صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۳۰ میلیارد دلار واردات و ۲۸ میلیارد دلار صادرات در ۱۰ ماهه گذشته

۲۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۷:۴۷:۵۱
کد خبر: ۷۰۹۲۴۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
معاون امور صنایع وزیر با اشاره به تحقق جهش تولید،گفت: واردات و صادرات کشور در ۱۰ ماه گذشته به ترتیب ۳۰ و ۲۸ میلیارد دلار بوده است

- طبق گزارش شاتا، مهدی صادقی نیارکی در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان زنجان اظهار کرد:درسال جاری به رغم شرایط سختی که کشور با آن روبه‌رو بود، جهش تولید به معنای واقعی محقق شد و شاهد بهره‌برداری از ۵هزارو۸۰۰ واحد صنعتی در سخت‌ترین شرایط بودیم.

وی در این نشست با مرور شرایط اقتصادی_صنعتی کشور و تبیین محدودیت‌های پیش روی صنعتگران کشورمان بیان کرد: برای عبور از شرایط دشواری که وجود داشت وحمایت از صنایع داخلی دو راهبرد سلبی وایجابی را در دستور کار قرار دادیم.

معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت راهبرد اول را مدیریت واردات عنوان و بیان کرد: در سال ۱۳۸۹ واردات و صادرات کشور به ترتیب حدود ۶۵ و ۲۷ میلیارد دلار بود که این میزان کسری تجاری در سال ۱۳۹۸ به ۴۳ و ۴۱ میلیارد دلار رسید.

صادقی نیارکی با اشاره به برنامه ریزی برای کاهش روند واردات محصولات دارای ساخت داخل افزود:افزایش روند صادرات و کاهش واردات همان سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است وطبق فرمایش مقام معظم رهبری اجازه واردات کالا‌های مصرفی و مصرفی بادوام که توان تولید آن در داخل وجود دارد با مصوبات ستاد هماهنگی سران وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه واردات و صادرات کشور در ۱۰ ماه گذشته از سال‌جاری به ترتیب ۳۰ و ۲۸ میلیارد دلار بوده است، ادامه داد: این توفیقات درسختگیرانه‌ترین و شدیدترین محدودیت‌ها اتفاق افتاده است.

صادقی نیارکی با اشاره به روند افزایشی تولید، دغدغه اصلی صنعتگران را در کشور، تامین مواد اولیه برشمرد و گفت: علی رغم برخی محدودیت‌ها در این زمینه پیگیری‌های لازم برای تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع انجام خواهیم داد تا جهش تولید تداوم یابد.

معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت افزایش خوداتکایی و توسعه ساخت داخل را راهبرد ایجابی وزارت صمت برشمرد و گفت:نهضت ساخت داخل، پروژه‌ای بود که از سال گذشته آغاز شد و هدفگذاری شده است ظرف سه سال ۱۰ میلیارد دلار از واردات کشور، تبدیل به ساخت کالای داخل شود.

وی با اشاره به هدفگذاری ۳میلیارد و ۲۰۰میلیون دلاری در سطح استان‌ها برای توسعه ساخت داخل تصریح کرد: خوشبختانه علاوه بر بهبود شاخص‌های صنعتی طبق گزارش مرکز ساخت داخل وزارت صمت شاهد تحقق حدود ۳میلیارد دلار داخلی سازی توسط واحد‌های تولیدی در سراسر کشور بوده اییم.

صادقی نیارکی تکمیل ظرفیت‌های نیمه‌تمام واحیا واحد‌های تولیدی راکد را یکی دیگر از برنامه‌های وزارت صمت توصیف کرد و گفت: قرار بود در سال‌جاری یک هزار و ۵۰۰ واحد تعطیل به چرخه تولید بازگردند که تاکنون بالغ بر یک هزار و ۴۰۰ واحد به مدار تولید بازگشته‌اند.

وی با اشاره به اینکه صدور پروانه بهره‌برداری صنعتی در ۱۰ ماه گذشته از سال‌جاری ۷.۸ درصد رشد داشته و بالغ بر ۵ هزار و ۸۰۰ واحد صنعتی به بهره‌برداری رسیده است، ادامه داد: این واحد‌ها بالغ بر ۱۰۷ هزار اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.

صادقی نیارکی حجم سرمایه‌گذاری صنعتی ۱۰ ماه گذشته از سال‌جاری در مقایسه با سال گذشته را دارای رشد ۳۰۰ درصد رشد دانست و افزود: مجموع حجم سرمایه‌گذاری سال‌جاری بالغ بر ۱۷۰ هزار میلیارد تومان بوده که بالغ بر ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان آن که طرح‌های بزرگ به بهره برداری رسیده است مربوط به استان زنجان است.

صادقی نیارکی با بیان اینکه جواز تاسیس صنعتی به معنی تمایل به سرمایه‌گذاری در بخش تولید است، گفت: امسال بالغ بر ۳۱ هزار فقره جواز تاسیس صادر شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *