صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مدیریت صحیح پسماند‌ها و تولید انرژی با هزینه کمتر

۰۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۱:۱۳:۰۱
کد خبر: ۷۰۸۶۸۸
مدیر کل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست گفت: مدیریت پسماند‌ها و تبدیل تهدید‌ها به فرصت‌ها که در این مسیر تولید انرژی یکی از راهکار‌های منتخب می‌باشد. امروزه ثابت شده است که سرمایه گذاری برروی تولید انرژی از پسماند‌های شهری ضمن بازگرداندن تمام سرمایه گذاری مذکور، تمام یا بخشی از سرمایه گذاری مدیریت پسماند‌ها را نیز برگشت میدهد.
- پسماندهایی که در محیط بوجود آمده است از قبیل مواردی چون تولید زباله های کرونایی که با شیوع کرونا زباله هایی از قبیل ماسک، دستکش یکبار مصرف و موارد دیگری که برخی شهروندان بدون توجه به محیط زیست و سلامت محیط زیست در گوشه کنار شهر پرتاب می کنند. در حالت کلی زباله های خشک و تر یا زباله هایی که خطرناک هستند در جایگاه تجمع زباله ها که نبدیل به کوهی شده است و می توان گفت که بوی نامتبوع، آلودگی خاک، آلودگی آب از تولید شیرابه ها و خیلی آسیب های دیگری که بشدت سلامت ما انسانها و محیط زیست (درختان، جنگل هل، خاک، آب، زیست جانوری) و حتی در مواقعی هم تغییر ژنتیک و چرخه غذایی را در پی داشته است. البته با مدیریت صحیح و جداسازی پسماندها و زباله ها می توان اقدامات مفیدی هم انجام داد.
 
حسن پسندیده، مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو به میزان در خصوص اینکه با مدیریت پسماند‌ها می‌توان انرژی با هزینه کمتر تولید کرد، گفت: قانون کمک به ساماندهی مدیریت پسماند‌ها با مشارکت همه بخش‌های دولتی و غیر دولتی، بسیار حائز اهمیت است و رویکرد قابل توجهی به تقویت مراکز بازیافت و مدیریت پسماند‌ها و تبدیل مواد به انرژی دارد.

وی ادامه داد: بیشتر کارخانه‌های تبدیل زباله به انرژی، زباله‌های جامد شهری را می‌سوزانند، اما برخی از آن‌ها ضایعات صنعتی یا مواد زائد خطرناک را می‌سوزانند.البته باید گفت که  تنها زباله هایی سوزانده می‌شوند که به لحاظ اقتصادی قابل بازیافت نبوده، و خطرناک هم نیستند.

مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط زیست افزود: از طرف د یگر مشکلات زیست محیطی ناشی از پسماند ها‌ی مذکور نظیر انتشار گاز‌های گلخانه‌ای وهمچنین تولید آلاینده‌های آب، هوا و خاک نیز باعث توجه جدی مسئولین کشور به امر مدیریت آن‌ها شده است. مدیریت پسماند‌ها هزینه‌های سنگینی را برای کشور دارد، ولی از آنجا که هزینه مذکور از هزینه کردن دربخش های دیگر اثرات جنبی اجتماعی، زیست محیطی و بهداشتی کمتری دارد پس با توجه به اینکه از عدم مدیریت  پسماند‌ها جلوگیری می نماید، به بحث مدیریت پسماندها به دلیل هزینه هایی که در صورت مدیریت صحیح نشدن، به جا می گذارد، هزینه کردن به صرفه تر است.

وی ادامه داد: استفاده بیش از حد از پلاستیک در حین خرید میوه به معضلی جدی برای محیط زیست تبدیل شده و متاسفانه با افزایش حساسیت‌ها در دوران کرونا مردم آن را نوعی رعایت بهداشت تلقی می‌کنند. پلاستیک‌ها موادی مصنوعی پلیمری تشکیل شده اند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *