زعفران اصل را چگونه از زعفران تقلبی تشخیص دهیم؟
زعفران یکی از ادویههای گران قیمت و مورد علاقه ایرانیان است. چند قانون برای تشخیص زعفران اصل از تقلبی وجود دارد که باید آنها را دانست.
_ روزنامه همشهری نوشت: زعفران، گرانترین ادویه در جهان است که رنگ، طعم و بوی خارقالعادهای دارد و در اغلب غذاهای ایرانی استفاده میشود. تقریبا همه ما یکبار هم که شده برای تشخیص زعفران اصل از قلابی دچار سردرگمی شدهایم. این سردرگمی این روزها با آمدن انواع و اقسام زعفران و موادی مشابه آن در بستهبندیهای متنوع و جذاب و تبلیغات وسیع، بیش از پیش شده است. اما نگران نباشید، زیرا ما در اینجا به شما نکتههایی را آموزش میدهیم تا دیگر فریب زعفرانهای قلابی را نخورید.
به یاد داشته باشید که استفاده از روشهای ساده برای تشخیص زعفران اصل از تقلبی ازجمله بررسی رنگ و طعم، ظاهر و قیمت زعفران بسیار مهم است. برای تشخیص زعفران اصل چند رشته از زعفران را بردارید و در آب سرد بگذارید. هم زعفران اصل و هم زعفران تقلبی به آب رنگ میدهند، با این تفاوت که زعفران تقلبی به سرعت به آب رنگ میدهد، ولی زعفران اصل به کندی، ردی طلایی از خود باقی میگذارد. زعفران اصل به هیچوجه رنگ درخشان و براقی ندارد.
پس اگر زعفرانی را دیدید که برق میزند و بسیار درخشان است باید کمی به اصالتش شک کنید. زعفران اصل، بویی میان عطر عسل و یونجه و رایحهای قوی دارد. تلفیق بوی عسل و یونجه را بهعنوان رمزی برای تشخیص زعفران اصل از تقلبی برای خود قرار دهید. زعفران تقلبی معمولا طعم شیرینی دارد. پس اگر کمی زعفران را روی زبان گذاشتید و احساس کردید که شیرین است، با محصولی تقلبی و جعلی طرف هستید. زعفران واقعی به هیچوجه شیرین نیست. اگر آن را مزه کنید شاید کمی تلخی هم احساس شود. قانونی سرانگشتی در تشخیص زعفران اصل از تقلبی وجود دارد؛ کمی زعفران بردارید و آن را بو کنید. بوی زعفران باید حالت شیرین (شبیه عسل) داشته باشد، اما طعمش هرگز. زعفران را در آب سرد بگذارید و بعد از چند دقیقه، آن را در میان انگشتانتان بگیرید و برای چند دقیقه انگشتها را به هم بمالید.
زعفرانهای قلابی با این کار به سرعت به پودر تبدیل میشوند. کمی زعفران و جوششیرین را در یک فنجان آب با هم ترکیب کنید. اگر ترکیب نهایی، مادهای زرد باشد، زعفران اصل است در غیر این صورت با محصولی تقلبی روبهرو هستید. در آخر میتوان با استفاده از بنزین، زعفران اصل را از زعفران تقلبی تشخیص داد. رنگ تارهای زعفران در بنزین محلول نیست، یعنی اگر چند تار را در بنزین انداختیم نباید بنزین را رنگین کند.
زعفران اصل، بویی میان عطر عسل و یونجه و رایحهای قوی دارد. تلفیق بوی عسل و یونجه را بهعنوان رمزی برای تشخیص زعفران اصل از تقلبی برای خود قرار دهید. زعفران تقلبی معمولا طعم شیرینی دارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *