صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عرفانیان: نقدِ موثر ادبیات را شکل داده و آن را ماندگار می‌کند

۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۱۰۹۲۱
نامزد جشنواره هنر انقلاب اسلامی گفت: نقد کتاب‌ها توسط اساتید نویسنده به نوعی چکش کاری اثر محسوب می‌شود و بسیار سازنده خواهد بود، این مهم زمینه را برای تولید آثار فاخر فراهم می‌کند. باید توجه داشته باشیم که اگر امروز آسیب‌هایی به ادبیات ما وارد شده به دلیل این مهم است که از نقد فاصله گرفته ایم، نقد اثر را می‌سازد و آن را ماندگار می‌کند.

زینب عرفانیان در گفت‌وگو با پیرامون نامزد شدن در جایزه چهره هنر سال انقلاب اسلامی گفت: چهره سال شدن جشنواره مجازی هنر انقلاب اسلامی کسب موفقیتی جذاب و لذت بخش است، در عین حال احساس مسئولیت بیشتری را برای من به همراه دارد.

وی در همین راستا ادامه داد: کسب تایید از سوی اساتید موفق و توانمند باعث پخته‌تر شدن بیشتر نویسنده خواهد شد و در تولید کتاب‌های ارزشمند و با کیفیت تاثیرگذار‌تر خواهد بود، از نظر من چهره سال شدن در جشنواره مجازی هنر انقلاب اسلامی توفیقی بوده که نصیب من شد و این مهم برایم جذاب است.

عرفانیان اهمیت برگزاری جشنوار‌ه‌ها را بیان و ابراز کرد: جشنواره‌ها و جوایز تلنگری چند وجهی را به جامعه می‌زند، ابتدا اینکه نویسندگان توانمند را به ناشران معرفی میکند، در مرحله بعد نیز مخاطبین را با آثار ارزشمند آشنا کرده و آنان را به مطالعه کتاب‌های معرفی شده هدایت میکند، اثرى که مورد ارزیابی کارشناسان قرار گرفته می‌تواند در عرصه ادبیات حرفی برای گفتن داشته باشد، این تلنگر‌ها آثاری را که زیر ذره بین جشنواره قرار گرفته و از معیار‌ها و شاخص‌های درست نویسندگی تبعیت نموده را به جامعه معرفی می‌کند و در عین حال باعث دیده شدن و معرفی آن به خوانندگان نمی‌شود.

وی تاکید کرد: نویسندگان علاقه دارند تا کتاب‌های آنان معرفی شود و به دست مخاطبان برسد، جشنواره‌ها در این میان نقشی موثر و بسزا دارند لذا نباید این کاربرد مهم و تاثیرگذار از جشنواره‌ها و جوایز را نادیده گرفت.

نویسنده کتاب «پوتین قرمزها» اهمیت جشنواره مجازی هنر انقلاب اسلامی را مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: شناخت نویسندگان گمنام و آثار ارزنده نیز موثر است، از سوی دیگر زمینه را برای تولید آثار فاخر و ارزشمند فراهم می‌کند و باعث می‌شود تا تدوینگر تلاش بیشتری برای تولید اثر مطلوبتر داشته باشد.

وی به اهمیت نقد و بررسی کتاب‌ها اشاره و بیان کرد: نقد کتاب‌ها توسط اساتید نویسنده به نوعی چکش کاری اثر محسوب می‌شود و بسیار سازنده خواهد بود، این مهم زمینه را برای تولید آثار فاخر فراهم می‌کند. باید توجه داشته باشیم که اگر امروز آسیب‌هایی به ادبیات ما وارد شده به دلیل این مهم است که از نقد فاصله گرفته ایم، نقد اثر را می‌سازد و آن را ماندگار می‌کند.

نویسنده «درگاه این خانه بوسیدنی است» آخرین کتاب‌های تولید شده خود را نام برد و افزود: کتاب «همسایه خانم جان» آخرین اثری بوده که از من منتشر شده و در فروردین ماه ۱۴۰۰ رونمایی خواهد شد، این اثر با مضمون مدافعان حرم شکل گرفته و روایت داستان پرستاری به عنوان احسان جاویدی است. او در بیمارستانی کار می‌کرده که در آن روایتی از اوضاع شهری است که داعش در آنجا حضور داشته و بعد از محور داعش توسط نیرو‌های مقاومت، دار و ندارشان با آن محو شده است، در «همسایه‌های خانم‌جان» روی دیگر این جنگ هفت‌ساله و سهم زنان و کودکان از جنگ و خدمات مدافعان ایرانی به این مردم نشان داده می‌شود.

عرفانیان پیرامون اثر جدیدی که در دست دارد خاطرنشان کرد: کتابی جدید را در سال ۱۴۰۰ در دست خواهم گرفت که پیرامون شهید رکن آبادی از شهدای منا است و امیدوارم بتوانم در کمترین زمان آن را بنویسم.


برچسب ها: اخبار ادبیات

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *