صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اشتغال ۲ هزار و ۱۸۶ نفر در واحد‌های تولیدی تاکستان در نتیجه مساعدت‌های قضایی/ بررسی مشکلات ۱۰۴ واحد تولیدی نیمه تعطیل/جلوگیری از تعدیل ۴ هزار و ۹۰۰ نیرو

۰۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۱:۳۱
کد خبر: ۷۱۰۸۲۸
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
دادستان تاکستان در گفت‌وگوی تفصیلی با میزان از اقدامات دستگاه قضایی در این شهرستان در راستای احیای واحدهای تولیدی و حفظ و ارتقاء حقوق عامه سخن گفت.
- دستگاه قضایی در سال ۹۹ که سال جهش تولید بود، اقدامات مجدانه‌ای را در زمینه احیای واحدهای تولیدی انجام داد؛ یکی از شهرستان‌های موفق در حوزه احیای واحدهای تولیدی شهرستان تاکستان واقع در استان قزوین است؛ شهرستانی که به مدار تولید بازگشتن واحدهای صنعتی و تولیدی خود را وامدار اقدامات پیگیرانه مسئولان قضایی است؛ در همین زمینه با «حسین رجبی» دادستان عمومی و انقلاب شهرستان تاکستان، گفت‌وگویی مشروح را انجام دادیم.
 
میزان: آقای دادستان بررسی،پیگیری مشکلات تولید و رفع موانع آن یکی از دغدغه های اصلی در دستگاه قضایی است. در تاکستان چه گام هایی برای رونق تولید برداشته شد؟
 
رجبی: در شهرستان و در استان قزوین سه برنامه را در اولویت کاری خودمان قرار دادیم. اولین بحث حوزه اقتصادی مقاومتی و جهش تولید، دوم موضوع عامه و سوم هم موضوع پیشگیری از وقوع جرم است. پس از نامگذاری سال گذشته به نام جهش تولید توسط مقام معظم رهبری با حمایت رییس کل دادگستری استان قزوین در ابتدای سال قرارگاه جهش تولید را با ۱۶ پیوست قضایی در شهرستان تاکستان قزوین تشکیل دادیم. در این ۱۶ پیوست قضایی ما مبارزه قاطع با قاچاق کالا و ارز، تشکیل دفتر پیگیری امور شرکت‌ها، ایجاد سامانه ارتباط مستقیم با تولیدکننده‌ها و همچنین تشکیل کمیته تسهیل ورود سرمایه و رفع موانع تولید جز برنامه‌های ما در حوزه قرارگاه جهش تولیداست.
 
 
                                          
[video src="https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/3022765_295.mp4"]
 
۱۰۴ شرکت نیمه فعال در شهرستان تاکستان وجود دارد. این ۱۰۴ شرکت را با مجموعه همکاران و با حضور مدیرعاملان شرکت‌ها مورد بررسی قرار دادیم. این را هم باید اضافه کنم که همه شرکت‌هایی در کشور ما که فعال هستند شرکت‌های تولیدی مشکلاتشان حول و حوش ۴ محور است، یکی بحث مالیات است که یا نسبت به مالیات اعتراض دارند یا تقاضای تقسیط مالیات دارند. موضوع دوم در حوزه تسهیلات است. آن‌ها همیشه از اینکه تسهیلات یا پرداخت نمی‌شود یا اگر پرداخت شود با تأخیر پرداخت می‌شود گلایه‌مند هستند. نکته سوم هم در حوزه اعطای مهلت در بحث اقساط تسهیلات و در حوزه هزینه‌های خدمات آب و برق و گاز است و نکته چهارم در حوزه خدمات شهری و تقاضای تعویض خطوط تولید است. همکاران من زمانی که در شرکت‌ها حاضر می‌شدند این موارد را بررسی می‌کردند. سه‌شنبه‌های هر هفته پس از مشخص شدن مشکلات هر شرکت با روسای ادارات مربوطه حتی مدیران کل استان انجام می‌شود. همانجا جلسه اقتصاد مقاومتی شهرستان را برگزار می‌کردیم و مشکل شرکت همانجا بررسی می‌شد و مصوبه را می‌گذراندیم و مشکل شرکت همانجا برطرف می‌شد. رضایتمندی خیلی خوبی در مجموعه از حمایت‌های قضایی به وجود آمده است.

میزان: شما  به این اشاره کردید که در شهرستان تاکستان ۱۰۴ شرکت نیمه فعال وجود داشته است که آن‌ها را مورد برسی قرار داده‌اید. سوال من این است از این شرکت‌ها آیا بازدیدی هم داشته اید و اینکه دستاورد‌های شما درنتیجه‌ها این بررسی‌ها چگونه بوده است؟

رجبی: در سال ۹۹ از ۲۶ شرکت بازدید کردیم. نتیجه این اقدام که در ۱۲ ماهه سال گذشته صورت گرفت خوشبختانه اشتغال ۲ هزار و ۱۸۶ نفر در شرکت‌های تولیدی شهرستان تاکستان به همراه داشته است.


میزان:یعنی بیش از ۲ هزار نفر به صورت مستقیم مشغول به کار شده اند.
 
رجبی: بله، همچنین ما شاهد کاهش ۵۱ درصدی جرایم خشن در سطح شهرستان تاکستان و شاهد کاهش ۲۰ درصدی محکومیت‌های کیفری و همچنین ورودی به زندان‌ها و کاهش ۶ درصدی ورودی پرونده‌ها به مجموعه کیفری به مدد حوزه جهش تولید بوده ایم.

میزان:شما از این گفتید که شرکت‌های تولیدی در زمینه مالیات مشکلاتی دارند دراین باره چه اقداماتی انجام دادید؟

رجبی: یکی از نتایجی که در حوزه جهش تولید ایجاد شد در حوزه مالیات است. در حوزه مالیاتی ۱۰۱ شرکت هم تقاضای تقسیط مالیات داشتند، با پیگیری دستگاه قضایی شهرستان با تقسیط مالیاتی ۹۹ شرکت موافقت صورت گرفت. در حوزه تسهیلات هم باید بگویم که با پیگیری‌های دستگاه قضایی ۲۹۶ میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های تولیدی شهرستان پرداخت کردیم. این مجموعه اقداماتی که در حوزه اقتصاد مقاومتی و در جهش تولید صورت گرفته باعث کاهش ۸۵ درصدی تجمعات مردم به خصوص کارگران به نسبت سال قبل شده است.
 
با اقداماتی که مجموعه قضایی انجام داده از تعدیل ۴ هزار و ۹۰۰ نفر نیرو در شهرستان جلوگیری شده است که این موضوع در حوزه کاهش جرایم بسیار موثر بوده است. در حوزه امور آب تقریباً نسبت به تقسیط بدیهی انشعاب ۵۰ شرکت اقدام شده و مجوز حفر چاه برای ۳۶ شرکت صادر شده بود. در حوزه گازرسانی با پیگیری‌های دستگاه قضایی که انجام شد ۲۵ واحد تولیدی گازرسانی شدند و نسبت به تقسیط بدیهی ۱۲۰ شرکت اقدام شد.

در کنار کار‌هایی که انجام شده یک کاری که در شهرستان تاکستان انجام دادیم ایجاد کارگاه‌های تولیدی در کنار کمپ‌های ترک اعتیاد بود که معتقدیم در کاهش جرایم بسیار اثرگذار است. این اولین بار است که در کشور کارگاه‌های تولیدی در کنار کمپ‌های ترک اعتیاد صورت گرفته است. به مدیران کمپ‌های ترک اعتیاد پیشنهاد دادیم که در کنار این کمپ‌ها نسبت به ایجاد کارگاه‌های تولیدی اقدام کنند تا الان این کارگاه‌ها ایجاد شده و نسبت به جذب و اشتغال ۵۰ نفر افراد معتاد اقدام شده ادعا ندارم صد در صد اثرگذار است، ولی قطع به یقین بعد از یک بازه زمانی حداقل بین ۶ ماه تا یکسال اثر و تأثیر خودش را در حوزه کاهش جرایم خواهد گذاشت.

یکی دیگر از اقداماتی که در مجموعه قضایی شهرستان صورت گرفت استحضار دارید که یکی از شرکت‌های تولیدکننده روغن در استان ما قرار دارد همان ابتدایی بود که بحث کمبود روغن در شهرستان و در کشور پیش آمد. مدیرعامل شرکت مراجعه کردند و اعلام کردند ۷۵۰ تن روغن در انبار شرکت وجود دارد و متأسفانه کسی نسبت به انتقال ناوگان ریلی و ناوگان حمل ونقل اقدام نمی‌شود با هماهنگی که مدیران اداره حمل ونقل شهرستان به استان انجام دادیم. تعداد ۱۰۰ دستگاه خودرو اختصاص داده شد و نسبت به انتقال ۷۵۰ تن روغن به سایر فروشگاه‌های شهرستان، استان و کشور صورت گرفت. 
 


میزان: در حوزه حقوق عامه چه اقداماتی داشته اید؟
 
رجبی: یکی دیگر از اقداماتی که در مجموعه قضایی شهرستان صورت گرفته توجه به حوزه حقوق عامه و حوزه‌های پیشگیری از وقوع جرم است. استحضار دارید در ماده ۲۲ قانون آیین دادرسی کیفری قانونگذار در سال ۹۲ اشاره به حقوق عامه کردند. مقام معظ رهبری در دیدار‌هایی که همیشه با مسئولین حقوق عامه در هفته قوه قضاییه با ایشان داشته و دارند به حوزه حقوق عامه تاکید داشته و دارند. ما ابتدای امسال با حمایت ریاست کل دادگستری استان در جهت شناسایی ظرفیت‌های شهرستان در احیای حقوق عامه، قرارگاه حقوق عامه را با حضور ۲۰۰ نفر از نخبگان شهرستان تشکیل دادیم. نتیجه استفاده از نخبگان تدوین و ابلاغ ۱۵۰ طرح در حوزه حقوق عامه بود که هم نظارت صورت گرفت و هم نسبت به اجرایش اقدام شد. ما اولین گردهمایی شناخت ظرفیت‌های شهرستان در احیای حقوق عامه با نگاه به بیانیه گام دوم انقلاب و سند تحول قضایی را برگزار کردیم. گزارشی که من آنجا در آن جلسه از همه مدیران مطرح کردم ۲ هزار برنامه حقوق عامه در سال جاری در شهرستان ما صورت گرفته که ۱۵۰ طرح و برنامه مربوط به دستگاه قضایی است. به برخی از طرح‌هایی که در دستگاه قضایی تدوین و ابلاغ شده اشاره خواهم کرد.
 
یکی از مواردی که در حوزه حقوق عامه ورود کردیم موضوع ماده ۲۷۴ قانون مالیات‌های مستقیم است. اختفای کتمان فعالیت‌های اقتصادی به منظور عدم پرداخت مالیات مطابق قانون جرم است. با بررسی که انجام شد متوجه شدیم تقریبا بین ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ نفر افرادی وجود دارند که فعالین اقتصادی هستند. این افراد نسبت به پرداخت مالیات اقدام نمی‌کردند یا اگر مالیاتی پرداخت می‌کردند سالیانه در رقمی حدود یک و نیم تا ۲ و نیم میلیون تومان بود به اندازه یک کارگر عادی مالیات پرداخت نمی‌کردند. جالب است بدانید نسبت به بررسی درآمد یکی از این افراد اقدام کردیم و متوجه شدیم که میلیارد‌ها تومان در سال درآمد دارند، ولی نسبت به پرداخت مالیات یک میلیون و ۵۰۰ تومان اقدام کردند. لیست این افراد به اداره امور مالیاتی شهرستان و استان ارسال شد تا کنون نسبت به بررسی ۳ نفر از این لیست اقدام شده است هنوز افراد دیگر بررسی صورت نگرفته و این موضوع زمان می‌برد. فردی شناسایی شد که تخلف مالیاتی بزرگی داشته است. با بررسی‌های صورت گرفته ۹۰ میلیارد تومان مالیات در کمیسیون‌های مالیاتی برای آن‌ها در نظر گرفتند. ایشان تا کنون ۱۲ میلیارد را نقد پرداخت کرده است مابقی را دارد به صورت اقساط پرداخت می‌کند.

یکی از جرایمی که حقوق عامه را نقض می‌کند و همیشه مردم ما گلایه داشتند بحث سرقت‌ها بود. ما نسبت به تشکیل قرارگاه پیشگیری از سرقت در شهرستان با استفاده از ظرفیت‌های همه دستگاه‌های امنیتی‌مان اقدام کردیم. در استان قزوین ۳۵ هزار باغات انگور وجود دارد، ۲۵ هزار در شهرستان تاکستان وجود دارد. هر سال مردم عزیز با این مشکل مواجه می‌شدند و عده‌ای نسبت به سرقت محصولات اقدام می‌کردند. امسال ما با استفاده از ظرفیت‌های قانون آیین دادرسی کیفری نسبت به تشکیل گشت باغات، همیاران پلیس باغات اقدام کردیم. خوشبختانه شاهد کاهش ۷۰ درصدی سرقت از باغات شهرستان بودیم.

اما نکته بعدی در حوزه حقوق عامه این طرحی را ابتدای سال گذشته در شهرستان ما انجام شد طرح رفع توقیف از موتور سیکلت‌های توقیفی بود این طرح برای این اولین بار در کشور ابتدای سال جاری صورت گرفت. ۳ هزار و ۲۰۰ موتور سیکلت در پارکینگ‌های موتور سیکلت نگهداری می‌شود نمایندگان دادستانی به مدت ۴۰ روز در پارکینگ مستقر شدند نسبت به آزادسازی ۵۵۲ دستگاه موتوسیکلت اقدام کردند.
 


میزان : آقای رجبی جاده پر خطر و سوانح مرتبط با این موضوع همیشه مورد شکایت شهروندان بوده است. آیا شما در تاکستان درباره رفع نقاط حادثه خیز و از زاویه حقوق عامه اقدامی داشته‌اید؟

رجبی: بله. یکی دیگر از طرح‌هایی که ما در شهرستان انجام دادیم طرح ایمن سازی جاده‌ها بود که متأسفانه اکثر تصادفات فوتی در یک جاده‌ای به نام جاده اَک انجام می‌شد. در سه ماه ابتدای سال ۷ تصادف فوتی اتفاق افتاده بود. با پیگیری ریاست کل دادگستری و بازدید خود ایشان و به اتفاق بنده که از این جاده داشتیم مدیر کل حمل ونقل جاده شهرستان نسبت به رفع نواقص و ایراداتی که در این جاده بود اقدام کرد خوشبختانه ما الان شاهد کاهش ۸۰ درصدی تصادفات فوتی در این منطقه بودیم.

میزان:یکی از رویکرد‌های قوه قضاییه در طرح نحول نگاه به فناوری و استفاده از این دانش برای تسریع در امور رسیدگی به پرونده هاست، اقدامات دادستانی تاکستان در این زمینه چه بوده است؟

رجبی: اقدامی که برای اولین بار در کشور صورت گرفت ایجاد سامانه ارتباط تصویری مردم با دادستان است که روز‌های سه‌شنبه هر هفته از ساعت ۱۰ الی ۱۲ صبح این سامانه برقرار است. لینکش را رسانه‌ای کردیم مردم خوب شهرستان، استان و کشور می‌توانند مشکلات خودشان را هم در زمینه حقوق عامه و در حوزه پیشگیری و هم مشکلات حقوقی مربوط به پرونده را به صورت ارتباط تصویری مطرح کنند. خوشبختانه در این ۱۰ روزی که این سامانه برقرار شده نزدیک به ۲۰ نفر ارتباط داشتند.
 
میزان: اقدامات دادستانی تاکستان در حوزه مقابله با تعدی به اراضی چه بوده است؟
 
رجبی:  طرح پیشگیری از تصرفات و تخریب اراضی ملی و منابع طبیعی و برخورد با متصرفین اراضی ملی در اجرای تبصره یک ماده ۵۵ قانون حفاظت از جنگل‌ها و بهر‌ه‌برداری از مراتع را تاکستان اجرایی کردیم. در سال جاری ۵۲۱ هکتار اراضی ملی رفع تصرف شده که به نسبت سال قبل ۵۳ درصد ما در این زمینه افزایش داشتیم.
 
اخیرا باندی را در شهرستان تاکستان با تلاش دستگاه‌های انتظامی منهدم کردیم. اقداماتی که این باند انجام می‌داد نسبت به خریداری اراضی که خارج از محدوده شهرستان و فاقد هرگونه اقداماتی بود اقدام می‌کردند، ۱۰۹ هکتار را این‌ها خریداری کرده بودند و با همکاری کارشناسی که از خودشان بود و هماهنگی صورت گرفته بود نسبت به ارزیابی این پلاک‌ها که ۱۳ پلاک بود به مبلغ ۸۵ میلیارد تومان اقدام کرده بودند. تعداد اعضایی که دستگیر شدند ۱۰ نفر بوده اقدامی که این افراد انجام می‌دادند این‌ها نسبت به تودیع وثیقه برای آزادی مجرمین و متهمین در دستگاه قضایی و همچنین در تعزیرات حکومتی اقدام می‌کردند و اقدام دیگری که این‌ها انجام می‌دادند نسبت به اخذ تسهیلات از بانک‌ها با سند‌های غیرواقعی انجام می‌دادند.
 


میزان : در خصوص احیای بازار سنتی تاکستان نیز توضیح می دهید؟

رجبی: یکی از مشکلاتی که در حوزه شهرستان ما وجود دارد بحث بازار سنتی شهرستان است که دارای ۷۰۰ غرفه است. متأسفانه ۲۰ سال است که این بازار خاک می‌خورد و بخاطر برخی مشکلات حقوقی استفاده‌ای از آن نمی‌شود. ریاست کل دادگستری استان دستور دادند در این حوزه از باب حقوق عامه ورود کنیم و این ورود صورت گرفت. جلسات متعددی هم با شهرداری و هم با طرف‌های مقابل هیأت‌های امنای بازار سنتی برگزار شد نهایتاً خوشبختانه این هم جواب داد و نسبت به برطرف کردن مشکل بازار سنتی اقدام شد. ۷۰۰ اشتغال‌زایی در این بازار سنتی ایجاد می‌شود.

میزان : در رابطه با رفع مشکل شرکت پایاپلیمر و جلوگیری از بیکاری ۲۰۰ نفر کارگر این واحد تولیدی با اقدامات صورت گرفته قضایی، توضیح دهید؟

رجبی : یکی از شرکت‌های شهرستان تاکستان شرکت پایاپلیمر است. این شرکت لوله گازی از زمین‌های مردم به طول ۷۰۰ متر عبور داده بود و شکات که بالغ بر ۳۰ نفر بودند نسبت به طرح دعوی در مجموعه قضایی اقدام کردند. دادگاه ما هم نسبت به صدور حکم قلع و قمع و اعاده وضع سابق را صادر کرد اگر این حکم اجرا می‌شد تقریبا ۲۰۰ نفر کارگر به صورت مستقیم بیکار می‌شدند؛ خوشبختانه با ورود دستگاه قضایی شهرستان تاکستان و با حمایت رییس کل دادگستری استان قزوین جلوی اجرای حکم گرفته شد.
 
بعد از آن هم جلسه ای از ساعت ۹ صبح تا ۴ بعد از ظهر تقریبا یک جلسه ۷ ساعت و نیم را با خود این ۳۰ نفر و طرف مقابل مدیران شرکت گذاشتیم؛ خوشبختانه خواهان‌ها با رقمی مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان گذشت خودشان را اعلام کردند و این مشکل برطرف شد. جالب است که بدانید ۳، ۴ نفر از کارگران این شرکت در مصاحبه‌ای که با تلویزیون مرکز استان داشتند اعلام کرده بودند که ما شب قبل از اینکه حکم اجرا شود نگرانی خاصی داشتیم و حتی اشک تمام زندگی ما را گرفته بود و نگران آینده خودمان بودیم. با اقدامی که دستگاه قضایی انجام داد خوشحالی را به این خانواده‌ها و تعداد زیادی که به صورت غیرمستقیم با این شرکت کار می‌کنند برگردانند.
 
جاوید واحدی


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *