صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین اخبار سینما در روزی که گذشت

۲۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۵:۰۱
کد خبر: ۷۰۹۲۱۲
سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد.

 - سینمای ایران طی ماه‌های گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد. 

بازگشایی سینماها در آستانه جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم در نوع خود خبری خودب برای دوست داران هنر هفتم است و باید دید تا پایان سال و دو ماه باقی مانده از زمستان این بازگشایی چه نتیجه ای را برای سینمای کشور رقم می زند. 

حیات صنعت سینما به فعالیت سینماداران بستگی دارد

فیروز فاضلی پیش از ظهر چهارشنبه در مراسم تجلیل از اصحاب سینمایی استان گیلان با اشاره به اینکه اداره کل ارشاد خانه فعالان حوزه هنر و سینما است، اظهار کرد: شش سال پیش با پیگیری‌های مستمر مسئولان اداره کل ارشاد گیلان همزمانی اکران فیلم‌های جشنواره فجر در استان‌ها کلید خورد.

وی با بیان اینکه امسال ششمین سال برگزاری همزمانی جشنواره فیلم فجر در استان گیلان بود، افزود: با وجود همه سختی‌ها و محدودیت‌ها تلاش کردیم تا این روند قطع نشود.

مدیر کل ارشاد گیلان در ادامه با اشاره به اینکه طی این سال‌ها یکی از انتقادات عدم برگزاری همزمانی در سطح شهرستان‌ها بوده است، گفت: برگزاری این همزمانی می‌تواند شور فرهنگی و هنری در سطح شهرستان ایجاد کند در سال‌های اخیر استقبال علاقه مندان گیلانی نشان دهنده ایجاد این شور است.

وی به علاقه شهروندان گیلانیان به حضور در سالن‌ها سینمایی برای دیدن فیلم اشاره کرد و گفت: فعالان سینمایی که در جلسات صنفی شرکت می‌کنند باید بدانند که برخی فیلم‌ها انحصارا مربوط به سینما است و برای اکران نیز باید در همین حوزه تأکید کنند.

مدیر کل ارشاد گیلان در ادامه با تأکید بر اینکه شهرداری و سازمان سینمایی باید از سینماها برای ادامه فعالیت حمایت کنند، افزود: باید زمینه راه اندازی مجتمع‌های تجاری و فرهنگی در سطح شهرها فراهم شود.

آمادگی متولیان فرهنگی برای حمایت از فعالان فرهنگ و هنر

فاضلی با اشاره به اینکه در کشورهای اروپایی ایجاد شور فرهنگی را از ابتدای کودکی آغاز می‌کنند و این نوع فرهنگ سازی را در دستور کار قرار داده‌اند، گفت: فرهنگ سازی سبب می‌شود تا خانواده‌ها در سبد خرید خود مبلغی را برای تماشای تئاتر و حضور در سینماها در نظر می‌گیرند. آموزش و پرورش نقش مهمی دارد باید این درک در جامعه فراهم شود که تئاتر و سینما نیاز روحی دانش آموزان است.

وی فعالیت سینما داران و فعالان حوزه سینمایی را آینده سازی برای کودکان و نوجوانان برشمرد و ادامه داد: به عنوان متولیان فرهنگی و هنری آماده حمایت‌های لازم برای انجام فعالیت‌های فرهنگی هستیم.

مدیرکل ارشاد گیلان با اشاره به اینکه سینما یک چرخه است، گفت: قطعاً تعطیلی سینماها و تغییر کاربری‌ها سبب قطع چرخه صنعت سینما خواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینکه باید از همه ظرفیت‌ها اعم از حضور بازیگران و چهره‌های مطرح سینمایی برای ترغیب و تشویق علاقه مندان به حضور در سینماها بهره گیری کنیم، اضافه کرد: سینماداران اگر به دنبال حفظ این مرکز فرهنگی هستند باید راهکارهای مناسب برای رونق دوباره صنعت سینما در استان گیلان ارائه و استفاده کنند.

فاضلی با تأکید بر اینکه فعالان سینمایی اعم از سینماداران و تولیدکنندگان و کارگردانان و بازیگران برای انجام فعالیت‌های خود باید از خرد جمعی استفاده کنند، گفت: برای نتیجه بخش بودن فعالیت‌ها و رایزنی‌ها باید این ظرفیت‌های تجمعی استان استفاده شود.

وی با بیان اینکه به عنوان متولیان امر فرهنگ و هنر آمادگی لازم برای هر گونه حمایت از فعالان عرصه فرهنگ و هنر به ویژه در حوزه سینما وجود دارد، افزود: خوشبختانه در اداره کل ارشاد از نیروهای جوان متخصص در حوزه هنر مشغول به کار هستند و با توجه به تخصص خود تمام مشکلات رفع خواهد شد.

کرونا عجیب ترین سال سینمایی را برای اهالی هنر رقم زد

سید امیر مصباح پیش از ظهر چهارشنبه در مراسم تجلیل از اصحاب سینمایی استان گیلان با اشاره به نقش مهم سینما داران در ادامه حیات صنعت سینما، اظهار کرد: بسیاری از هنرمندان قبل از حضور در این عرصه لذت تماشای فیلم را در سالن‌های سینمایی تجربه کرده‌اند.

وی با بیان اینکه استان گیلان چه در ساخت سینما و چه معرفی هنرمندان و فعالان سینمایی جز اولین‌ها بوده و سابقه درخشانی در سطح کشور دارد، گفت: استقبال پر شور علاقه مندان گیلانی در شش سال گذشته از اکران همزمانی فیلم‌های جشنواره فجر نشان دهنده این سابقه است.

معاون هنری و سینمایی ارشاد گیلان با اشاره به وجود محدودیت‌ها و سختی‌های ناشی از شیوع کرونا طی یک سال اخیر، افزود: با همکاری و همدلی خوب مدیر سینما ۲۲ بهمن رشت امسال نیز با وجود همه محدودیت‌ها موفق شدیم تا همزمانی اکران فیلم‌های جشنواره را در استان گیلان شاهد باشیم.

وی ادامه داد: به رغم محدودیت‌های ایجاد شده برای فروش بلیت و حضور تماشاگران، علاقه مندان به هنر هفتم در دیار میرزا استقبال خوبی از فیلم‌های جشنواره کردند.

مصباح با اشاره به اینکه سینماداران گیلانی به صورت لجستیکی و با همه مشکلات چراغ سینماهای استان را روشن نگه داشته‌اند، اضافه کرد: امسال شیوع کرونا سال عجیب، سخت و پیچیده‌ای برای اهالی هنر به ویژه صنعت سینمایی رقم زده و سبب شده تا سینمایی ترین سال را تجربه کنیم.

وی در ادامه به آسیب‌های مالی ناشی از شیوع کرونا به حوزه هنر و صنعت سینما به ویژه اهالی هنر استان گیلان اشاره و تأکید کرد: به عنوان متولیان امر حوزه هنر تلاش می‌کنیم تا با جلب حمایت‌های استانی و ملی بخشی از آسیب‌ها را جبران کنیم.

در پایان این مراسم از آقایان فرهاد مهرانفر، نادر معصومی، رضا مجلسی، مجید پتکی بهنام بروجردی به عنوان هنرمندان فعال در عرصه سینما تجلیل شد.

لازم به ذکر است؛ که ۱۰ مدیر سینمایی فعال در استان گیلان نیز تجلیل شدند.

نمایش مستند ایرانی در کرواسی به مناسبت روز جهانی زن

این مستند به کارگردانی مهرداد اسکویی سه نمایش در نخستین روز بازگشایی سینما «Restart» در شهر زاگرب کرواسی دارد و یکی از فیلم‌های برنامه ویژه روز جهانی زن در این سینما خواهد داشت.

«سایه‌های بی‌خورشید» اولین نمایش جهانی خود را سال گذشته در سی‌ودومین جشنواره بین‌المللی مستند آمستردام (ایدفا) تجربه کرد و موفق به کسب جایزه بهترین کارگردانی از این رویداد معتبر سینمایی شد و پس از آن در چندین جشنواره بین‌المللی دیگر از جمله بیگ‌اسکای آمریکا، مونیخ آلمان، کراکو لهستان، داک‌اِج نیوزولند، میلینیوم بلژیک، حقوق بشر ژنو، هلسینکی فنلاند و... نیز حضور یافته و اخیرا به جشنواره‌های «ژان روش» فرانسه، داکوفست کوزوو، جشنواره مستند اوپن سیتی لندن، جشنواره فیلم زوریخ و جشنواره مستند زاگرب نیز به روی پرده رفته و اخیرا جایزه بهترین فیلم معناگرا در جشنواره داکای بنگلادش را نیز کسب کرده است.

تجربه «راحانا» در دوران کرونا

کاظم دانشی کارگردان فیلم کوتاه «راحانا» که با بسته فیلم کوتاه «۱۰۸ دقیقه از یک قرن» روی پرده سینما‌های هنروتجربه است، درباره داستان این فیلم گفت: راحانا قصه دختر تک تیرانداز سوری است که در دل التهاب‌ها و جریانات کشور خود، قرار است جزء آخرین نفراتی باشد که با یک گروه چند نفره، از شهر دفاع کرده و از سقوط آن جلوگیری کند.

او ادامه داد: ایده این فیلم از سال ۱۳۹۴ با من همراه بود، ولی ساخت آن سختی‌های خاص خودش را داشت. ساخت «راحانا» از دو منظر برایم جذابیت داشت؛ یکی ساخت فیلم اکشن و جنگی که دوست داشتم یک بار تجربه‌اش کنم، دوم اینکه همیشه جنگ‌ها وجه مردانه و انسانی دارند، ولی در اینجا قصه متفاوت است. این بخش از جنگ سوریه برای من اهمیت داشت که جنگ در دل شهر و خانه مردم اتفاق می‌افتد و همین مساله داستان را خیلی دراماتیک می‌کند. مثل این می‌ماند که ما الان در تهران زندگی می‌کنیم و ببینیم که در خانه، کوچه و پس کوچه و خیابان‌هایمان جنگ درگرفته و افراد مسلحی در شهر وجود دارد که یکدیگر را به قتل می‌رسانند.

فیلم کوتاه راحانا

این کارگردان درباره اهمیت ساخت «راحانا» عنوان کرد: جنگ از تلخ‌ترین و زشت‌ترین موقعیت‌هایی است که انسان می‌تواند تجربه کند. در دل جنگ‌ها لحظات انسانی درجه یکی اتفاق می‌افتد یعنی در اوج تلخی، زشتی و ناامیدی، لحظات انسانی‌ای اتفاق بیفتد که می‌تواند برای پرده سینما دراماتیک باشد. قصه «راحانا» برای من از این وجه اهمیت داشت که بتوانم در دل ناامیدی و تلخی جنگ فیلمی با اتفاقات انسانی زیبایی بسازم.

کارگردان فیلم کوتاه «من پرتقال دوست ندارم» درباره ساختن فیلم جنگی خاطرنشان کرد: فیلم جنگی ساختن در ایران خیلی کار سختی است، اولا به دلیل بحث هزینه‌ها و پروداکشن متفاوت آن با دیگر فیلم‌ها، دوم مدیریت کردن هم‌زمان چندین عنصر مهم سینما مثل جلوه‌های ویژه، تیراندازی، بازیگری و دیگر مسائل که کار کارگردان را سخت‌تر از ساختن فیلم‌های اجتماعی می‌کند. از طرفی هم فیلم کوتاه ساختن به دلیل شرایط مالی و بالا بودن هزینه تولید سخت است.

وی تصریح کرد: برای ساخت «راحانا» از بودجه بالایی استفاده نشده و تمام عوامل جلو و پشت دوربین، اعم از بازیگران و دیگر عوامل به صورت رفاقتی و رایگان با من همکاری کردند و به خاطر آن‌ها بود که من توانستم «راحانا» را بسازم و از خروجی کار هم راضی هستم.

دانشی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره اکران فیلم‌ها در هنروتجربه تاکید کرد: اکران در هنروتجربه، تجربه نو و خوبی است و می‌تواند هر فیلمسازی را برای اکران فیلمش در این موسسه ترغیب کند. به نظر من لطفی است که دوستان در هنروتجربه به ما فیلمسازان دارند تا فیلم‌مان در این گروه دیده شود.

این اضافه کرد: قطعا تجربه جذاب و متفاوتی برای من بود که در کنار فیلم‌های مهجور و مظلوم سینمای ایران در گروه هنروتجربه اکران داشتم مخصوصا سانس‌ها و سالن‌های خوبی که در اختیار ما قرار دادند. البته من به عنوان فیلمساز از اینکه فیلمم را در ایام کرونا اکران می‌کنم و مخاطب سخت به سینما می‌آید، ناراحت هستم، ولی باید بگویم افراد بزرگواری در این گروه فیلم‌شان را اکران کرده‌اند از جمله استادم شهرام مکری که از فیلمسازان خوب کشورمان است و من هم باافتخار و علاقه زیاد فیلم خود را در هنروتجربه اکران می‌کنم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *