صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نیرنگ جدید بایدن درباره افغانستان/ ایران نباید در تله آمریکا بیفتد

۲۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۰:۰۲
کد خبر: ۷۰۸۹۳۲
دسته بندی‌: سیاست
سفیر پیشین ایران در ایتالیا گفت: آمریکایی‌ها به زعم خودشان می‌خواهند نظام سیاسی افغانستان را از کار بیندازند، مجلس سنا و مجلس نمایندگان را اسقاط کنند و قانون اساسی را کنار بگذارند و بازی را شروع کنند.
ابوالفضل ظهره‌وند در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به نامه وزیر خارجه رژیم آمریکا به اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان، اظهار داشت: این یک پروژه و سناریوی جدید است که مسیر خلاص کردن آمریکا از فشار‌های فعلی در افغانستان را در دستور کار دارد؛ یعنی اینکه توافق دوحه که به بن‌بست خورده و مسئولیت آن هم مثل سایر مسائل در افغانستان بر عهده آمریکایی‌ها است برای نجات خودشان و نجات توافق‌نامه دوحه در حال اجرایی کردن این طرح هستند.
 
سفیر پیشین ایران در ایتالیا ادامه داد: آن‌ها در واقع می‌خواهند هم در افغانستان حضور داشته باشند و هم توافق دوحه را اجرایی و عملیاتی کنند. منتهی این بار به هزینه‌های کشور‌های منطقه و به اصطلاح خودشان سازمان ملل و جامعه جهانی. این ترفند و زیرکی است که در حال انجام آن هستند.
 
این کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آمریکایی‌ها به زعم خودشان می‌خواهند نظام سیاسی افغانستان را از کار بیندازند، مجلس سنا و مجلس نمایندگان را اسقاط کنند و قانون اساسی را کنار بگذارند و بازی را شروع کنند. قانون اساسی تشکیل دهند، با حضور و مشارکت طالبان انتخابات مجلسین (مجلس سنا و مجلس نمایندگان) و ریاست جمهوری برگزار کنند.
 
وی با اشاره به توافق دوحه، افزود: آن‌ها دشمن خودشان و مردم افغانستان را که پیش از این آن‌ها را تروریست اعلام کرده بودند از تروریستی خارج کردند و به آن مشروعیت دادند و الان هم در حال وارد کردن آن‌ها به ساختار هستند. آن‌ها این کار را به این شکل انجام می‌دهند که ساختار فعلی را از کار می‌اندازند و دور جدیدی از بحران شکل می‌گیرد و جامعه جهانی به جای آمریکا طرفدار طالبان خواهد شد و خودشان شروع به نظارت کردن می‌کنند.
 
ظهره‌وند ادامه داد: به این شکل هم بحران جدیدی در منطقه شکل می‌گیرد و هم هزینه‌ها و مسئولیت‌ها آن برعهده جامعه جهانی خواهد بود. این کلک و حقه‌بازی است که آقای بایدن آن را انجام می‌دهد. آقای اشرف غنی پذیرفته است که ۴۰ درصد از سهم دولت را به طالبان بدهد در حالی که اگر قرار بر این باشد که اگر آمریکایی‌ها بخواهند برای طالبان نقش ایجاد کنند، ۳۰ درصد سهم به طالبان برای حضور در مجلس می‌دهند.
 
سفیر پیشین ایران در ایتالیا پیش کشیدن بحث قانون اساسی افغانستان را در راستای خریدن زمان برای حضور در منطقه دانست و افزود: آن‌ها می‌دانند که باید سرشکسته و به زودی افغانستان را ترک کنند؛ آمریکا در زمان ترامپ با طالبان قرارداد بست و توافقاتی انجام شد که بخشی از آن هنوز محرمانه است.
 
این کارشناس مسائل بین‌الملل تاکید کرد: وقتی یک دولت توافق‌نامه‌ای را امضا می‌کند دولت بعدی هم به آن متعهد است. اینطور نیست که، چون ترامپ رفته است، بایدن باید زیر میز بزند. برای اینکه در واقع به نوعی زمان بخرند و در منطقه حضور داشته باشند تا بتوانند مسئله خودشان را با ایران حل کنند؛ مثل گربه‌ای که در میان نخ‌های بافتنی افتاده است، گیر کرده‌اند و می‌خواهند مسئله افغانستان را به تأخیر بیندازند و روی مسئله ایران، انتخابات ایران و بازی که در حال شکل‌دادن آن در برجام هستند حل کنند.
 
ظهره‌وند در پایان تصریح کرد: آمریکایی‌ها هم زمان با مسئله چین، روسیه و تحولات آمریکای لاتین هم درگیر هستند. برای اینکه خودشان را نجات بدهند می‌خواهند با تأخیر زمانی ایجاد شده چالش‌ها را مدیریت کنند و رهبری از دست رفته آمریکا را دوباره برگردانند و مانع از انتقال قدرت از غرب به شرق شوند؛ که البته این‌ها خواب خوشی است که می‌بینند و ایران نباید در تله آمریکا بیفتد. مثل کنفرانس بُن (کنفرانسی است که در خصوص حل مشکلات افغانستان در سال ۱۳۷۹ شمسی در شهر بن آلمان برگزار شد) که همه بستر آن را ایران فراهم کرد، اما آمریکایی‌ها بر آن سوار شدند و بعد هم آقای جورج بوش از ایران به عنوان محور شرارت یاد کرد.
 
وی تاکید کرد: آب در حلق دشمن ریختن یعنی بازی در زمین او!


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *