صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۱۲ نکته شگفت انگیز درباره طلا

۰۷ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۵:۰۲
کد خبر: ۷۰۹۰۰۷
طلا جز فلز‌های گران بها است که در صنعت جواهرسازی استفاده می‌شود. در رابطه با این فلز زیبا اطلاعات خواندنی منتشر شده است.
_ روزیاتو نوشت: طلا فلزی کمیاب بوده، ارزش بسیار بالایی دارد و امروزه در ساخت جواهرات و ضرب سکه از آن استفاده می‌کنیم.  
 

۱- طلای خالص حالت چسبانکی دارد

طلای خالص می‌تواند بسیار کش بیاید و نشکند. برای مثال یک اونس طلای خالص می‌تواند تا ۸۰ کیلومتر بدون شکستن، کشیده شود. اگر این کار را با تمام طلا‌های ناخالص دنیا انجام دهید می‌توانید ۱۱ میلیون بار دور زمین بچرخید.
 

۲- نباید طلا را گاز بزنید

برخلاف باور عموم، گاز گرفتن طلا راه درستی برای تشخیص اصل بودن طلا نیست. سایر فلزات به اندازه کافی نرم هستند تا جای دندان روی آن‌ها بیفتد. شاید گاز گرفتن مدال طلا کار شایعی بین قهرمان‌های المپیک باشد، اما از بازی‌های تابستانی سال ۱۹۱۲ مدال‌های طلای المپیک از آن فلز ساخته نمی‌شوند. مدال‌های طلای امروزی بیشتر از نقره ساخته می‌شوند. در المپیک ۲۰۱۶ ریو فقط ۱.۲ درصد طلا در مدال‌های طلا وجود داشت.
 

۳- جایزه نوبل با طلا ساخته می‌شود

جایزه نوبل همه ساله از طلا ساخته می‌شود. اما ۱۹۸۰ به بعد عیار این جوایز از ۲۴ عیار به ۱۸ عیار نزول کردند و با طلای ۲۴ عیار روکش شدند. هر جایزه نوبل ارزشی برابر ۸۰۰۰ دلار دارد.
 

۴- طلا می‌تواند تغییر رنگ دهد

طلا که به طور طبیعی به رنگ زرد است وقتی با بقیه فلزات ترکیب می‌شود رنگش تغییر می‌کند و استحکامش بالا می‌رود. طلای سفید حاوی نیکل یا پالادیوم است. طلای رز (Rose Gold) رنگ گرمش را از مس می‌گیرد. حتی طلای سبز رنگ نیز داریم که بخاطر نقره و بعضی اوقات روی و کادمیم رنگش عوض می‌شود.
 

۵- هزاران سال پیش از طلا در پزشکی استفاده می‌شد

رومیان باستان از طلا برای بریج کردن بین دندان‌ها استفاده می‌کردند. آن‌ها این کار را از اتروسکی‌ها یاد گرفته بودند. در قرن بیستم پزشکان با تزریق طلا که دارای خواص ضد التهابی است درد بیماران روماتیسم مفصلی را کاهش می‌دادند. امروزه از طلا برای کوچک کردن توده‌های سرطانی استفاده می‌شود.
 

۶- طلا برای حذف ناخالصی هایش به طور قابل توجهی داغ می‌شود

اصطلاح شمش طلا از کلمه جوشیدن (boil) در زبان لاتین می‌آید. ناخالصی‌های طلا در کوره با ۲۷۶۰ درجه سانتی گراد گرفته می‌شود
 

۷- در حال حاضر خزانه داری آمریکا ۱۴۷.۳ میلیون اونس شمش طلا در اختیار دارد

چیزی حدود نصفی از این شمش‌های طلا در Fort Knox (فورت ناکس، یک پایگاه ارتش آمریکا) نگه داری می‌شود. انباری که ۱۳۰ میلیارد دلار ارزش دارد. امنیت فورت ناکس بسیار بالاست. فقط یک رییس جمهور یعنی آن فرانک روزولت، از داخل این خزانه دیدن کرده است.
 

۸- بیشتر طلای جهان در چین استخراج می‌شود

چین در سال ۲۰۱۷ در تولید طلا از آفریقای جنوبی پیشی گرفت. اما بزرگترین کریستال طلای دنیا که شکل آن بسیار نادر است چندین دهه پیش در ونزوئلا کشف شد. این سنگ طلای نادر وزنی برابر با ۷.۷ اونس داشت.
 

۹- بعضی از طلا‌ها از فاضلاب شهری استخراج می‌شوند

گرچه این منبع تعجب آور و ناخوشایندی است، اما این هم از مکان‌هایی است که می‌توان طلا از آن استخراج کرد. در سال ۲۰۱۵ طی تحقیقی که روی تصفیه خانه‌ها انجام شد محققان در دانشگاه آریزونا به این پی بردند که فاضلاب تولید شده در طی یک سال ۲.۶ میلیون دلار طلا و نقره در خود دارد.
 

۱۰- ما تاکنون ۸۰ درصد طلای جهان را استخراج کرده ایم

تا الان ۸۰ درصد از ۲۴۴۰۰۰ تن طلای قابل استخراج، از معدن‌ها بیرون کشیده شده است. در زیر آب‌ها و اقیانوس‌ها نیز ۲۰ میلیون تن طلا وجود دارد، اما چون استخراج آن هزینه بسیار بالایی دارد، کار استخراج آن تا به حال انجام نشده است.
 

۱۱- ما طلا را به فضا برده ایم

در لباس فضانوردان از طلا برای جلوگیری از تابش مادون قرمز استفاده می‌شود. ناسا ابزار‌هایی که باید خنک بمانند را با ورق طلا می‌پوشاند.
 

۱۲- پیریت، سنگ معدنی است که آن را طلای احمق‌ها می‌نامند

پیریت، سنگ کانی که بیشتر از آن به نام طلای احمق‌ها نام برده می‌شود، چون بخاطر شکل و ظاهرش که بسیار شبیه به طلاست خیلی‌ها با دیدن آن فکر می‌کردند معدن طلایی کشف کرده اند. از جمله کریستوفر نیوپورت که در دهه ۱۶۰۰ آن را با کشتی به لندن فرستاد. پیریت یک کشف ناامید کننده است و اغلب در کنار معادن طلای واقعی یافت می‌شود.

برچسب ها: سلامت طلا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *