صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اعتراف بزرگ ارتش اسرائیل: توان عملیاتی حمله به ایران را نداریم

۰۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۹:۳۶
کد خبر: ۷۱۰۳۸
خبرگزاری میزان - افشاگری وزیر جنگ سابق اسراییل در اینباره که ارتش اسراییل در مقطعی اعتراف کرده توان عملیاتی حمله به ایران را ندارد، موجی از واکنش ها را برانگیخته است.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از ایران هسته‌ای "ایهود باراک" وزیر دفاع سابق اسرائیل، در نوار ضبط شده‌ای که از کانال 2 تلویزیون اسرائیل پخش شد، بنیامین نتانیاهو همکار سابق خود را «ضعیف» و «بدبین» خواند.

وی گفت: «بی بی ضعیف است، او قدم های جدی را بر نمی دارد مگر آنکه مجبور شود».

ایهود باراک این اظهارات را در سری مصاحبه های مربوط به بیوگرافی تازه خود که به قلم دنی دور و ایلان کفیر نوشته می شود، مطرح کرده است.

 او گفته است: «بی بی شخصا، در نوعی بدبینی عمیق غوطه ور است و در توازن بین ترس و امید، عموما به سمت ترس میل دارد. او زمانی از این ترس با عنوان «نگرانی» یاد کرد».

این اظهارات، تازه ترین سخنان از سری صحبت های باراک درباره نتانیاهو است که در روزهای اخیر در رسانه های اسرائیل نقل شده است. روز جمعه کانال 2 تلویزیون اسرائیل صحبت هایی از باراک را پخش کرد که وی در آن ادعا می کرد نخست وزیر اسرائیل قصد داشت در سال های 2010 و 2011 به تاسیسات هسته ای ایران حمله کند اما از این کار -نخست با اقدام رئیس ستاد مشترک ارتش و بار دیگر با اقدام همکارانش در کابینه- منع شد.

در همین رابطه خبرگزاری رویترز در گزارشی از بیت المقدس نوشت: باراک وزیر جنگ پیشین اسرائیل اعلام کرد رهبران سیاسی این رژیم طی چند سال اخیر دست کم 3  بار برای حمله به ایران تلاش کرده اند، اما در پی صلاحدید ارتش و همچنین به علت نگرانی های موجود درباره آمریکا به عنوان متحد خود، مجبور به عقب نشینی از این تصمیم خود شدند.
باراک در این باره گفته است که مقامات ارشد اسرائیل در سال 2010 خواستار حمله (به ایران) شدند اما ارتش اسرائیل اعلام کرد «ظرفیت عملیاتی» این اقدام را ندارد.

وی در فاصله سال های 2007 تا 2013 سمت وزیر جنگ و در فاصله سالهای 1999 تا 2001 سمت نخست وزیر اسرائیل را به عهده داشت.

منابع دیگر گفته اند بازیگر اصلی در این میان گابی اشکنازی رییس وقت ستاد ارتش اسراییل بوده است.
اشکنازی به زودی رقیب سیاسی نتانیاهو خواهد بود.

دو مقام دیگری که در منتفی شدن این پروژه نقش ایفا کرده اند موشه یعلون و یوال اشتاینیتز بوده اند.

یک منبع دیگر هم گفته است اشکنازی رئیس ستاد ارتش به هیچ وجه تنها مقام ارشد اسرائیلی نبود که در آن زمان قاطعانه از حمله حمایت نمی کرد. افراد دیگری نظیر مئیر داگان رئیس وقت موساد که بعدا به صورت علنی مخالفت خود را اعلام کرد و وزرای ارشد شامل دان مریدور و الی یشای از دیگر افراد بودند.

 

پیامدهای افشاگری ایهود باراک برای رژیم صهیونیستی

در همین حال خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی از بیت المقدس به قلم دان پری و جوزف فدرمن نوشت اظهارات ایهود باراک وزیر سابق دفاع اسرائیل در مورد اینکه اسرائیل در آستانه حمله به تاسیسات هسته ای ایران بود اما افسران نظامی و سیاستمداران ترسو باعث برهم خوردن برنامه ها در این زمینه شدند می تواند سیاست های اسرائیل را تکان دهد.

مصاحبه باراک که روز جمعه از کانال 2 تلویزیون اسرائیل پخش شد یکی از مهم ترین اسرار اسرائیل را درمورد اینکه آیا اسرائیل واقعا آماده اقدام نظامی علیه تاسیسات هسته ای ایران بود یا خیر، فاش کرد. 
یووال اشتاینیتز و موشه یعلون وزیر دفاع اسرائیل که باراک در مصاحبه خود به نام آنها نیز اشاره کرده است از اظهار نظر در این خصوص خودداری کردند. 
آویگدور لیبرمن وزیر امور خارجه آن زمان اسرائیل در حمایت از اظهارات باراک در مصاحبه با کانال 2 تلویزیون اسرائیل گفت اگر نتانیاهو نتوانسته است کابینه خود را به حمایت از تصمیم خود متقاعد کند احتمالا مشکلی وجود داشته است. 
سیما کادمون از مفسران روزنامه یدیعوت آحارونوت گفت آنچه مسلم به نظر می رسد این است که انگیزه ای وجود داشته است. می توان گفت نیتی پنهانی وجود داشته است. 
اسحاق هرتسوگ که در انتخابات ماه مارس اسرائیل در برابر نتانیاهو با شکست روبرو شد گفت: «ما طی چند ماه آینده با بحران رهبری روبرو خواهیم بود».

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



نظرات بینندگان
ناشناس
|
|
۰۰:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۶
هرگز نباید دشمن را دست کم گرفت حتی اگر خود منافقش اعلام ضعف کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *