مردم به خوبی در اداره جامعه مشارکت میکنند
مجتبی شاکری گفت: مردم ما در این چهل و دو سال که از عمر انقلاب اسلامی میگذرد آزمونهای زیادی را از سر گذرانده اند. مردم هم در مسائلی که مربوط به خودشان است و هم در مسائل کلان جامعه همواره از خود همت و جدیت نشان داده اند. ما چه در دوران دفاع مقدس و چه در رخدادهایی مثل سیل و زلزله حضور و نقش آفرینی سازنده مردم را شاهد بوده ایم. همه اینها نشان میدهد مردم به خوبی در اداره جامعه مشارکت میکنند.
مجتبی شاکری عضو سابق شورای اسلامی شهر تهران و دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی درباره نحوه مواجهه مسوولان با معضلات شهری تهران به میزان گفت: اینکه جایگاه تهران به عنوان پایتخت کشور مورد شناسایی قرار بگیرد یک بحث کلان محسوب میشود. این مباحث کلان باقیمانده از دهههای گذشته اگر حل نشود برای تصمیم گیران جزئی یعنی شورای شهر و شهرداری تهران روشن نخواهد شد که بر اساس چه الگویی حل مسائل تهران را پیش ببرند؛ بنابراین این مباحث را باید به طور جدی از طریق یک جمع اندیشه ورزی که بتوانند موضوعات کلان را به لحاظ راهبردی طرح کنند حل کرد. در غیر این صورت همچنان بر حجم نارساییهای حوزه شهری افزوده خواهد شد.
وی در خصوص مشارکت مردم در حیطه تصمیم گیریهای شهری و عواملی که به بی اعتمادی عمومی دامن میزند گفت: مردم همیشه نسبت به خدماتی که عرضه میشود واکنش نشان میدهند. به خصوص درباره خدمات شهری که هر لحظه آن را مقابل چشم خود میبینند. یعنی از خدماتی که در داخل خانه دریافت میکنند تا هنگامی که از خانه بیرون میروند و وضع پیاده روها، معابر، معضل ترافیک، بوستان ها، خدمات فرهنگی، زیباسازی شهر و انواع و اقسام مسائل شهری را مقابل چشم خود میبینند با مسائل مربوط به شهر مواجه هستند. البته موارد بسیاری پیش آمده که مردم ما امتحان شده اند و در مقابل برخی از خدمات شهری که مردم در آنها مشارکت داشتند پاسخ مثبت دریافت کرده ایم.
شاکری ادامه داد: مردم ما در این چهل و دو سال که از عمر انقلاب اسلامی میگذرد آزمونهای زیادی را از سر گذرانده اند. مردم هم در مسائلی که مربوط به خودشان است و هم در مسائل کلان جامعه همواره از خود همت و جدیت نشان داده اند. ما چه در دوران دفاع مقدس و چه در رخدادهایی مثل سیل و زلزله حضور و نقش آفرینی سازنده مردم را شاهد بوده ایم. همه اینها نشان میدهد مردم به خوبی در اداره جامعه مشارکت میکنند.
بیشتر بخوانید:
عضو سابق شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: اما مسوولان برای جلب مشارکتهای مردمی باید استدلال داشته باشند و بتوانند افکار عمومی را اقناع کنند. از این بابت باید کار فرهنگی صورت بگیرد و مردم عاقلانه بودن تصمیمات را بپذیرند تا در روند تصمیم گیریها شاهد مشارکت فزاینده عمومی باشیم. اما اگر افکار عمومی ببیند که مشکل ناکارآمدی مدیریتی و تزلزل در تصمیم گیریها وجود دارد یا مثلا مردم ببینند که به بخشی از جامعه خدمات اشرافی داده میشود و به بخش عمدهای هم بی توجهی میشود چنین روندی باعث کاهش مشارکت مردمی خواهد شد و به بی اعتمادی عمومی دامن زده خواهد شد.
دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی اظهار داشت: یکی از مثالهایی که در این باره وجود دارد مترو است که واقعا یک موضوع مردمی است. چون کسانی که از خدمات مترو استفاده میکنند صاحبان خوردروهای میلیاردی نیستند. اینها همین مردم کوچه و بازار هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند. اگر دولت بابت مترو بدهی دارد باید ترابری شهری را اصلاح کند و خودروهای فرسوده باید تعویض شوند تا ریههای مردم با این حجم بالای آلودگی هوا پر نشود.
وی ادامه داد: اگر این اتفاق صورت نگیرد قضاوت مردم این خواهد بود که ما در طول سال در تهران بیشتر از چند روز هوای پاک نداریم با وجود این مساله نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی به حال خود رها شده است. در نتیجه این عوامل باعث کاهش مشارکت عمومی میشود و به نوعی به ضرر مردمی است که در تهران و کلانشهرهای دیگر اکثریت را تشکیل میدهند. کسانی که تمکن مالی دارند حتی با شکستن قوانین کارشان را پیش میبرند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *