چند نکته درباره پیشنهاد عربستان برای آتش بس در یمن
- در پی مقاومت ۶ ساله یمنیهاف وزیر خارجه عربستان، روز دوشنبه ناگزیر به پیشنهاد آتش بس شد.
طرحی که سعودیها برای آتش بس در یمن ارائه دادهاند، اگرچه نکته و پیشنهاده تازهای در آن دیده نمیشود، اما نشان از ضعف عربستان دارد.
بیش از ۶ سال است که مردم مظلوم یمن مقابل حملات و تجاوز ائتلاف سعودی مقاومت میکنند و در این سالها در بحرانیترین شرایط از نظر کمبود و نبود غذا، دارو و حداقل امکانات برای زندگی قرار داشتهاند، اما با وجود جنگ نابرار توانستهاند به مقاومت خود ادامه دهند و حتی به پیروزیهای بزرگی دست پیدا کنند.
ارتش، نیروهای مردمی و انصارالله یمن با استعداد خود توانستند معادلات جنگ را تغییر داده و موازنه قدرت را به سود خود رقم بزنند تا جایی که اکنون قادر هستند به مراکز حساس نظامی و اقتصادی عربستان سعودی حمله کرده و امنیت رژیم آل سعود را به خطر بیندازند.
در طول جنگ ۶ ساله علیه یمن بارها چندین طرح صلح و پایان جنگ ارائه شده است، اما هیچ کدام از آنها از سوی عربستان سعودی رعایت نشده است و همواره رژیم سعودی نقض کننده آتش بس بوده، در این نقش سازمانهای بینالمللی در پایان دادن به جنایات رژیم سعودی در یمن بسیار کمرنگ و بی رمق است.
عربستان سعودی در یمن مرتکب جنایات جنگی شده و این در حالی است که همواره از نیروهای یمن درخواست شده است تا به حملات خود به اهدافی در عربستان سعودی پایان بدهد.
نیروهای ارتش و انصارالله یمن در طول ۶ سال جنگ،هیچگاه به اهداف غیر نظامی حمله نکردهاند در حالی که توانایی اقدام نظامی علیه این اهداف را دارند.
عربستان با حملات خود به یمن، شهرها و مراکز غیر نظامی را هدف قرار میدهد و مردم این کشور ویران شده هدف اصلی موشکباران و بمبارانهای ارتش رژیم سعودی است.
پیروزیها و دستاوردهای بزرگ مردم مقاوم یمن، سران سعودی را در جایگاه ضعف و استیصال قرار داده است به همین خاطر رژیم آل سعود سعی دارد تا بتواند به جنگ پایان دهد، اما نمیخواهد جایگاه خود را در این فرایند تنزل دهد.
عربستان از کمکهای نظامی آمریکا، اروپا و رژیم صهیونیستی بهره میبرد و از پیشرفتهترین تجهیزات و تسلیحات نظامی برخوردار است و در واقع به ظاهر در این مقوله دست برتر را دارد در حالی که نیروهای یمن از حداقلها برخوردارند و تجهیزات نظامی آنها بسیار ضعیفتر و کمتر از ارتش سعودی و ائتلاف است.
پیشنهاد آتش بس از سوی ریاض در حالی مطرح میشود که پس از آن حملات سنگین هوایی ارتش عربستان به یمن در مناطقی از صنعا و مأرب شکل میگیرد.
هدف حملات عربستان به یمن بر نابودی مراکز و اماکنی است که در آنها نیازهای غذایی مردم ذخیره شده است، ائتلاف متجاوز سعودی در ادامه حملات به نقاط غیرنظامی یمن، چند پایگاه حیاتی و انبارهای غلات در بندر صلیف واقع در ساحل دریای سرخ را بمباران کرد؛ اینگونه حملات سعودی، نشان از ضعف در رویارویی با ارتش و انصارالله یمن دارد.
ارتش و انصارالله یمن اگر به حملات موشکی و پهپادی خود علیه مراکز و تاسیسات حساس و مهم عربستان سعودی ادامه دهند، قطعا به زودی شاهد پایان دادن جنگ از سوی سعودیها علیه خود خواهند بود.
مقامهای انصارالله یمن پس از ارائه طرح پیشنهادی عربستان برای برقراری آتش بس اعلام کردهاند که این طرح تکراری است و هیچ نکته تازهای در آن دیده نمیشود.
انصارالله یمن در پاسخ به عربستان گفته است باید حملات سعودی و ائتلافی که این رژیم علیه یمن تشکیل داده به حملات خود پایان دهد، نیروهای خود را از خاک یمن خارج کند و محاصره یمن که باعث جلوگیری از ورود کمکهای انسان دوستانه شده است لغو کند.
مردم، انصارالله و ارتش یمن اعتقاد دارند که تنها پایان جنگ و برقراری آتش بس کافی نیست بلکه مهمتر از آن ایجاد سازوکاری برای کمک به مردم یمن است که ۶ سال است تحت محاصره ائتلاف سعودی قرار دارند و در شرایط بحرانی به سر میبرند.
در آماری که سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرده، ائتلاف سعودی در طول شش سال گذشته بیش از ۲۶۰ هزار بار و از ابتدای سال جاری میلادی بیش از هزار بار مناطق مختلف یمن را بمباران کرده است.
این حجم زیاد از حملات ائتلاف سعودی به یمن، عمق جنایایت سعودیها را نشان میدهد.
پایان جنگ در یمن و برقراری آتش بس در این کشور، با محکومیت عربستان سعودی و وادار کردن این رژیم به آتش بس و خروج از خاک یمن میسر میشود.
جامعه جهانی در قبال یمن منفعلانه و غیر مسئولانه رفتار کرده است و این اجازه را به سعودیها داده تا به جنایات خود ادامه دهند.
اگر برای پایان جنگ علیه یمن اقدامی صورت نگیرد، عربستان سعودی و همپیمانان آن باید در انتظار واکنشهای شدیدتر و غافلگیرانهتر از سوی ارتش و نیروهای انصارالله یمن باشند که قطعا ضربات سنگین و ویرانگری خواهد بود.
مردم یمن ۶ سال در دفاع از سرزمین خود مقاومت کردهاند و اکنون در آستانه پیروزی قرار دارند.