آغاز تولید انبوه واکسن ایرانی کرونا و فاز ۲و۳ تزریق واکسن کووایران برکت از امروز
- فاز دو و سه مطالعات بالینی واکسن کووایران برکت صبح امروز و پس از تایید نتایج فاز اول کارآزمایی بالینی و صدور مجوز ، با تزریق بر روی داوطلبان آغاز شد.
حامد حسینی، مدیر گروه مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا و مسئول تیم نظارت بر آزمایشات انسانی واکسن کرونا ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) با بیان اینکه فاز یک با ۵۶ داوطلب انجام شد گفت: امروز خوشحالیم که فاز دو و سه کارآزمایی بالینی آغاز میشود.
وی افزود: در این مر حله جمعیت ۳۰۰ نفری تحت واکسیناسیون قرار می گیرند. چندین مطالعه را همزمان انجام می دهیم همچنین تنوع سنی و گروههای سنی متفاوت است.
لازم به ذکر است مهرناز رسولی نژاد استاد تمام بیماریهای عفونی دانشگاه علوم تهران و سینا مرادمند متخصص قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران دو نفر نخستی بودند که در این مرحله واکسن بر روی آنها تزریق شد.
آغاز تولید انبوه واکسن ایرانی کرونا از امروز
محمد مخبر در نشستی با خبرنگاران در حاشیه این مراسم با بیان اینکه امید است آرامش را با تولید واکسن مطمئن با کمترین عارضه تقدیم مردم کنیم گفت: جوانان ما به اتکای تخصص و اعتماد به نفسشان و قدرت و جسارت خدادادی بر همه معضلات کشور بعد از انقلاب فائق آمدند و ما موفق شدیم گامهای بلندی برداریم و اینبار این گام را هم با اطمینان برخواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه فاز نخست تست انسانی را به یمن کمک وزارت بهداشت و تلاش متخصصان متبحر خودمان با موفقیت و با کمترین عارضه پشت سرگذاشتیم و عوارضی در فاز اول نداشتیم گفت: امید است فاز دوم را هم با موفقیت پشت سر گذاشته و فاز ۳ را هم بلافاصله آغاز خواهیم کرد. از دوستان در وزارت بهداشت میخواهیم کمک کنند فاز ۲ و ۳ را سریعتر پشت سربگذاریم.
آغاز تولید واکسن ایرانی کرونا با ظرفیت ماهانه ۳ میلیون دوز از امروز
مخبر با اشاره به تولید انبوه و صنعتی واکسن گفت: تولید آزمایشگاهی یک بحث و تولید انبوه یک موضوع دیگر است. در خود ایران هم مراکز مختلفی در حال تولید آزمایشگاهی هستند که برخی به تست انسانی رسیده است و ما در ستاد همزمان با گام تحقیقاتی امکانات تولید انبوه را در دو فاز شروع کردیم. فاز اول با ظرفیت تولید ۳ میلیون دوز در ماه آغاز میشود و تولید را از امروز شروع خواهیم کرد.
رییس ستاد اجرایی فرمان امام ادامه داد: فاز دوم با ظرفیت ۱۲ تا ۱۵ میلیون دوز در ماه قبل از پایان خرداد به اتمام میرسد و در آخر بهار تشکیلات ستاد اجرایی ظرفیت تولید ماهانه بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون دوز در ماه را فراهم میکند که گام بزرگی است.
مخبر افزود: نکته دیگر آنکه سختگیرانهترین پروتکلهای بین المللی را در این مطالعات رعایت کردیم و ذرهای از آن کوتاه نیامدیم و عجلهای نکردیم و در همین فرایند موفق شدیم واکسنی که کمترین عارصه را داشته است، تولید کنیم.