دید و بازدید‌ها را لغو کردم. در سال ۱۴۰۰ دغدغه‌ام این است که کرونا از بین برود که حداقل بتوانیم زندگی معمولی خودمان را داشته باشیم. سال ۹۹ سال وحشتناکی بود.

* تلخ‌ترین و شیرین‌ترین اتفاق سال ۹۹ برای شما چه بود؟

در سال ۹۹ و در شرایط کرونایی هیچ خاطره شیرینی ندارم. تلخ‌ترین خاطره هم از دست دادن حدود ۶۵ هزار ایرانی خصوصا علی انصاریان و مهرداد میناوند است.

* بزرگترین اشتباهتان در سال ۹۹.

باز هم مثل سال‌های گذشته به افرادی که در حد و اندازه نبودند اعتماد کردم و از این اعتماد نیز ضربه خوردم!

* بارزترین نقطه ضعف و قوت اخلاقی شما چیست؟

همیشه می‌خندم، انرژی مثبت می‌دهم و زندگی را سفید می‌بینم و سعی می‌کنم همه را دوست داشته باشم. نقطه ضعفم هم این است که خیلی راحت به همه اعتماد می‌کنم و سیاست ندارم؛ به قول معروف زبان سرخم سر سبزم را به باد می‌دهد!

* اگر بخواهید یک جمله به کرونا بگویید چه خواهید گفت؟

به کرونا می‌گویم خیلی ممنون که آمدی تا ما بفهمیم چقدر خوشبخت و سعادتمند بودیم، ممنون که آمدی و مهربانی را به مردم تدریس کردی، چون ما مردم مهربانی نبودیم و همه سر هم کلاه می‌گذاشتیم!

* اگر قدرت این را داشتید که چیزی یا اتفاقی را در سال ۹۹ تغییر بدهید آن چه چیزی بود؟

زورم به وزارت ورزش نمی‌رسید، اما یک کلنگ برمی داشتم و کل ساختمان فدراسیون فوتبال را در خیابان سئول خراب می‌کردم و از نو می‌ساختم و ۸۰ درصد پرسنل را هم عوض می‌کردم!

*بهترین و کاربلدترین داور شاغل در لیگ ایران کیست؟

این سوال را جواب نمی‌دهم، چون اگر پاسخ دهم ۵۰ نفر زنگ می‌زنند که چرا ما را نگفتید! در کل در ایران چنین کسی را نداریم که بخواهم بهترین و کاربلدترین داور را نام ببرم.

* شاکی‌ترین بازیکن؟

شک نکنید دانشگر!

* معترض‌ترین نیمکت لیگ؟

در اوایل فصل نیمکت فولاد، اواسط نیم فصل اول نیمکت نساجی و استقلال و اواخر نیم فصل اول مس رفسنجان!

* سخت‌ترین دیداری که تا حالا قضاوت کردید؟

سال ۸۲ دیدار پرسپولیس و سپاهان در اصفهان که علی رغم داشتن ۲۳ سال تجربه نمی‌توانستم بازی را جمع کنم. پیروانی با دست توپ را گل کرد سخندان کمک داور آن دیدار گفت گل؛ منِ بیچاره هم گفتم گل!

* تا به حال در دیدار‌هایی که قضاوت کردید اشتباهی تاثیرگذار داشته‌اید که در نتیجه بازی تاثیر مستقیم داشته باشید و بعد از بازی متوجه آن اشتباه بشوید؟ حس و حالتان چگونه بوده است؟

بله سال ۸۰ در دیدار پرسپولیس و برق شیراز باید یک پنالتی قطعی را برای برق شیراز می‌گرفتم که نگرفتم؛ در حالی که اگر پنالتی را گرفته بودم شاید به پرسپولیس نمی‌باخت و در لیگ می‌ماند. بعد از بازی به برنامه ۹۰ رفتم و گفتم که اشتباه کردم. ۲ تا ۶ صبح به پارک ملت رفتم و در کنار یک پاکبان افغانستانی نشستم و گریه کردم! خوشبختانه صفایی فراهانی ورود کرد و تعداد تیم‌های لیگ را از ۱۶ تیم به ۱۸ رساند و نگذاشت برق شیراز سقوط کند؛ خدا خیرش دهد.

* گرفتن پنالتی نادرست یا نگرفتن پنالتی درست؟
 
تمام پنالتی‌هایی که در عمرم گرفته‌ام درست بوده است و پنالتی اشتباه نگرفته‌ام.

* کارت زرد یا قرمز؟

موافق کارت سبز هستم! برای اینکه این دو کارت نباشند! و همچنین موافق کارت نارنجی به جای قرمز هستم.

* یک آرزو برای خودتان و یک آرزوی برای مردم ایران؟

برای خودم آرزوی خاصی ندارم و امیدوارم همواره شاهد سعادتمندی خانواده‌ام باشم. برای مردم ایران دعا می‌کنم در سال ۱۴۰۰ جیب شان پر پول و تنشان سلامت باشند.

یک کلمه یا جمله در مورد هرکدام از عبارات زیر بگویید:

استقلال

امیدوارم پیشکسوت‌های این تیم با هم سازش داشته باشند و از تیم‌شان حمایت کنند. استقلال هم کمتر در کار دیگر تیم‌ها دخالت کند و راجع به آن‌ها اظهارنظر کند. همین روشی که مجیدی و کمالوند در پیش گرفته‌اند خوب است و اگر این مسیر را ادامه دهند نتیجه می‌گیرند!

پرسپولیس

این چه بازی‌هایی است که پرسپولیس انجام می‌دهد و همه را با نتیجه  یک بر صفر پیروز می‌شود! پرسپولیس همیشه یک تیم جنگنده و هجومی بوده و این که یک گل می‌زنند و دفاع می‌کنند جالب نیست. به نظرم پرسپولیسی‌ها کمی به دهه ۶۰ برگردند و سالی که علی پروین در ۴۰ سالگی آقای گل شد. آن تیم پرسپولیس بوده نه الان که به یک گل قانع‌اند.

کمیته داوران

کمیته‌ای که ۱۰ سال حرصمان داد، پیرمان کرد و به حرفمان گوش نداد و مدام در سفر بود!

گلاره ناظمی

خار چشم بعضی از داوران خانم و چند تا از داوران آقا (باخنده) او یک سرمایه برای مسابقات جهانی و آسیایی است.

علیرضا فغانی

اسطوره داوری ایران است. کسی که حقش بود فینال جام جهانی را سوت بزند و کمیته داوران فیفا این حق را از او گرفت. فغانی یک برند و پدیده در داوری دنیا است!

کارت زرد

دوستش دارم، چون هشدار می‌دهد که حواستان باشد.

کارت قرمز

برابر با مرگ است، مرگ فوتبالی!

اشتباهات داوری

متاسفانه در ۵،۶ سال گذشته خیلی زیاد شده و حتی در نتایج تیم‌ها تاثیرگذار بوده است! دیگر قبول ندارم که اشتباهات داوری جزئی از بازی است و تاکید می‌کنم اشتباهات داوری جزئی از ندانم کاری مسئولان داوری است.

دلالی در فوتبال

چیزی که قبلا بوده و ادامه هم خواهد داشت و هیچ کس هم در ایران نمی‌تواند آن را از بین ببرد، چون خیلی‌ها در این دلالی‌ها سهیم هستند. اسم نمی‌برم تا کسی از من شکایت نکند! دلالی در داوری فوتبال وجود ندارد، ولی یک سری اشتباهات غیرحرفه‌ای به خصوص در لیگ‌های پایه و لیگ‌های پایین در زمینه داوری هست.

تبانی

تا دلتان بخواهد در فوتبال ایران وجود دارد. آن تیمی که ۱۵ گل می‌خورد یا ۱۷ کرنر می‌دهد، بازیکنی که در نیم فصل بازی نمی‌کند و خودش را به مصدومیت می‌زند تا سال بعد به تیم دیگری برود و.... این موارد همه جزو انواع تبانی هستند.

فوتبال بدون تماشاگر

جنگل بدون درخت، دریای بدون آب و...

VAR

آرزویی که تا ۱۰ سال آینده هم محقق نخواهد شد. از سال‌ها پیش باید به فکر آن می‌بودیم. به جای اینکه قرارداد‌های بازیکنان را میلیاردی کنند باید دنبال VAR می‌بودیم. آوردن این سیستم کار هیچ فدراسیونی نیست و فقط دولت باید بودجه‌ای برای آن در نظر بگیرد. به شخصه مخالف VAR هستم، چون روح را در فوتبال می‌کُشد و طرفدار تیم‌های پرقدرت است.

سال ۱۳۹۹

مزخرف، سیاه و چرک!

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *