صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رونمایی از واکسن «فخرا» / فاز اول کارآزمایی بالینی با تزریق واکسن فخرا به فرزند شهید فخری‌زاده آغاز شد

۲۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۳:۴۹
کد خبر: ۷۱۰۴۵۲
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
با حضور وزرای دفاع و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واکسن «فخرا» ویژه کوید ۱۹ رونمایی شد.

- بنا به اعلام روابط عمومی وزارت دفاع، کریمی مدیر پروژه واکسن «فخرا» در این مراسم با درود بیکران به روح شهدای اسلام بالاخص دانشمند هسته‌ای و دفاعی شهید دکتر «محسن فخری‌زاده» و با تبریک اعیاد شعبانیه با ارائه گزارش مختصری از فعالیت‌های سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) در عرصه مبارزه با بیماری کرونا به ویژه تولید واکسن فخرا گفت: از ابتدای همه گیری کرونا این سازمان با تکیه بر نیروی انسانی متخصص، متعهد و مجرب، همچنین وجود زیرساخت‌های تخصصی مناسب، با همت شهید والامقام دکتر «محسن فخری‌زاده» (رئیس شهید سپند) دوشادوش همکاران خود در عرصه سلامت کشور، تلاش ویژه‌ای در جهت مقابله با این بیماری آغاز نمود. ساخت انواع کیت‌های تشخیصی کووید ۱۹ و آزمایشگاه‌های تخصصی سیار سطح (۳) که دو دستگاه آن تحویل انستیتو رازی و انستیتو پاستور شد، سرفصل شروع این جهاد همه جانبه بود.

 

[video src="https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/3020394_997.mp4"]
 

وی افزود: فرایند تحقیق و توسعه واکسن کووید ۱۹ از اسفند ۹۸ آغاز شد و با جداسازی این ویروس از بین ۳۵ هزار نمونه بیماران ایرانی و کشت ۳۰ ایزوله مناسب اولین بذر واکسن از بین آن‌ها انتخاب و تولید شد. با انجام انواع تست‌های تعیین هویت ویروس، شناسنامه آن تهیه شد و کاندید واکسن کووید ۱۹ در خرداد ۹۹ به مرحله تولید آزمایشی رسید.

کریمی تصریح کرد: فرآیند تولید شامل مراحل کشت سلول، تلقیح، تکثیر، جداسازی و تخلیص، غیرفعالسازی و فرمولاسیون در مدت کوتاهی راه اندازی شد و سپس تست‌های حیوانی و انواع تست‌های کنترل کیفی انجام شد.


وی ادامه داد: پس از طی مراحل آزمایشگاهی و تست‌های حیوانی بر روی بیش از ۶۵۰ سر حیوان از گونه‌های مختلف موش، خرگوش، خوکچه هندی و میمون، بی ضرری و اثر بخشی واکسن به اثبات رسید و پرونده این واکسن به سازمان غذا و دارو ارسال شد. هم زمان کار طراحی و ساخت کارخانه تولید انبوه این واکسن نیز آغاز شد که با تایید نقشه‌ها توسط سازمان غذا و دارو این پروژه به سرعت در حال انجام است و امید داریم تا تابستان وارد فاز تولید شود.

مدیر پروژه واکسن «فخرا» با بیان اینکه طی تعاملات با سازمان غذا و دارو و انجام اصلاحات لازم مقرر شد تا واکسنی در سطح بالاترین استاندارد‌های بین المللی تقدیم ملت عزیز و شریف ایران شود تا انشاءالله موجب فخر ایرانیان شود گفت: به همین جهت و به یاد شهید عزیزمان (شهید فخری زاده) نام واکسن به (فخرا) مزین گردید که این واکسن به یادگار این شهید به فرزند گرامی ایشان، تزریق شد.

وی در پایان از تلاش‌های بی دریغ همه محققین و همکاران این پروژه از پشتیبانی و حمایت‌های همه ارکان وزارت دفاع به ویژه امیر سرتیپ حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و پیگیری‌های ستاد کل نیرو‌های مسلح و همچنین همکاری بی شائبه دانشگاه علوم پزشکی ارتش، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، شرکت‌های دانش بنیان، دانشگاه علوم پزشکی ایران، بیمارستان شهید چمران و دانشگاه صنعتی مالک اشتر کمال تشکر و قدردانی کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *