صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سوء برداشت و خطای محاسباتی برخی جریان‌ها و نخبگان سیاسی درباره مواضع بایدن

۰۱ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۱۰۹۶۹
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: رویکرد به اصطلاح انعطاف پذیر بایدن باعث شده است که متأسفانه افکار عمومی ایران را تا حدی دچار سوء برداشت و برای برخی جریان‌ها و نخبگان سیاسی بعضاً خطای محاسباتی ایجاد کند؛ اما نباید به این موضوع خوش بینانه نگریست.
عابد گل‌کرمی در گفت‌وگو با میزان، در پاسخ به اینکه آیا انتخابات پیش روی ایران تاثیری در تصمیم و سیاست دولت بایدن در قبال ایران خواهد داشت؟ اظهار داشت: آمریکا از زمان شکل‌گیری نظام جمهوری اسلامی، ژئوپلیتیک خود را در برابر ایران با تخاصم تعریف کرده است؛ چرا که آمریکا، ایران اسلامی را تهدیدی فرهنگی برای ارزش‌های لیبرال دموکراسی و دشمنی برای موجودیت سیاسی خود در دنیا می‌بیند.
 
وی ادامه داد: از این رو، همه رؤسای جمهوری آمریکا چه جمهوری‌خواه و چه دموکرات، راهبردی جز ساقط کردن نظام سیاسی ایران نداشته و ندارند، اما هر رئیس جمهوری برآمده از جایگاه حزبی و کیش شخصیتی‌اش در راستای راهبرد اصلی‌شان، تاکتیک‌های متفاوتی در پیش گرفته‌اند.
 
این کارشناس مسائل سیاست خارجه با بیان اینکه در طول مدت این ۴۰ سال جمهوریخواه‌ها با صراحت و دموکرات‌ها با اجماع سازی و نرم‌تر تخاصم‌شان را علیه منافع سیاسی و اقتصادی مردم ایران بکار گرفته‌اند، افزود: از این رو، برای دولت امریکا انتخابات ایران و فرد منتخب ملت که در راس دولت قرار می‌گیرد، مهم و راهبردی است.
 
وی تصریح کرد: آمریکایی‌ها در راستای راهبرد اصلی خود به دنبال ایرانی ضعیف و بی‌اثر هستند که بتوانند در بلندمدت به نرمالیزاسیون جمهوری اسلامی ایران برسند. هدف آن‌ها نرمالیزاسیون ایران و تبدیل جمهوری اسلامی به کشوری عادی است که فاقد هیچ گونه اثربخشی و نفوذ منطقه‌ای باشد، چراکه آن‌ها در طول این سال‌ها نه تنها نتوانستند نظام ایران را ساقط کنند، بلکه ایران انقلابی از دستمایه محدودیت‌های آمریکا به کشوری مقتدر و بالنده در منطقه تبدیل شده است که قدرت آن‌ها را در منطقه غرب آسیا به چالش کشانده است.
 
گل‌کرمی اضافه کرد: بدین ترتیب، فرد یا جریانی که سکاندار دولت در ایران شود که بتواند کشور و آهنگ نظام آن را به سمت نرمالیزاسیون سوق و بنوازد، برای امریکا مهم و راهبردی است و آن‌ها را به هدف شان نزدیک‌تر و امیدوارتر می‌کند و بدین ترتیب آن‌ها را در ارائه سیاست‌های مقوم این موضوع، مصمم‌تر می‌کند.
 
این کارشناس مسائل سیاست خارجی تصریح کرد: از این رو، بایدن به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا از جریان و یا افرادی که با تسامح و تساهل به آن‌ها بیندیشد و رویکردی نرم نسبت به آمریکا داشته باشد و این پیام را به آن‌ها متبادر کند که انعطاف ظاهری و تاکتیکی سیاست خارجی آمریکا در رای آوری آنان موثر است، به احتمال زیاد در زمان و نحوه مواجهه با ایران به ویژه در خصوص برجام و تصمیم‌گیری در مورد آن، با توجه به زمان انتخابات و فرد منتخب، تصمیم گیری می‌کنند.
 
وی ادامه داد: اگر بدانند که با روی کارآمدن فرد و یا جریانی سیاست‌های آن‌ها موفقیت دارد، لذا از هر کنش و کوششی دریغ نخواهند کرد و تا آنجا که بتوانند با تدابیری مقطعی و تاکتیکی انتخابات ایران را تحت تاثیر قرار می‌دهند.
 
گل‌کرمی ابراز داشت: هر چند به نظر می‌رسد بایدن در مواجهه با ایران، نسبت به ترامپ، می‌خواهد سیاست منعطفی در پیش بگیرد و این رویکرد به اصطلاح انعطاف پذیر بایدن باعث شده است که متاسفانه افکار عمومی ایران را تا حدی دچار سوء برداشت و برای برخی جریان‌ها و نخبگان سیاسی بعضا خطای محاسباتی ایجاد کند؛ اما نباید به این موضوع خوش بینانه نگریست؛ چرا که بایدن همانطور که اعلام کرده است به برجام برمی‌گردد، اما مشروط به اینکه بازگشت به برجام، دریچه و بستری برای ورود به مذاکرات دیگر در زمینه نفوذ منطقه‌ای و فعالیت‌های موشکی ایران باشد.
 
این کارشناس مسائل سیاست خارجی یادآور شد: چرا که نفوذ منطقه‌ای و فعالیت‌های موشکی ایران برای آمریکا و تیم جدید به مانند سلفشان، قابل چشم پوشی نمی‌بینند و در تضاد با منافع منطقه‌ای و جهانی خود می‌بینند و لذا آن‌ها دنبال برجامی با این ضمائم و این شرایط هستند که نتیجه آن ایرانی ضعیف و فاقد تکنولوژی هسته‌ای باشد و نباید دستگاه دیپلماسی کشور خیلی به سیاست بایدن و برگشت آن به برجام خوش بین باشد.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: لذا می‌طلبد افراد و جریان‌ها تحت تاثیر هیجانات انتخابات قرار نگیرند و اظهارنظر‌های غیرکارشناسی نکنند و شایسته است نامزد‌های انتخابات با روشن‌بینی و واقع بینانه به این موضوع بپردازند و از ایجاد دوگانه‌های غیرواقعی و موضع‌های بعضا روشنفکرانه برای جمع آوری آراء، پرهیز کرده و موجبات طمع دشمن و زیرسوال بردن منافع ملی را فراهم نکنند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *