دولت با ارائه تضمین چرخه بورس را با مشکل مواجه کرد
کارشناس حوزه اقتصاد گفت: دولت در برهههایی از زمان، مردم را برای سرمایهگذاری در بازار بورس تشویق کردند، اما به همین موضوع هم اکتفا نشد و بعضاً تضمینهای از سوی دولت برای حفظ سرمایههای مردم داده شد که این تضمینها بر خلاف شکل فعالیت بورس است.
علی نوروزی در گفتوگو با میزان، با اشاره به وضعیت بورس در سالی که گذشت اظهار کرد: بازار بورس سال گذشته به دلیل افزایش بی سابقه شاخصها با ورود سرمایه هنگفتی مواجه شد و بخش عمدهای از فعالان این بورس به دلیل فضای هیجانی بدون هیچ گونه شناختی وارد این بازار شدند.
این کارشناس حوزه اقتصاد تصریح کرد: متاسفانه به دلیل عدم اطلاع بخش عمده جامعه از فضای اقتصادی این افراد غیر مطلع در زمان اوج شاخصها وارد این بازار شدند و با افت آن در ماههای بعد دچار زیان هنگفت شدند.
وی افزود: دولت در برهههایی از زمان، مردم را برای سرمایهگذاری در بازار بورس تشویق کرد، اما به همین موضوع هم اکتفا نشد و بعضاً تضمینهای از سوی دولت برای حفظ سرمایههای مردم داده شد که این تضمینها بر خلاف شکل فعالیت بورس است بدین معنی که فعالان بورس هم در سود آن شریک هستند و هم در زیان آن، اما دولت با ارائه تضمین این چرخه را با با مشکل مواجه کرد.
نوروزی ادامه داد: نقد دیگری که میتوان به بورس وارد کرد قیمتگذاری دستوری برخی از شرکتها از سوی دولت بوده است در حالی که قیمت گذاری در بورس باید از سوی خریداران و فروشندگان به تعادل برسد، اما دخالتهای دولت موجب افزایش حبابی قیمتها شد.
این کارشناس حوزه اقتصاد ادامه داد: نمونه این دخالتهای دولتی را میتوان در بازار بورس انرژی مشاهده کرد این موضوع به دلیل مصنوعی بودن قیمت دلار با افزایش تقاضا برای خرید محصولات پتروشیمی از سوی خریداران مواجه شد.
وی افزود: در پایان باید به این نکته اشاره کرد که بورس به دلیل ماهیت مستقل خود از دولت باید با کمترین اعمال نظر از سوی دولتیان به فعالیت خود ادامه دهد تا جریان نقدینگی در کشور به سمت تولید سرازیر شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *