صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

راهنمای خرید یک موبایل اندرویدی

۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۳:۳۸
کد خبر: ۷۰۹۱۳
دسته بندی‌: فضای مجازی ، عمومی
خبرگزاری میزان -در بخش اول با اصول و مبانی اولیه سیستم عامل اندروید آشنا شدید. حال در بخش دوم به راهنمای خرید یک موبایل اندرویدی می پردازیم.
به گزارش ، تا به اینجا با تاریخچه ابزارهای موبایل و چگونگی شکل گیری، رشد و نمو سیستم عامل اندروید آشنا شدیم. از آنجایی که بهترین شیوه برای یادگیری این بخش در اختیار داشتن یک موبایل اندرویدی است، بد نیست که قبل از هر موضوعی، به صحبت درباره خرید یک تلفن اندرویدی بپردازیم.با همراه باشید .

بخش دوم : راهنمای خرید یک موبایل اندرویدی

شاید خرید یک ابزار با سیستم عامل آی او اس (به دلیل تک محصولی بودن)، بلک بری (محصولات معدود) و یا ویندوز فون (کنترل کامل شرکت نرم افزاری بر تولید کنندگان سخت افزار) کار ساده ای باشد. اما به دلیل بازمتن بودن اندروید، موبایل سازان بسیار زیادی از سراسر دنیا (و حتی ایران) به سراغ این سیستم عامل رفته اند و هم اکنون شاهد بیشترین تنوع محصول بازار در این دسته هستیم. برای همین انتخاب از میان صدها مدل و طرح مختلف با برندهای متفاوت کاری سخت و دشوار به نظر می رسد. پس بیایید با تعریف برخی شاخص ها، این خرید را به کاری آسان تر تبدیل کنیم.

 

چه موقع باید موبایل بخریم؟
همان طور که گفتیم، گوگل دائما در حال بهبود سیستم عامل موبایل خود است و هر چند ماه یک بار، نسخه جدیدی از اندروید را به بازار عرضه می کند. از طرفی شرکت های تولید کننده تلفن های اندرویدی هم با چشم و هم چشمی فراوان، دائما در حال تولید تلفن های هوشمند جدیدتر و قوی تر با نسخه های به روزتر سیستم عامل اندروید هستند تا مشتریان بیشتری را به خود جذب کنند.

اگر به تازگی می خواهید به جمع کاربران اندروید بپیوندید و یا اینکه موبایل اندرویدی شما متعلق به دوران اندروید نسخه 1.x است، پس بهتر است به نسبت پولی که می خواهید خرج کنید، دنبال جدیدترین سیستم عامل و بهترین سخت افزار ممکن باشید. خوشبختانه برای عضویت در خانواده اندروید نیازی به هزینه سنگین نیست و با توجه به بودجه تان، می توانید از ۲۰۰ هزار تومان به بالا یک موبایل اندرویدی نسبتا مناسب بیابید.

البته در حال حاضر، میان موبایل های ارزان قیمت تنها می توانید اندروید 2.2 و 2.3 را ببینید و اگر به دنبال اندروید 4.0 باشید، نیاز است که به سراغ گروه گرانقیمت خانواده اندروید بروید.

نکته مهم دیگری که قبل از خرید یک تلفن هوشمند اندرویدی باید به آن توجه کنید، زمان ارائه محصولات اندرویدی جدید به بازار است. این روی دیگر سکه است که باعث نگرانی برخی خریداران می گردد. هنگامی که شما در حال خرید یک تلفن هوشمند گرانقیمت و جدید هستید، احتمالا مدل قوی تر و به روز تری در شرف تولید یا ورود به بازار است.

برای همین قبل از خرید موبایل، بهتر است سری به سایت های خبری تکنولوژی بزنید و ببینید آیا تلفن هوشمند مهم و چشمگیری در آینده نزدیک وارد بازار خواهد شد یا خیر. بعضی اوقات شاید دو یا سه ماه صبر برای یک تلفن همراه هوشمند جدید با فناوری تازه یا نسخه بالاتری از اندروید کاملا به صرفه باشد. مانند ورود تلفن های هوشمندی چون One X اچ تی سی و سامسونگ گلکسی اس ۳ با پردازنده های چهار هسته ای و اندروید نسخه 4.0 بستنی حصیری که در حال حاضر یک گام بزرگ برای تلفن هوشمند های اندرویدی محسوب می شوند.

البته این نکته را هم همیشه در ذهن خود داشته باشید که: هیچ گاه به دنبال «جدیدترین» تلفن هوشمند بازار نباشید و بیشتر به بودجه و نیازهای خود توجه کنید. زیرا همیشه یک «جدیدترین» دیگر در راه است.

مشخصات و امکانات را بر حسب آنچه برای تان مهم تر است بسنجید
آن چه در هنگام صحبت درباره امکانات و قابلیت های یک تلفن جدید مهم جلوه می کند، گاه در موقع تصمیم گیری برای خرید آن، از اهمیت کمتری برخوردار می شود. در ادامه برخی از این موارد را که از اهمیت بالایی برخوردارند و می توانند دامنه خرید شما را در میان خیل عظیم تلفن های هوشمند اندرویدی محدودتر کنند، بررسی می کنیم تا انتخاب مان از میان تعداد کمتر و با آسانی بیشتر انجام شود.

نسخه سیستم عامل
اندروید مرتبا به دنبال بهبود خود است و نسخه های جدیدی از آن به بازار می آیند. هنوز از زمانی که نسخه 2.3 در صدر اخبار بود و تنها در جدیدترین تلفن ها دیده می شد، مدت زیادی نمی گذرد و امروز در کنار بحث درباره تلفن هایی با نسخه 4.0 یا 4.0.4 اندروید که چندی است وارد بازار شده اند، زمزمه موبایل های اندروید 4.1 و 4.2 هم شنیده می شود و تعداد انگشت شماری موبایل و تبلت مجهز به آخرین نسخه ها را می توانید در بازار مشاهده کنید. پس همیشه سعی کنید تا حد امکان جدیدترین نسخه سیستم عامل اندروید موجود در بازار (و سازگار با هزینه تان) را خریداری کنید. زیرا با توجه به پیشرفت سریع سخت افزار و سیستم عامل ها، نمی توان گفت که موبایل شما تا چه زمانی امکان نصب نسخه های بعدی اندروید را خواهد داشت.

ارتقاء به نسخه های جدیدتر اندروید
متاسفانه یک حقیقت تلخ زندگی اندرویدی این است که دریافت به روز رسانی ها و ارتقا به نسخه های جدید سیستم عامل، کاملا وابسته به کارخانه سازنده تلفن شما و (در برخی کشورها) اپراتور خدمات دهنده تان است. در کنار اینکه خرید تلفن هوشمند مجهز به آخرین نسخه عرضه شده اندروید ایده بسیار خوبی است؛ از آن مهم تر، خرید محصولات شرکت و کارخانه ای است که در خصوص دریافت آپدیت های بعدی، بهتر می توان به آن اعتماد کرد.

در سال ۲۰۱۰ به ترتیب اچ تی سی، موتورولا و سامسونگ بهترین عملکرد را در ارتقاء موبایل های شان به نسخه جدیدتر (اندروید 2.2) داشته اند و در سال ۲۰۱۱ هم وضعیت در خصوص اندروید 4.0 تقریبا به همین صورت بوده است.

البته اگر از طرفداران روت کردن تلفن و نصب رام های بهینه شده باشید، شاید این موضوع اهمیت کمتری پیدا کند. ولی در آن صورت هم باید به دنبال کشف این داستان باشید که رام های کاستوم معمولا برای کدام تلفن ها بیشتر، بهتر و سریع تر عرضه می شوند!

توضیح: کاستوم رام در اندروید، به ورژن های شخصی سازی شده و تغییر یافته غیر رسمی گفته می شود که توسط تیم های خبره نرم افزاری و معمولا به صورت رایگان عرضه می گردند. این نسخه ها معمولا بسیار سریع تر از ارتقا رسمی شرکت ها، در دسترس قرار می گیرند و برخی امکانات ویژه را درون خود دارند.

میزان پشتیبانی شرکت سازنده
یکی دیگر از فاکتورهای مهم هنگام خرید تلفن اندرویدی (و به طور کلی هر کالایی) سنجش میزان پشتیبانی و ارائه خدمات پس از فروش توسط سازنده آن، در محل زندگی شما است. اینکه کالای خریداری شده از هیچ گونه خدمات سخت افزاری یا نرم افزاری در کشور یا شهر شما برخوردار نباشد، می تواند در آینده مشکل ساز شود. برای کسانی که خارج از ایران زندگی می کنند شاید همه شرکت ها خدمات کمابیش مناسبی را ارائه دهند. اما در ایران تعداد محدودی از شرکت های موبایل ساز به ارائه خدمات مشغول هستند و برخی هم به تازگی خدمات را شروع کرده اند که هنوز محک کافی نخورده اند.

در میان تلفن های اندرویدی موجود در بازار ایران، فعلا سامسونگ بیشترین فعالیت را در زمینه خدمات پس از فروش داشته و در هر دو بخش سخت افزاری و  نرم افزاری توانسته پشتیبانی خوبی را ارائه کند. اچ تی سی هم تاکنون در زمینه سخت افزاری و گارانتی خدمات قابل قبولی داشته است، اما شرکت هایی چون سونی یا موتورولا در این زمینه هنوز خود را نشان نداده اند و با احتیاط بیشتری باید در خصوص آنها تصمیم گرفت.

رابط کاربری شرکت های سازنده
تقریبا تمامی کارخانه های تولید کننده تلفن هوشمند اندرویدی، از رابط کاربری یا اینترفیس اختصاصی شان بر روی اندروید خالص گوگل بهره می برند تا به زیبایی، کارایی و کاربردپذیری آن بیافزایند. برای مثال اچ تی سی از Sense UI، موتورولا از MotoBlur و سامسونگ از TouchWiz بهره می برد.

البته در این میان برخی شرکت های تولید نرم افزار هم رابط کاربری ویژه خودشان را برای تلفن های مختلف عرضه می کنند که می تواند جایگزین رابط کاربری کارخانه شود. با این حال دل کندن از قابلیت های اینترفیس کارخانه گاهی سخت است، بخصوص اگر با چیزی مانند ویجت های بسیار جذاب و زیبای رابط کاربری اچ تی سی روبرو باشید.

دوربین
اگر جزو گروهی هستید که همیشه با دوربین موبایل تان تعداد زیادی عکس می گیرید، باید هنگام انتخاب به این موضوع هم گوشه چشمی داشته باشید. درست است که امروزه دوربین تلفن ها بسیار قدرتمند شده و بر روی کاغذ مشخصات بسیار عالی دارند، اما بهترین روش انتخاب، تست دوربین موبایل قبل از خرید است. مگاپیکسل تنها مشخص می کند که عکس های دوربین چقدر بزرگ خواهند بود و نشان دهنده میزان کیفیت دوربین و عکس های آن نیست. پس هیچ گاه بدون آزمون و تنها به دلیل نوشته های درون کاتالوگ موبایل، یک دوربین موبایل ۸ مگاپیکسلی را بهتر از یک دوربین موبایل ۵ مگاپیکسلی ندانید. در فروشگاه یا بر روی تلفن دوستان تان، چند عکس (به ویژه در نور کم) بگیرید و ببینید کیفیت آنها در مقایسه با دیگر تلفن ها چگونه است.

اگر هم امکان مقایسه عملی دوربین ها را نداشته باشید، خوشبختانه در صفحه ویژه مدل های دوربین در سایت فلیکر، می توانید عکس های گرفته شده توسط هر دوربین را در شرایط مختلف دیده و با یکدیگر مقایسه کنید.

عمر باتری
یکی از بزرگترین مشکلات تلفن های هوشمند مدرن، عمر باتری کم آنها است. البته عمر باتری تنها منحصر به نوع موبایل نیست و به عوامل گوناگونی، از جمله شیوه استفاده هم بستگی دارد. اما بهترین راه برای جلوگیری از افتادن در دام چنین مشکلی، مطالعه مقالات مقایسه ای و آزمایش های عملی انجام شده در باره عمر باتری مدل های مختلف در اینترنت است.

با توجه به همراهی دائمی این گجت با شما، پیشنهاد می کنیم قبل از هر مشخصه سخت افزاری دیگر، به دنبال عمر باتری بیشتر به لطف باتری قوی تر در تلفن هوشمندتان باشید.

پردازنده
در مورد پردازنده تلفن های هوشمند هر روزه شاهد حضور نام ها و مشخصات بسیار متنوعی هستیم، از اسنپ دراگون تا هامینگ برد یا OMAP. اما تفاوت حقیقی میان این مدل ها در چیست؟

علاوه بر اینکه می توانید در اینترنت مقالات فراوانی در خصوص مقایسه پردازنده تلفن های هوشمند پیدا کنید، همیشه به خاطر داشته باشید که عوامل بسیار زیادی بر سرعت تلفن تاثیر دارند و پردازنده تنها چیزی نیست که بخواهید برنامه خرید موبایل جدیدتان را بر پایه آن طرح ریزی کنید. برای مثال سرعت در تلفن های هوشمند اندرویدی تا حد فراوانی تحت تاثیر نسخه سیستم عامل مورد استفاده است و نسخه های جدید کارایی بهتر و سریع تری داشته اند. پس ممکن است یک تلفن با سیستم عامل جدیدتر و پردازنده پایین تر، سرعت و کارایی بهتری نسبت به یک مدل با پردازنده بالاتر و نسخه قدیمی تر اندروید داشته باشد.

البته در این زمینه استثناء هایی هم وجود دارد. مثلا اگر قصد دارید تعداد بسیار زیادی ویدیو با گوشی تان ضبط کرده، آنها را ویرایش کنید یا اینکه مشغول بازی های سه بعدی با کیفیت بالا شوید، باید به دنبال یکی از بهترین پردازنده های بازار باشید. شاید یک پردازنده چهار هسته ای حداقل 1.2 یا 1.5 گیگاهرتزی حسابی شما را راضی نگه دارد. اما اگر جزو این گروه نیستید، حواس تان باشد به دام وسوسه بازار برای هزینه های سنگین و پردازنده های پرقدرت نیافتید. زیرا هنگام باز کردن برنامه ها، کار با ویجت ها یا جابجا شدن بین صفحات، چیزی که شاید بیشتر از پردازنده اهمیت داشته باشد، نسخه اندروید و سرعت و کارایی رابط کاربری به کار رفته روی تلفن است.

نوع صفحه نمایش
همه کارخانه ها این روزها موبایل های خود را با مدل های مختلف صفحه نمایش عرضه می کنند و مرتبا در حال آزمایش نام هایی همچون Super LCD و AMOLED یا qHD هستند. این نمایشگرهای جدید همچون شمشیر دو لبه اند. در حالی که باعث می شوند تصاویر موبایل شما بسیار جذاب و زیبا دیده شوند، ممکن است حسابی شیره جان باتری شما را بمکند و شارژ آن را به سرعت تمام کنند. بسیاری از صفحه نمایش های امروزی بسیار شبیه به هم کار کرده و به نمایش تصاویر می پردازند، در حالی که مصرف باتری آنها با هم فرق می کند.

و البته شاید یکی از مهمترین آزمون ها قبل از انتخاب تلفن هوشمند، امتحان مدل ها در نور مستقیم خورشید باشد تا ببینید کدام یک تصاویر و نوشته ها را بهتر نمایش می دهند.

تست هایی هم که تا کنون انجام شده، نشان می دهد که کیفیت انواع مختلف صفحه نمایش های امروزی تقریبا یکسان است و نمی توان با اطمینان از برتری یکی بر دیگری صحبت کرد. پس بهتر است به جای نگرانی درباره نوع صفحه نمایش، به فکر رزولوشن آن، عمر باتری، نوع پردازنده و دیگر موارد ذکر شده در این درس باشید.

کیفیت ساخت و طراحی
شما به دنبال خرید یک ابزار هستید که احتمالا چندین ماه یا چند سال دائما شما را همراهی می کند و اغلب اوقات در دستان شما است. پس این نکته مهم را در نظر داشته باشید که شما باید از ظاهر آن خوش تان آمده و هنگام کار با آن از طراحی ارگونومیک اش احساس راحتی کنید. پس تنها به نوشته های درون کاتالوگ ها و عکس های اینترنتی مدل های مورد نظرتان اکتفا نکنید. آنها را از نزدیک دیده و در دست بگیرید، کمی با آنها کار کرده و در منوهای شان جابجا شوید. تلفنی همراهی را انتخاب کنید که از ظاهر، طراحی، صفحه کلید و نحوه قرار گیری آن در دست، بیشترین احساس راحتی و رضایت را دارید.

/ادامه دارد...

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.






ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *