صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نفری: «جامانده از پسر» روایتی از وقایع سال ۴۲ در ورامین است

۲۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۶:۵۸
کد خبر: ۷۱۱۷۶۰
یک نویسنده کتاب گفت: کتاب «جامانده از پسر» ریتمی خاص دارد و داستان پدری را بیان می‌کند که از پسرش جا می‌ماند قصه از جایی شکل قطعی تری به خود می‌گیرد که سالار پسرش سهراب را گم می‌کند و داستان به جذابیت نزدیک‌تر می‌شود در این داستان به نوعی جامعه و عصر امروز همچنین تفکر جوانان امروز را بازگو می‌کند.

مرضیه نفری در گفت‌وگو با پیرامون کتاب «جامانده از پسر» گفت: رمان «جامانده از پسر» که متعلق به گروه سنی بزرگسال است به وقایع و رخداد‌های سال ۴۲ اشاره می‌کند، حوادث تاریخی مهمی که در آن دوره رخ داده و زندگی شخصیت‌های داستانی همچون سالار را تحت شعاع قرار داده، رمان داستان اجتماعی را بیان می‌کند.

وی در همین راستا ادامه داد: داستان حول محور یک خانواده و یک پدر و پسر گردش می‌کند در این داستان به کفن پوشان ورامین در سال ۴۲ پرداخته شده به عبارت دیگر این داستان به روایت زندگی و غصه رویداد‌های آن روز جامعه ایران اشاره دارد، در کتاب «جامانده از پسر» کنار داستان به بحث شاهنامه و اسطوره‌های آن نیز اشاراتی شده است که در جای خود بسیار جذاب و خواندنی است.

نفری پیرامون کتاب «جامانده از پسر» بیان کرد: کتاب «جامانده از پسر» دومین رمانی است که من طی سال‌های اخیر منتشر کرده و توانستم به عنوان نامزد جایزه کتاب سال همچنین کتاب سال رضوی منتخب شود.

وی پیرامون داستان کتاب «جامانده از پسر» اظهارکرد: بیشتر داستان حول محور فردی به نام سالار برنامه ریزی میشود سالار فردی که از خانواده و اطرافیان خود بریده و به نوعی طی سال‌ها توانسته به یک خودسازی برسد او در این داستان با افرادی که به خوبی آن‌ها را نمیشناسد درگیر شده وجلو ورود آن‌ها به تهران را می‌گیرد، اما دلیل و چرایی این امر را به خوبی نمی‌داند و در طی داستان به پختگی لازم دست می‌یابد.

نویسنده کتاب «شب‌های بی ستاره» رمان را مورد بررسی قرار دادو افزود: کتاب «جامانده از پسر» قصه پدر و پسری که سال‌ها در ذهنم همچون یک داستان کوتاه مرور می‌شد پس از مدتی برای نگارش آماده شد از سوی دیگر، چون دو سه سالی را در ورامین زندگی کردم و به این منطقه داشتم لذا داستان را به اتفاقات سال ۴۲ ورامین کشاندم و در آنجا به ساخت روایت پرداختنم.

نفری پیرامون کتاب «جامانده از پسر» ابراز کرد: کتاب «جامانده از پسر» ریتمی خاص دارد و داستان پدری را بیان می‌کند که از پسرش جا می‌ماند قصه از جایی شکل قطعی تری به خود می‌گیرد که سالار پسرش سهراب را گم می‌کند و داستان به جذابیت نزدیک‌تر می‌شود در این داستان به نوعی جامعه و عصر امروز همچنین تفکر جوانان امروز را بازگو می‌کند.

وی علت نامگذاری کتاب «جامانده از پسر» اشاره و بیان کرد: اگرچه برای نامگذاری کتاب تردید‌های فراوانی داشتم و حتی بعد از چاپ کتاب علاقه داشتم تا نام او را تغییر دهم در در نهایت از آنجا که نام کتاب برگرفته از مضمون داخل کتاب بود به نوعی کتاب را با همین عنوان نامگذاری کردم.

نویسنده کتاب «شب‌های بی ستاره» به بازخورد مخاطبان از کتاب «جامانده از پسر» اشاره و ابراز کرد: از آنجا که کتاب «جامانده از پسر» در روز‌های پایانی سال ۹۹ منتشر شد و زمان زیادی از انتشار این کتاب نمی‌گذارد لذا می‌توانم در مورد بازخورد مخاطبان نظری بدهم و این امر نیازمند زمان بیشتری است.

نفری در مورد کتاب «جامانده از پسر» بیان کرد: یک شخصیت به نام سیمرغ که مادر سالار است در این کتاب مطرح شده البته سیمرغی که در عطار نیشابوری از آن یاد شده و سیمرغ است سی مرغ بوده که در کنار هم یک مسیر را دنبال می‌کنند و با سیمرغ در شاهنامه تفاوت فراوانی دارد، اما من به سیمرغی اشاره داشتم که در شاهنامه از آن یاد شده است و من بر اساس شاهنامه سیمرغ به نگارش کتاب پرداختم.

نویسنده کتاب «شب‌های بی ستاره» پیرامون شیوه نگارش کتاب «جامانده از پسر» اظهارکرد: بخش‌هایی از کتاب «جامانده از پسر» بر اساس تحقیق و پژوهش شکل گرفته و قصه سیمرغ که در کتاب از آن یاد می‌شود در حقیقت جان گرفته از افرادی است که در درون ذهن خودم شکل یافته من معتقدم اگر در پایان داستان شاهد تحول و حرکت سالار به سمت رشد و تعالی فکری هستیم در حقیقت زمینه این رستگاری را همان سیمرغ فراهم کرده است.

وی تاکید کرد: کتاب «جامانده از پسر» به یک رمان نوشته شده و رخداد‌های سال ۴۲ را مطرح می‌کند این کتاب در پانزده فصل به صورت رئال نوشته شده و اجتماعی بوده و حادثه محور محسوب می‌شود.

نفری به پیام کتاب «جامانده از پسر» اشاره و خاطرنشان کرد: ما آدم‌ها در دوره‌هایی از زندگی خطا کرده و عقبگرد‌هایی را داریم مهم این است که این جا ماندگی‌ها و این عقبگرد هارا در زمان مقتضی ترمیم کنیم به افق روشنی که پیش روی جامعه انسانی تعیین شده چشم بدوزیم و مسیر درست حرکت انسان را درست تشخیص داده و در آن مسیر گام برداریم این رمان نیز گرچه اجتماعی است، اما تلاش دارد تا همین تعالی و حرکت در مسیر درست را به انسان امروز یادآوری کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *