صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آمریکا و غرب از خوداتکایی ایران در هراسند

۰۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۰:۲۰
کد خبر: ۷۱۲۰۹۱
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها به دنبال وابستگی ذهنی، فکری و علمی ایران نسبت به خود هستند و از این در هراسند که ایران بتواند با خوداتکایی و خودسازی کالاهای مورد نیاز خود را بسازد.

میرقاسم مومنی در گفت‌وگو با میزان درخصوص نگاه به داخل برای مواجهه با تحریم‌های آمریکا، اظهاداشت: درخصوص موضوع تحریم، اگر نگاهی در طول ۴۳ سال انقلاب اسلامی داشته باشیم، ما شاهد تحریم‌های مختلفی از سوی آمریکا، اروپا و کشورهای متخاصم علیه کشور و ملت ایران بودیم. همین تحریم‌ها بود که خیلی مواقع توانسته است خودباوری و خوداتکایی را در. نیروهای کشور ایجاد کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه ما دو نوع تحریم داریم، اظهارداشت: یک نوع تحریم، تحریم کالایی است و یک نوع تحریم تکنولوژی است و به عنوان تکنولوژی مادر در صنایع مختلف از آن‌ها استفاده می‌شود.

مومنی ادامه داد: اگر به تحریم‌ها نگاه کنیم می‌بینیم که کالاهای نوع اول که بیشتر مصرفی هستند یا به نوعی هیچ تاثیری در رشد و شکوفایی کشور ندارند، به طرق مختلف به کشور وارد شدند. یعنی بخشی از سرمایه‌های کشور خارج شده و کالاهای لوکس، مصرفی و کالاهایی که بیشتر قشر خاصی از آن استفاده می‌کنند، وارد شده است.

وی افزود: اما ما در بخش کالاهای مادر یا کالاهایی که می‌تواند صنایع ما را به گردش درآورد، چه در بحث تکنولوژی و چه در بحث فناوری، تحریم شدیم. برای اینکه آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها نمی‌خواهند ایران به خودش اتکا داشته باشد و همیشه به دنبال این هستند که یک نوع وابستگی صنعتی و فکری به خارج داشته باشد.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه بیشتر از کالا، فکر مهم است، گفت: یعنی اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها به دنبال وابستگی ذهنی، فکری و علمی ایران نسبت به خود هستند و از این در هراسند که ایران بتواند با خوداتکایی و خودسازی کالاهای مورد نیاز خود را بسازد.

مومنی تصریح کرد: اما در بحث فعلی، مقام معظم رهبری به مسئله مهمی اشاره کردند. مسئله این است که ما نگاهی به روابط ایران و آمریکا داشته باشیم که چه حزب دموکرات و جمهوری‌خواه بر سر قدرت باشند، همیشه تحریم یک ابزاری علیه کشور ما بود و همیشه از این ابزار استفاده می‌کردند.

وی با بیان اینکه اساس این است که این تحریم‌ها در شرایط فعلی چگونه باید برطرف شود؟ اضافه کرد: اگر ما برداشتن تحریم‌ها از سوی آمریکا و اروپا را با دادن امتیازات کلان ملی داشته باشیم بهتر است یا اینکه در بحث خودباوری و خوداتکایی سرمایه گذاری کنیم و خودمان کارمان را شروع کنیم. به نظر من دومین بخش بهتر است.

نظر مقام معظم رهبری هم این است که ما در شرایط فعلی امتیازاتی به غرب و آمریکا ندهیم که ۵۰ سال آینده، آیندگان به ما ایراد بگیرند یا در تاریخ نتوانیم جوابگو باشیم.

مومنی تاکید کرد: بهتر است که ما در بحث فعلی با کمک درست و هدفمند به قشر جوان، فنی و نخبگان کشوری از آنها حمایت کنیم تا آنها بتوانند نیازهای کشور در بخش صنعتی، کشاورزی، علمی، دانشگاهی و نظامی برطرف کنند تا از فرصت های به وجود آمده استفاده شود.

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها در بحث تحریم الگو دارند، یادآورد شد: در هر صورت تحریم ها اجرا خواهند شد. اگر بحث مذاکره مطرح می‌کنند این بیشتر توجیه بین‌المللی یا روانشناسی است که ایران را بتواند همیشه در معرض تهدید یا ارعاب قرار دهند.

 

 

این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: ما هر کاری کنیم حتی اگر کاغذ سفیدی را امضا کنیم و به آنها بدهیم، باز هم آمریکایی‌ها از شیطنت خود دست‌بردار نخواهند داشت.

وی بیان داشت: آمریکایی‌ها با ذات و ایدئولوژی انقلاب اسلامی مخالف هستند نه با شخص خاصی. یعنی تا زمانی که ما بحث ایدئولوژی انقلاب اسلامی را داشتیم آمریکایی‌ها با ما خوب نخواهند بود.

مومنی یادآور شد: ما باید بر اساس مواضع تبیین شده و مغازه که مشخص شده است وارد مذاکره شویم و در قبال چیزهایی که می دهیم باید چیزهایی بستانیم. ما در برجام تعهدات خود را انجام دادیم اما هیچ چیزی گیرمان نیامد از نظر فنی، نه از نظر اقتصادی و نه از نظر سیاسی. به نظر من مسئله که مقام معظم رهبری اعلام کردند یک مسیر راه یک نقشه راهی است که دولت مجلس و تمام ارگان‌های ذیربط باید آن را کالبدشکافی کنند و هر قسمتی آن را اجرایی کرده و فرمول های اجرایی آن را تبیین کنند.


برچسب ها: تولید تحریم

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *