صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

طرز تهیه «قطاب»

۰۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۵:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۱۱۶۲۵
«قطاب» یک شیرینی بسیار خوشمزه و پرطرفدار بین مردم است. برای تهیه این شیرینی به نکاتی باید توجه کرد.
_ نکته چی نوشت: قطاب یکی زا انواع شیرینی‌های بسیار خوشمزه و محبوب ایرانی است که سوغاتی شهر‌هایی مثل یزد و کرمان نیز می‌باشد.
 

مواد لازم قطاب

آرد ۲ لیوان
ماست نصف لیوان
زرده تخم مرغ ۲ عدد
کره ۱۰۰ گرم
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
روغن مایع به مقدار کافی
مواد لازم برای مغز قطاب
گردو سه چهارم لیوان
گلاب ۲ قاشق غذاخوری
پودر قند سه چهارم لیوان
پودر هل ۱ قاشق مرباخوری
 

دستور تهیه قطاب

مرحله اول

ابتدا کره را از داخل یخچال بیرون می‌آوریم و اجازه می‌دهیم تا با دمای آشپزخانه نرم شود. تخم مرغ‌ها را یکی یکی در پیاله‌ای می‌شکنیم و در صورت سالم بودن داخل کاسه‌ای می‌ریزیم (سفیده‌ها را در ظرفی می‌ریزیم و درب آن را می‌گذاریم و داخل یخچال قرار می‌دهیم تا بعدا برای انواع غذا استفاده کنیم)
 

مرحله دوم

سپس با چنگال یا همزن کمی هم می‌زنیم وکره را به آن اضافه می‌کنیم و مجددا هم می‌زنیم تا کره سبک شود. اگر به جای کره از روغن جامد آب شده می‌خواهید استفاده کنید نباید الان به زرده اضافه کنیم، باید اول بکینگ پودر را اضافه کنیم.
 

مرحله سوم

بعد ماست را می‌افزاییم و خوب مواد را با یکدیگر مخلوط می‌کنیم و بعد روغن را اضافه می‌کنیم و همگی مواد را هم می‌زنیم و آرد را الک می‌کنیم و کم کم به مواد اضافه می‌کنیم و با قاشق مواد را مخلوط می‌کنیم و بعد با دست مواد را زیر و رو می‌کنیم.
 

مرحله چهارم

سپس آرد را با مواد کاملا مخلوط می‌کنیم تا جایکه خمیر شکل بگیرد و دیگر به دست نچسبد به ورز دادن ادامه می‌دهیم. آرد را کم کم اضافه می‌کنیم به مواد تا اگر خمیر شکل گرفت و به دست نچسبید آرد اضافی به آن اضافه نکرده باشیم تا خمیر سفت شود.
 

مرحله پنجم

خمیر را به صورت دایره در می‌آوریم و داخل کاسه قرار می‌دهیم و روی آن را با سلفون می‌پوشانیم و یک حوله یا پارچه تمیز روی کاسه می‌اندازیم و در اتاق قرار می‌دهیم تا به مدت ۱ ساعت خمیر در دمای اتاق استراحت کند.
 

مرحله ششم

سپس پودر گردو را داخل کاسه‌ای می‌ریزیم و هل، پودر قند و گلاب را به آن اضافه می‌کنیم و با قاشق مواد را مخلوط می‌کنیم و بعد با دست مواد را مخلوط می‌کنیم تا شبیه به خمیر شود. (اگر نیاز بود می‌توانید کمی گلاب مجددا اضافه کنید، ولی دقت کنید بیکباره اضافه نکنید که مایع شل شود ابتدا کمی اضافه کنید و اگر مجددا نیاز بود دوباره اضافه کنید)
 

مرحله هفتم

در این مخلوط می‌توانید از پودر پسته یا پودر بادام نیز استفاده کنید و یا جایگزین پودر گردو کنید. مواد میانی قطاب کاملا سلیقه‌ای است و از هر نوع مغزیجاتی می‌توانید استفاده کنید. به اندازه یک حبه قند چهارگوش از مواد بر می‌داریم و به شکل دایره آن‌ها را در  می‌آوریم و در ظرفی مواد میانی که به صورت دایره‌هایی آن‌ها را شکل داده ایم را می‌چینیم.
 

مرحله هشتم

سپس روغن مایع مخصوص سرخ کردنی را به صورت شناور (روغن زیاد تا قطاب‌ها راحت داخل روغن سرخ شوند) داخل قابلمه‌ای متوسط می‌ریزیم و روی حرارت کم قرار می‌دهیم تا به مرور زمان داغ شود. خمیر را بعد از استراحت روی تخته آشپزخانه و یا هر نوع سطح صافی قرار می‌دهیم.
 

مرحله نهم

سپس با وردنه خمیر را باز می‌کنیم تا به ضخامت ۲ سانتیمتر برسد و با لیوان یا قالب گرد روی خمیر دایره‌هایی ایجاد می‌کنیم و دایره را بر می‌داریم و کف دست قرار می‌دهیم و از مواد میانی که به صورت دایره آن‌ها را آماده کرده بودیم، داخل خمیر می‌گذاریم و خمیر را می‌بندیم.
 

مرحله دهم

سپس با کف دو دست آن را گرد می‌کنیم و یا می‌توانید به صورت ماه به آن شکل دهیم. خمیر گرد را تا کنیم و مواد میانی را داخل آن قرار دهیم و لبه‌های خمیر را روی یکدیگر قرار دهیم و با چنگال روی لبه‌های خمیر فشار می‌دهیم تا هم طرح زیبایی روی خمیر ایجاد شود.
 

مرحله یازدهم

هم اینکه مطمئن شویم که خمیر باز نمی‌شود تا مواد میان آن زمان سرخ شدن داخل روغن بریزد. قطاب‌ها را همان زمان سرخ کردن به هر مقدار که در قابلمه جا می‌شود درست می‌کنیم و داخل روغن قرار می‌دهیم و نباید زودتر آماده کنیم.
 

مرحله دوازدهم

روغن را تست می‌کنیم اگر داغ شده بود به اندازه‌ای که قابلمه ظرفیت دارد قطاب داخل روغن قرار می‌دهیم و مداوم قطاب‌ها را بر می‌گردانیم و زیر و رو می‌کنیم تا همه جای قطاب به طور یکسان سرخ شود. اگر روغن کف کرد کف‌ها را از داخل روغن خارج می‌کنیم.
 

مرحله سیزدهم

(به دلیل استفاده از زرده ممکن است این اتفاق بیافتد) حرارت را به هیچ وجه زیاد کم نمی‌کنیم، چون مغز خمیر نمی‌پزد، از ابتدا که روغن را روی حرارت کم گذاشتیم تا داغ شود تا آخرین عدد از قطاب‌ها که سرخ شود با همین حرارت کم باید سرخ شود.
 

مرحله چهاردهم

قطاب‌ها که سرخ شدند از داخل روغن بیرون می‌آوریم و در صافی قرار می‌دهیم تا روغن اضافه آن خارج شود. در ظرفی پودر قند می‌ریزیم و زمانیکه قطاب روغن اضافه اش را پس داد و از حرارت افتاد در ظرف پودر قند قرار می‌دهیم و در پودر قند آن را می‌غلطانیم تا کاملا آغشته به آن شود.
 

مرحله پانزدهم

سپس در ظرف مورد نظر قطاب را قرار می‌دهیم. اگر قطاب‌ها داغ باشند و در پودر قند آن‌ها را بغلطانیم خمیر می‌شوند و اگر زیاد از حرارت افتاده باشند و کاملا خنک شده باشند نیز دیگر پودر قند را به خود جذب نمی‌کنند. اگر می‌خواهید قطاب رژیمی داشته باشید قطاب‌ها را در سینی فر می‌چینیم.
 

مرحله شانزدهم

حالا فر را روشن می‌کنیم تا با دمای ۱۸۰ درجه به مدت  ۱۰ دقیقه گرم شود و بعد سینی را داخل فر قرار می‌دهیم تا به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه قطاب‌ها پخته شوند. می‌توانید قطاب‌ها را در پودر قند نیز قرار ندهید و همان طور ساده در ظرف بچینید و کمی پودر پسته برای تزئین روی آن‌ها بپاشید.

برچسب ها: طرز تهیه شیرینی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *