صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مدیریت اقتصادی مبتنی بر عقلانیت؛ شرط اصلی تحقق شعار سال ۱۴۰۰

۰۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۱:۰۰
کد خبر: ۷۱۱۹۳۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
کارشناس مسائل اقتصادی گفت: نامگذاری سال با محوریت تولید چندین سال است که تکرار می‌شود و نشان می‌دهد که تولید مساله مهم کشور بوده و تولید ملی از زوایای مختلف برای کشور مورد اهمیت است.

وحید شهری شقاقی در گفت‌وگو با میزان، پیرو نامگذاری سال ۱۴۰۰ با عنوان «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» از سوی مقام معظم رهبری گفت: نامگذاری سال با محوریت تولید چندین سال است که تکرار می‌شود و نشان می‌دهد که تولید مساله مهم کشور بوده و تولید ملی از زوایای مختلف برای کشور مورد اهمیت است.

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: توجه به تولید سالیان سال از سوی مقام معظم رهبری مورد تاکید بوده، اما در بحث تولید ملی هنوز ما شاهد اتفاقات مبارکی نبوده ایم و همچنان ضعف اصلی کشور مربوط به تولید ملی است و اگرتولید ملی ضعیف باشد کشور شکننده خواهد بود.

وی بیان کرد: طبیعتا محور کشوری که درگیر جنگ اقتصادی است باید تولید ملی باشد و تحقق رونق و جهش تولید نیازمند الزامات کلیدی، تصمیمات سخت و اصلاحات ساختاری در حوزه‌های مختلف اقتصادی است.

شهری شقاقی گفت: فارغ از بخش‌های اقتصادی شرط اولیه رونق تولید و جهش تولید مدیریت اقتصادی مبتنی بر عقلانیت توام با برنامه ریزی و تدبیر است.

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: در دهه نود فرصت‌های مهمی از دست رفت به طوریکه شاهد رشد اقتصادی صفر، کاهش ۳۴ درصدی درآمد سرانه ایرانیان، میانگین تورم ۲۴ درصد با میانگین رشد سرمایه گذاری ثابت ناخالص منفی ۵.۲ درصد بوده ایم.

وی افزود: در مجموع باید اهمیت شعار رهبری را درک کنیم چراکه سالیان سال است مقام معظم رهبری بر موضوع تولید تاکید دارند و اگر مدیریت اقتصادی مبتنی بر عقلانیت را به عنوان شرط اصلی تحقق این مهم در نظر بگیریم نیازمند اصلاحات بنیادی در اقتصاد کشور هستیم تا موانع از پیش روی تولید برداشته شود و حمایت و پشتیبانی کافی از این مساله صورت گیرد.

شهری شقاقی با تاکید بر اینکه اقتصاد ایران همچنان مبتنی بر دولت است گفت: متاسفانه آن طور که باید اجازه خصوصی سازی و توسعه بخش خصوصی در اقتصاد ایران داده نشده است.

کارشناس مسائل اقتصادی بیان کرد: توسعه بخش خصوص همواره با، اما و اگر‌هایی همراه بوده و رقابت پذیری رخ نداده است؛ از طرفی نظام بهره وری در کشور ما بسیار نازل است.

وی در ادامه گفت: شعار بهبود فضای کسب و کار از زمان شروع دولت یازدهم همواره مطرح بوده است و درحال حاضر که ۸ سال از آغاز آن می‌گذرد ما همچنان در بحث بهبود فضای کسب و کار در میان کشور‌های جهان رتبه پایینی داریم.

شهری شقاقی گفت: تولید کنندگان معتقدند کشور از فضای کسب و کار نامناسبی برخوردار است و اقتصاد مبتنی بر رانت و فساد مانع رشد تولید خواهد شد.

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: سالیان سال است که جریان نقینگی در کشور ما به سمت بازار‌های غیر مولد و سوداگری حرکت می‌کند و طبیعی است تولید همواره با کمبود نقدینگی همراه خواهد شد.

وی معتقد است اندیشه‌ای برای رشد تولید صورت نمی‌گیرد چرا که افکار به سمت بازار غیر مولد و سوداگری متمرکز شده است.

شهری شقاقی تاکید کرد: نیاز است نظام مالیاتی ما دگرگون شود تا بر فعالیت‌های غیر مولد مالیات‌های سنگین بسته شود که این موضوع نیاز به اصلاح اساسی دارد، اما نظام قدرت و ثروت مانع این اصلاحات هستند و اجازه نمی‌دهند نظام مالیاتی به نفع تولید اصلاح شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *