صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گنجینه موسیقی ارمنیان جلفای نو اصفهان

۰۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۱:۵۶
کد خبر: ۷۱۱۸۰۳
دسته بندی‌: عکس ، استان ها
تعداد نظرات: ۱ دیدگاه
گنجینه موسیقی ارامنه جلفای نو با دیباچه‌ای از تاریخ موسیقی و ابزار اهالی ارامنه اصفهان در محله‌ی جلفا واقع شده است. این موزه دوم فروردین به طور رسمی افتتاح می‌شود. طبقه اول این گنجینه، دارای اتاق‌ها و غرفه‌هایی است که مخاطب را با پیشینه اجرای موسیقی در جلفای نو، روش نت‌نویسی قدیمی در مراسم کلیسای ارمنی، معرفی و نقش ضرب‌آهنگ کلیسایی، ادوات کوبه‌ای در کلیسای ارمنی و شاراکان به‌عنوان بخش مهمی از آواز کلیسای ارمنی، نقشه مصور نوازندگان و ساز‌ها در ارمنستان و جلفای نو، تصاویری از سنگ‌قبر سازندگان و مرمت‌گران ساز و عاشوق‌های ارمنی در قبرستان ارمنیان جلفای نو، نمونه‌هایی از خاز و خاز نویسی، طنین‌های کلیسایی، شکل‌گیری موسیقی مذهبی در جلفای نو، هنر عاشوقی، مکتب عاشوق‌های جلفای نو و آیین اعطای لقب عاشوقی، روایت معجزه صومعه کاراپت مقدس، بهترین ساز سازان جلفای‌نو، پیوند معماری و موسیقی فولکلور و گروه‌های موسیقی آشنا می‌کنند و در طبقه دوم گنجینه موسیقی ارمنیان جلفای‌نو سالن اجرا، کتابخانه صوتی، اتاق آموزش، کارگاه ساز سازی و بالاخره اتاق معرفی مشاهیر موسیقی ارمنی ایران و جهان قرار دارد.


نظرات بینندگان
دکتر سید حسین هاشمی
|
|
۱۰:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۸
عرض سلام و ادب و احترام
این خبر را پارسال بارها دیدم و بازدید از این موزه را در برنامه مسافرت امسالم به ایران قرار دادم و دیروز با ذوق بسیار به موزه رفتم.
در هر حال زحمتی کشیده‌اند اما تمرکزشان بر همان جلفای اصفهان و بعد از آن تمرکز بر روی برخی افراد مثل برخی خوانندگان لس آنجلسی است، مدیر موزه اطلاعات اندکی از موسیقی دارد و بسیاری از موسیقیدانان بزرگ ارمنی امروز ایران را نمی‌شناسد و نام آنها در موزه نیست. از نسل‌های گذشته هم به عنوان نمونه عرض کنم که در موزه نام و اثری از مدرس بزرگ ویولن و یکی از افتخارات موسیقی ایران ایوان گالامیان نیست و حتی از واهه خوجایان با آن همه خدماتش به موسیقی ایران و مخصوصا موسیقی در صدا و سیما اثری مشاهده نمیشود.
جالب آنجاست که از خوانندگان لس آنجلسی در آنجا عکس و توضیحات فراوانی هست و حتی عکس و توضیحات در مورد موسیقیدانان غیر ایرانی اهل شوروی بسیار است اما از بسیاری از بزرگان موسیقی فاخر ایران خبری نیست!
ظاهرا گیشه و کسب درآمد، حرف اول را در طراحی موزه زده است.
در هر حال، موزه اصلا آن چیزی نیست که در اخبار آمده است، بسیار محدود است و نواقص بسیاری دارد. به موسیقی فاخر کمتر توجه شده و آثار بسیاری از موسیقی مبتذل در آن وجود دارد. بیشتر به آدم حال و هوای لس آنجلس دست میدهد، لس آنجلسی در وسط اصفهان!!
دکتر سید حسین هاشمی، ساکن آمریکا.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *