تشریح روشهای ثبت نام الکترونیک انتخابات شوراها
– بنا به اعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ امیر شجاعان، فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور با بیان اینکه در این دوره از انتخابات شوراهای اسلامی شهر ثبت نام به چهار روش انجام میشود، افزود: دواطلبان میتوانند هریک از این روشها را انتخاب کنند. دو مورد از این ۴چهار روش، غیر حضوری است و دو مورد هم به صورت حضوری است.
شجاعان تاکید کرد: توصیه ما به روشهای غیر حضوری است که داوطلبان از نرم افزارهای موبایلی استفاده کنند، با گوشی همراه هوشمند میتوانند از سایت entekhabat.moi.ir که سایت وزارت کشور است نرم افزار مربوطه را دانلود کنند، تنها مرجع معتبر برای دانلود نرم افزار این سایت است بعد از دانلود احراز هویت را انجام دهند و ثبت نام را به اتمام برسانند.
وی در همین راستا ادامه داد: از ۸ صبح فردا نرم افزار در سایت جهت دانلود بارگذاری میشود که در دو نسخه موبایلی اندروید و رایانه شخصی میباشد که دستورالعملهای ثبت نام به صورت مصور و فیلم برای استفاده داوطلبین در دسترس خواهد بود و میتوانند به راحتی ثبت نام کنند.
وی افزود گفت: گوشیهای هوشمند نسخه اندروید بهتر است به روز باشد و نسخه ویندوز هم ترجیحا نسخه ۱۰ به بالا برای ثبت نام مناسبتر میباشد.
رییس کمیته فناوری اطلاعات ستاد انتخابات ادامه داد: در روش دوم داوطلبان باید نسخه دسکتاپ یا ویندوز بیس را دانلود کنند. کسانی که گوشی تلفن همراه به روز ندارند و یا گوشی تلفن همراهشون سیستم عامل آی او اس هست، میتوانند از این نسخه استفاده کنند.
وی تاکید کرد: این ۲ شیوه توصیه ما است که به خاطر وضعیت کرونا این شرایط را فراهم آوردیم.
شجاعان شیوه سوم را مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت نام برد و افزود: در این روش طبیعتا باید هزینه دستمزد دفاتر را پرداخت کنند و عملیات ثبت نام را انجام دهند و مدارک را باید به صورت فیزیکی همراه داشته باشند و ثبت نام در آنجا انجام خواهد شد.
وی افزود: در شیوه چهارم پیش بینی شده فرد میتواند به فرمانداریها یا بخشداریهای مورد نظر مراجعه و ثبت نام کند. در انتخابات شوراهای اسلامی شهر که از فردا آغاز میشود مراجع به فرمانداریها خواهد بود.
رییس مرکز توسعه دولت الکترونیک، فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور با بیان اینکه در ثبت نام غیر حضوری در هر ساعت از شبانه روز داوطلبان میتوانند مراجعه کنند نکته مهم این هست که در ثبت نام غیر حضوری اطلاعاتی از افراد میخواهیم که باید دقت کنند برای احراز هویت و شرایط لازم را مهیا کنند.
شجاعان افزود: اول اینکه شماره تلفن همراه حتما به نام خود شخص باشد. یعنی کد ملی فرد و شماره همراه با هم انطباق داده میشود. مسیر دیگر احراز هویت شماره کارت بانکی که به نام خود شخص باشد شماره کارت وارد میشود مانند خریدهای اینترنتی رمز پویا را دریافت و وارد سیستم میکنند این عملیات به هیچ عنوان هزینه زیادی ندارد فقط مبلغ ۱۲۰ تومان برای مانده اعلام موجودی استفاده میشود و فقط از این جهت است که، چون شخص غیر حضوری ثبت نام میکند، مطمئن شویم خود شخص است. بعد یک پیامی برای فرد ارسال میشود که اطلاعات فرد برای ثبت نام اولیه ثبت شده است.
وی گفت: بعد از بررسی اطلاعات پاسخ خواهد آمد که آیا اطلاعات دارای مشکل است یا خیر؟ اگر مشکل وجود داشت با مراجعه مجدد به آن سایت یا اپلیکیشنی که ثبت نام کردند، میتوانند مشکل را حل کنند. در غیر اینصورت پیامی دریافت میکنند که ثبت نام نهایی شده و نیازی به مراجعه به فرمانداری و بخشداریها برای کسانی که به صورت غیر حضوری ثبت نام میکنند، نیست.
شجاعان تاکید کرد: داوطلبین دقت کنند حتما باید پیام ثبت نام نهایی را دریافت کنند، ثبت نام اولیه ملاک نخواهد چرا که باید اطلاعات ارسالی راستی آزمایی شود.
وی همچنین افزود: ثبت نام حضوری در ساعات اداری رخ خواهد داد و در دفتر پیشخوان هم ساعت کار مشخص است در فرمانداریها هم ساعت اداری که در هر استان است بر همان اساس میتوانند مراجعه کنند.
شجاعان در پایان تاکید کرد: نکته مهم این است که پیامکهایی که برای داوطلبینی که ثبت نام را انجام میدهند، ارسال میکنیم این پیامک حتما باید از سرشماره ۳۰۰۰۷۷۸۷ ارسال شود، غیراز این، شماره دیگری اعتبار ندارد.