صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دستگاه دیپلماسی می‌تواند با گفت‌وگو روابط با همسایگان را بهبود ببخشد

۰۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰:۰۲
کد خبر: ۷۱۱۰۵۴
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل منطقه گفت: دستگاه دیپلماسی می‌تواند با رایزنی و گفت‌وگو با مقامات کشور‌های همسایه به منظور کاهش آثار تحریمی روابط را بهبود ببخشد.

علی‌اکبر اسدی در گفت‌وگو با میزان، در درباره روابط ایران با همسایگان در دوران پساتحریم اظهار داشت: مدتی که جمهوری اسلامی ایران از سوی آمریکا مورد تحریم قرار گرفته است، تلاش‌هایی برای این که برای مراودات اقتصادی با همسایگان، گسترش پیدا کند، صورت گرفته است.

وی ادامه داد: اما چند مانع اساسی هم وجود دارد و باعث می‌شود که گسترش روابط اقتصادی با کشورهای همسایه و منطقه نتواند در حد لازم پیامدها و نتایج لازم را داشته باشد.

این کارشناس مسائل منطقه گفت: اول اینکه تحریم‌های مالی و بانکی و تبادلات اقتصادی-دلاری باعث می‌شود که این مراودات مقداری محدود شود و با چالش‌های اساسی مواجه شود.

اسدی دومین مسئله به نوعی روابطی که ایران با هر یک از کشورهای منطقه دانست و افزود: این روابط، روابط یکسانی نیست و محدودیت‌ها و ملاحظاتی وجود دارد. مثلا در حوزه خلیج‌فارس، روابط ایران با این کشورها با یک سری محدودیت‌ها و ملاحظات سیاسی - امنیتی مواجه است که بیشتر آنها را متمایل به همکاری با آمریکا برای اعمال فشار بر ایران می‌کند تا اینکه بخواهند با ایران وارد مراودات اقتصادی شوند.

وی با بیان اینکه مسئله سوم این است که ایران به لحاظ پتانسیل‌های اقتصادی، با یک سری محدودیت‌هایی به لحاظ تولیداتی که می‌تواند صادر کند، مواجه است، تصریح کرد: ضمن اینکه کشورهای همسایه هم محدودیت‌هایی دارند که به لحاظ اقتصادی، باعث می‌شود که رابطه خودشان را دیگر مراودات اقتصادی با ایران نکنند.

اسدی درمورد اقدامات لازم برای گسترش روابط با کشورهای همسایه به منظور کاهش آثار تحریمی، ابراز داشت: دستگاه دیپلماسی می‌تواند با رایزنی و گفت‌وگو با مقامات این کشورها روابط را بهبود ببخشد.

وی تاکید کرد: منتهی صرف دستگاه دیپلماسی کافی نیست و به نظر می‌رسد همه دستگاه‌های کشور، چه دستگاه‌های اقتصادی و بخش‌های مختلف نخبگان و دانشگاهی فعالانه وارد شوند.

اسدی در پایان گفت: به رغم تمام این فعالیت‌های دیپلماتیک و رایزنی‌ها، مانع عمده بحث دلار است و نگرانی عمده کشورها محدودیت‌ها و تحریم‌های احتمالی آمریکا است و این ملاحظات و محدودیت‌ها باعث می‌شود که کشورها در تعاملات اقتصادی با ما دست به عصا باشند.


برچسب ها: ایران تحریم

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *