صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

فهرست نهایی آثار صحنه‌ای برگزیده «فصل امید» منتشر شد/رییس فرهنگستان هنر تغییر کرد

۲۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۰۹۲۰۷
سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، اتفاقی که در دو ماه پایانی سال شاید تفاوتی برای اهالی هنر نمایش نداشته باشد اما می توان به آینده این بازگشایی در سال آتی امیدوار بود.

 - سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، اتفاقی که در دو ماه پایانی سال شاید تفاوتی برای اهالی هنر نمایش نداشته باشد اما می توان به آینده این بازگشایی در سال آتی امیدوار بود. 

بازگشایی تئاتر در تابستان هم نتوانست بار سنگین شکست تولیدات تئاتری را جبران کند و این هنر همزمان با امیدواری تازه اهالی تئاتر بار دیگر به دلیل شیوع بیماری کرونا در موج سوم تعطیل شد، اتفاقی که بار دیگر مخاطبان را به تماشای آنلاین تئاتر سوق داد. 

اکران فیلم‌تئاتر «میهمان غار» به مناسبت مبعث رسول اکرم (ص)

«میهمان غار» آخرین اکران گام دوم طرح «نمایش‌نما» در سال ۱۳۹۹ است که به مناسبت عید سعید مبعث، روزهای ۲۰ و ۲۱ اسفند در پایگاه اینترنتی کانون به نشانی th.kpf.ir به صورت رایگان در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

نمایش «میهمان غار» به نویسندگی فروغ افشاریان‌زاده و علی‌اکبر حلیمی و کارگردانی علی‌اکبر حلیمی با حمایت مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری در سال ۱۳۹۱ تولید شد.

داستان این نمایش که منتخب پانزدهمین جشنواره بین‌المللی نمایش عروسکی تهران - مبارک نیز شده بود، در غار ثور نزدیک شهر مکه اتفاق می‌افتد؛ عنکبوت‌ها و کبوتری که در ورودی غار لانه دارند با خفاشی سیاه که قصد بیرون کردن آنها را از غار دارد، درگیر هستند. یک روز خبردار می‌شوند که پیامبر خدا حضرت محمد (ص) از شر دشمنان، پنهانی قصد سفر و هجرت به شهر مدینه را دارند و در میانه راه تصمیم گرفتند در غار ثور پنهان شوند. عنکبوت‌های غار و کبوتر مأمور نجات جان پیامبر می‌شوند و ... .

بازی دهندگان و صداپیشگان عروسک‌های این نمایش را مژگان علیپور، پریا عباسی، میترا ظریف، اکرم عباسی، شکوفه علیزاده، فاطمه یعقوبی، فاطمه فیروزیان، وجیهه کارگر، غلامرضا محمدی و زنده‌یاد رضا رضاپور بر عهده داشتند.

همچنین فرشته ابراهیمی به‌عنوان طراح صحنه و عروسک، اکرم عباسی به‌عنوان طراح و دوخت لباس، غلامرضا محمدی به‌عنوان طراح نور، طاهره عرفانی به‌عنوان طراح پوستر و بروشور و عکاس با این گروه همکاری داشتند.

امیررضا رئوف تهیه کننده صدا، مهدی افتخاری صدابردار، حسن انفرادی، امیر و آرش بیات آهنگساز، غلامرضا محمدی دستیار کارگردان، عاطفه فیروزیان منشی صحنه و مسئول هماهنگی این نمایش هستند.

رییس فرهنگستان هنر تغییر کرد

در جلسه اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی که عصر سه‌شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۹، با حضور حسن روحانی، رئیس‌جمهور و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، برگزار شد، بهمن نامورمطلق به عضویت پیوسته فرهنگستان هنر درآمد و به مدت ۴ سال به ریاست این فرهنگستان منصوب شد.

بهمن نامورمطلق دارای مدرک کارشناسی‌ارشد در رشته زبان‌شناسی و رایانه، و دکتری در رشته ادبیات تطبیقی از دانشگاه بلزپاسکال در کلرمون ـ فرانسه است. او دانشیار دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید بهشتی است و مقالات و کتاب‌های متعددی در زمینه‌های بینامتنیت، اسطوره‌شناسی، دانش‌های تطبیقی، نقد تکوینی هنر و ادبیات و... تألیف کرده است.

نامورمطلق پیش‌تر در سال‌های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۸ به‌عنوان دبیر و معاون پژوهشی فرهنگستان هنر فعالیت داشته است. او همچنین سِمت معاونت هنر‌های سنتی و صنایع دستیِ سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور، و معاونت پژوهشی خانه هنرمندان را در کارنامه خود دارد.

نامورمطلق در حال حاضر سرپرستی دانشگاه هنر‌های اسلامی‌ایرانی استاد فرشچیان را بر عهده دارد.

دو سال قبل پس از مدیریت ۹ ساله علی معلم دامغانی، علیرضا اسماعیلی دو سال سرپرستی این مجموعه را برعهده داشت و در ابتدای تاسیس تا سال ۸۸، میرحسین موسوی رییس این مجموعه بود.

فهرست نهایی آثار صحنه‌ای برگزیده «فصل امید» منتشر شد

با توجه به شیوع ویروس کرونا و برگزار نشدن جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک ‌و نوجوان همدان به شکل مرسوم در سال جاری، اداره‌کل هنرهای نمایشی با مشارکت اداره‌‌کل فرهنگ ‌و‌ ارشاد اسلامی استان همدان، برنامه ویژه «فصل امید» را با هدف حمایت از آثار مخاطبین خردسال، کودک‌و‌نوجوان در دو بخش نمایش‌های صحنه‌ای و مسابقه نمایشنامه‌نویسی برگزار می‌کند.

امیر مشهدی‌عباس، سهراب نیک فرجاد و آزاده انصاری انتخاب آثار بخش صحنه‌ای رویداد «فصل امید» را برعهده داشتند.

فهرست نهایی آثار برگزیده بخش صحنه ای این رویداد عبارتند از:

«غم نامه حسینقلی» به نویسندگی و کارگردانی محسن عمادی و هادی کیانی از اصفهان

«رابین هود» به نویسندگی وکارگردانیرضا جوشعار از بندرعباس

«استخوان خور» به کارگردانی فرزاد لباسی از همدان

«با خودت برقص» به نویسندگی و کارگردانی مسیحا ابوعلی از مشهد

«المپیاد وحشت» به نویسندگی سیدجواد رحیم زاده و کارگردانی رضا عربشاهی و سیدجواد رحیم زاده از مشهد

«خپلک» به نویسندگی ماندانا عبقری و کارگردانی پویا شش‌بری از تهران

«آیلان کردی» به نویسندگی و کارگردانی ندا اعتمادی‌کیا از آبادان

«سفر جادویی» به نویسندگی حسن دولت‌آبادی و امیر شیخ جبلی و کارگردانی امیر شیخ جبلی از اصفهان

«آرزوهاییک موش کور» به نویسندگی سعید ابک و کارگردانی وحید نفر از تهران

«رویای قشنگ» به نویسندگی نعیم گودرزی و کارگردانی مصطفی دهشت از کرمانشاه (مشروط)

«نازگل» به نویسندگی رضا لنگری و کارگردانی علیرضا شریفی‌نیا از مشهد

«گوزل باهار» به نویسندگی ولی لطف‌دخت و کارگردانی عسگر عابدی از ارومیه

براساس فراخوان «فصل امید» این آثار از که میان آثاری متقاضی حضور در این رویداد انتخاب شدند و قرار است با هماهنگی اداره ‌کل استان مربوطه و براساس شرایط کمیته استانی مقابله با کرونا روی صحنه رفته و سپس مدارک اجرا را جهت حمایت به اداره‌کل هنرهای نمایشی ارسال کنند.

آرزوی یک بازیگر برای روز جهانی تئاتر

هر سال چند هفته پیش از فرا رسیدن روز جهانی تئاتر - ۲۷ مارس - پیام این روزِ ویژه توسط "انستیتو بین‌المللی تئاتر" منتشر می‌شود. نگارنده این پیام‌ها معمولا چهره‌هایی شاخص در تئاتر جهان هستند که به انتخاب این انستیتو چنین مسئولیتی را پیدا می‌کنند و پیام روز جهانی تئاتر سال ۲۰۲۱ را که همزمان است با هفتم فروردین ۱۴۰۰ و روز ملی هنر‌های نمایشی، هلن میرن - بازیگر سرشناس انگلیسی - نوشته است.

هلن میرن یکی از بازیگران مطرح و شناخته شده تئاتر، سینما و تلویزیون دنیا است که تا کنون جوایز مختلفی را از معتبرترین رویداد‌های جهان کسب کرده است. جایزه اسکار در سال ۲۰۰۷ و نیز جایزه بفتا، تونی و الیویر برای ایفای نقش «ملکه الیزابت دوم» در فیلم «ملکه» تنها بخشی از موفقیت‌های این بازیگر است. او بازی روی صحنه تئاتر را با نقش «کلئوپاترا» در تئاتر ملی جوانان آغاز کرد و بعد از آن به کمپانی رویال شکسپیر پیوست. میرن پس از چهار سال فوق‌العاده در این کمپانی، مسیر کاری خود را با همکاری با کمپانی پیتر بروک تغییر داد.

این بازیگر در پیام کوتاه خود برای روز جهانی تئاتر نوشته است:

«روز‌های بسیار سختی بر اجرای زنده تئاتر گذشته است و نیز بر هنرمندان، تکنسین‌ها و همه صنعتگرانی که در یک حرفه‌ی مملو از تزلزل و بلاتکلیفی با اوضاع دست و پنجه نرم کرده‌اند؛ و شاید همین تزلزل همیشگی، آن‌ها را برای زیست در دوران پاندمی با ذکاوت و شجاعت توانمندتر کرد.

در این شرایط جدید، تخیل آن‌ها به راه‌هایی مبتکرانه، سرگرم کننده، موثر و الهام‌بخش ترجمه شد که البته بخش اعظمی از این اتفاق به واسطه اینترنت رخ داد.

انسان‌ها از زمانی که در این کره خاکی بودند برای هم داستان تعریف کرده‌اند و تا زمانی که ما اینجا هستیم فرهنگ زیبای تئاتر باقی خواهد ماند.

عطش خلاقانه‌ی نویسنده‌ها، طراح‌ها، رقاص‌ها، خواننده‌ها، بازیگرها، موسیقیدان‌ها و کارگردان‌ها هرگز خاموش نخواهد شد و انگیزه‌هایشان در آینده‌ای نزدیک با یک انرژی جدید و فهمی تازه از دنیایی که در آن سهیم هستیم، شکوفا خواهد شد.

بی‌صبرانه در انتظارم!»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *