ارائه مجوز کشت برنج در برخی استانها؛ مصداق توهم پرآبی پیرو بارشهای سال گذشته
کارشناس حوزه انرژی گفت: بارشهای فراوان سال گذشته بسیاری را در کشور با توهم پرآبی مواجه کرده است و اثرات آن را میتوان در ارائه مجوز به برخی از استانها برای کشت برنج عنوان کرد.
محمدرضا شریفی در گفتوگو با میزان، با اشاره به میزان بارش در سال جاری اظهار کرد: کشور در سال آبی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ با پدیده خشکسالی مواجه است و میزان بارش نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته، اما در دراز مدت پنجاه ساله روند افزایشی داشته است.
این کارشناس حوزه آب تصریح کرد تغییرات اقلیمی در سرتاسر جهان باعث به وجود آمدن یک سیکل نامتناوب از بارش و خشکسالی در بسیاری از مناطق شده است، سال گذشته میزان بارش به قدری بود که شاهد سیلابهای فراوان و به زیر آب رفتن بسیاری از روستاها در پایین دست سدها بودیم، اما امسال میزان بارش کاهش محسوسی داشته است.
وی افزود: به طور کلی باید این موضوع را بپذیریم که از گذشته کشور ایران با کمبود منابع آبی مواجه بوده است و به صرف یک سال بارش نمیتوان آن را عبور از خشکسالی نام گذاری کرد.
شریفی ادامه داد: میزان بارش در ایران به طور میانگین کمتر از یک پنجم بسیاری از کشورهای اروپایی است با این وجود سرانه مصرف دو برابر این قاره سبز و پر آب است.میزان بارش در ایران به طور میانگین کمتر از یک پنجم بسیاری از کشورهای اروپایی است با این وجود سرانه مصرف دو برابر این قاره سبز و پر آب است
این کارشناس حوزه آب تصریح کرد: عمده هدر رفت آب در بخش کشاورزی است که با توجه به اقلیم شاهد کاشت گونه های فراوانی از کشتهای آب بر هستیم در سالهای اخیر وزارت نیرو اقدامی برای مدیریت منابع آب و جلوگیری از کشتهای پرآب انجام داده است که به نظر میرسد در سالهای آینده این ممنوعیتها کاهش خواهد یافت.
وی افزود: بارشهای فراوان سال گذشته بسیاری را در کشور با توهم پرآبی مواجه کرده است و اثرات آن را میتوان در ارائه مجوز به برخی از استانها برای کشت برنج عنوان کرد.
شریفی ادامه داد: سیاست حمایت از منابع آبی کشور باید حتی در سالهایی که میزان بارش بیشتر از میانگین است ادامه یابد تا در سالهایی که دچار کمبود بارش هستیم با اصلاح این فرهنگ مصرف زمینه برای استفاده صحیح مردم از منابع آبی فراهم شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *