آخرین اخبار سینما در روزی که گذشت
- سینمای ایران طی ماههای گذشته با اخبار و حواشی فراوانی روبرو بوده است، چرخه اکران با توقف طولانی مدت روبرو شده و از سویی تولیدات سینمایی نیز اختلالات فراوانی را تجربه کرده اند. حال پس از کاهش ابتلا به کرونا سینماها بار دیگر شاهد بازگشایی شد.
بازگشایی سینماها در آستانه جشنواره فیلم فجر در دوره سی و نهم در نوع خود خبری خودب برای دوست داران هنر هفتم است و باید دید تا پایان سال و دو ماه باقی مانده از زمستان این بازگشایی چه نتیجه ای را برای سینمای کشور رقم می زند.
«منصور» پروانه نمایش گرفت/ مجوز اکران برای «بیهمه چیز»
شورای صدور پروانه نمایش فیلمهای سینمایی در جلسه اخیر خود با صدور پروانه نمایش برای فیلمهای «بی همه چیز» به تهیه کنندگی جواد نوروزبیگی و کارگردانی محسن قرایی و «آرزوی زیبا» به تهیه کنندگی و کارگردانی علی قوی تن موافقت کرد.
همچنین فیلم سینمایی «منصور» به تهیه کنندگی جلیل شعبانی و کارگردانی سیاوش سرمدی نیز پروانه نمایش دریافت کرد.
«تفریق» با ترانه علیدوستی و نوید محمدزاده کلید خورد
هشتمین فیلم بلند سینمایی مانی حقیقی بعد از بهبودی و مرخص شدن او از بیمارستان به دلیل بیماری کرونا جلوی دوربین رفته است.
نوید محمدزاده و ترانه علیدوستی بازیگران اصلی این فیلم هستند. دیگر بازیگران «تفریق» بزودی معرفی میشوند.
عوامل «تفریق» عبارتند از کارگردان: مانی حقیقی، نویسندگان: امیررضا کوهستانی - مانی حقیقی، مدیر فیلمبرداری: مرتضی نجفی، طراح صحنه: محسن نصرالهی، طراح گریم: ایمان امیدواری، مدیر صدابرداری: رشید دانشمند، طراح لباس: ندا نصر، مدیر برنامه ریزی و دستیار اول کارگردان: علیرضا شمس شریفی، مجری طرح: مهدی بدرلو، عکاس: محمد بدرلو، مدیر تبلیغات: میثم میرزایی-آریان امیرخان، مشاور رسانهایی: سعید حسینی، تهیه کننده: مجید مطلبی.
اکران «شیار ۱۴۳» در افتتاحیه مراسم روز جهانی زن در اسپانیا
مراسم بزرگداشت روز جهانی زن با نمایش فیلم «شیار ۱۴۳» به کارگردانی نرگس آبیار به عنوان فیلم افتتاحیه این برنامه آغاز شد.
این مراسم از روز ۵ الی ۱۷ مارچ برابر با ۱۵ تا ۲۷ اسفندماه با پخش فیلمهای مختلف از زنان سینماگر ادامه خواهد داشت.
مراسم افتتاحیه با حضور خانم نرگس آبیار کارگردان، ارنستو سوسا رایزن فرهنگی سفارت مکزیک در اکوادور، زهرا رضی رییس انجمن سینمایی ایران، اسپانیا و آمریکای لاتین و مدیران و نمایندگان فرهنگی از کشورهای اروگوئه، شیلی، مکزیک، آرژانتین و نیز احمد پابرجا سفیر ایران در اکوادور به شکل تلفیقی مجازی برگزار شد. در مجموع ۴۵۰ نفر در این وبینار شرکت داشتند.
هدف از برگزاری این مراسم تجلیل از سینماگران زن و به تصویر کشیدن آثارشان در چارچوب روز جهانی زن بود.
در این مراسم نرگس آبیار ضمن پاسخگویی به سوالات شرکتکنندگان در مورد فیلم «شیار ۱۴۳» و فیلم «نفس»، عنوان کرد: زنان از قدرت خارقالعاده برخوردار هستند و باید به این مساله ایمان داشته باشند.
وی با توصیف و تشریح سمبلها و نمادهایی که در فیلمهایش به کار رفته بود به کدگشایی و تشریح بیشتر جزییات فیلم پرداخت.
برپایی جشنواره «هنر زنده است» نویدبخش یک نگاه نو است
حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی عصر شنبه ۱۶ اسفند، در بازدید از بخشهای مختلف ستاد برگزاری و اجرایی جشنواره، در جلسهای با بهروز غریبپور رییس شورای سیاستگذاری، محمدمهدی عسگرپور عضو شورای سیاستگذاری، مازیار رضاخانی مدیر جشنواره، کمال تبریزی دبیر بخش فیلم جشنواره «هنر زنده است» به گفتگو نشست و در جریان نحوه برگزاری این رویداد قرار گرفت.
وی با اشاره به موقعیت ویژه این رویداد گفت: از همت نامآوران عرصه فرهنگ و هنر تشکر میکنم که برای برگزاری این جشنواره، تدبیر کردند. نفس فراهم کردن زمینه برای جوانان به جهت ارائه کار و دیده شدن کارهایشان در شرایط انفعالی که در این سال کرونایی وجود داشت و عدهای تصور میکردند که همه فعالیتها باید تعطیل شوند، قابل قدردانی است.
انتظامی اظهار کرد: امروز آمدم تا به بزرگان خسته نباشید و خداقوت بگویم. ابراز امیدواری میکنم که برگزارکنندگان این جشنواره با تجربه موفقی که امسال کسب کردهاند، تداوم داشته باشد.
رییس سازمان سینمایی گفت: آنچه برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارزش دارد، حضور نام آوران عرصه فرهنگ و هنر در این رویداد است.
انتظامی در پایان گفت: در این جشنواره استقبال قابل توجهی از سوی جوانان صورت گرفته است که این میتواند زمینهساز بروز استعدادها باشد و جذابیت بیشتری برای جوانها جهت ارائه کار از سراسر ایران داشته باشد. تقسیمبندیهایی که در بخش مختلف جشنواره وجود دارد، نوید نگاهی نو را میدهد و امیدوارم این کارها بیشتر مورد توجه قرار گیرند.
انیمیشن «آیینه خیس» با برداشتی از شعر عطار ساخته شد
انیمیشن «آیینه خیس» از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به کارگردانی امیرهوشنگ معین که برداشتی آزاد از شعر شیخ صنعان عطار است، آماده نمایش شد.
«آیینه خیس» داستان نگارگر پیری است که عاشق دختر جوانی میشود؛ نگارگری که سالها قصه عشق تصویر کرده ولی امروز خود در دام آن افتاده است.
امیرهوشنگ معین دربارهی این اثر توضیح داد: «آیینه خیس» برداشتی آزاد از شعر شیخ صنعان عطار است و دیالوگی ندارد. مخاطبان این فیلم، بزرگسالان خواهند بود. البته میتوان مخاطبان کم سنتر را هم در جمع تماشاگران این انیمیشن محسوب کرد، اما قصد من تمرکز بر بزرگسالان است.
وی افزود: «آیینه خیس» در مدت زمان هفت دقیقه و با تکنیک کاتاوت که تکنیکی دوبُعدی است، تولید شده است.
عوامل تولید این انیمیشن عبارتند از تهیهکننده، کارگردان و انیماتور: امیرهوشنگ معین، فیلمنامه: هاجر مرادی، امیرهوشنگ معین، موسیقی: مهدی نادری، صدا: رنو دنی، تهیه شده در: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.
واکنش دو صنف سینمایی به طرح مالیاتی مجلس
دو صنف کانون کارگردانان و انجمن تهیهکننده-کارگردانان سینمای ایران در بیانیهای نسبت به طرح مالیاتی اخیر مجلس شورای اسلامی واکنش نشان دادند.
در این متن آمده است: نمایندگان محترم مجلس، آنچه در روز پنجم اسفندماه در صحن علنی مجلس و در قالب اصلاح موضوع معافیت مالیاتی هنرمندان اتفاق افتاد، در شکل اجراییاش و در تقابل با تمامی جامعه سینمایی متأسفانه میتواند مصداق «لااله» بدون «الاالله» باشد!
بند «ل» ماده ۱۳۹ قانون مالیاتهای مستقیم حاصل سالیان دراز مشاوره و همراهی و همکاری مسئولان امور مالیاتی و نمایندگان مطلع صنوف مختلف و متفاوت هنرمندان است. بیش از ۲ دهه است که کارگروههای خبره صنفی در امور مالیاتی و هیاتهای حل اختلاف ۲ جانبه، به اصلاح و پالوده کردن اجزاء این رابطه و وظیفه ملی همت گماردهاند.
قانون مصوب نمایندگان محترم مجلس بر خلاف آنچه که در هیاهوی خبری گفته شد، متاسفانه تصمیمی نیست که تنها یک گروه خاص با تعریفی مبهم و بدون هویت مشخص تحت عنوان «سلبریتی» را در برگیرد؛ بلکه شامل همه خانواده بزرگ هنرمندان سینما، تئاتر، موسیقی، نویسندگان و مترجمان و دیگر هنرها میشود که اکثریت شان تلاشگران گمنامی هستند که تحت فشار اقتصادی ناشی از نبود عرصه شغلی مناسب و یا بیکاری درازمدت که گاه به چند سال میرسد، در مجموع و به طور میانگین به درآمدی ناچیز جهت اداره زندگی خود و خانواده شان بسنده میکنند.
طبعاً اگر کارگردان، تهیه کننده، فیلمنامه نویس، بازیگر و یا هر کدام از عوامل مشغول در این عرصه بعد از چندسال بیکاری و درآمد صفر، بخت این را داشته باشد که به پیشنهاد کاری جدیدی فراخوانده شود، با تغییراتی که در این قانون صورت پذیرفته، بدون توجه به سرشکن شدن مبلغی که دریافت میکند به سالهای بیکاری قبلی، موردی را به ناگاه مشمول مالیاتی غیر عادلانه خواهد کرد. مضاف بر آنکه بر خلاف شایعه کذبی که گروهی فراگیر کردهاند، تاکنون نیز تمامی دستاندرکاران هنر و فرهنگ فراتر از یک رقم مشخص سالانه الزام به پرداخت مالیات داشته و دارند.
نادیده انگاری یک باره این مناسبات قوام یافته بین تمامی اهل هنر و طبعاً اجرای آن میتواند این باقیمانده الفت اهل هنر و فرهنگ را در همراهی با دولت، و نیز نظام قانون گذاری کشور، در خطر جدی قرار دهد؛ آن هم در این شرایط ناگوار که فشارهای همه جانبه اقتصادی روزگار تلخی را برای مردمان ما رقم زده است و علاوه برآن ما اهالی هنر همچنان با عوارض تعطیلی و بیکاری دوران کرونا دست و پنجه نرم میکنیم.
نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به حتم اذعان خواهند فرمود که افزایش امید، شادی و تزریق شوق به زندگی در آحاد مردم وظیفه بزرگی است که بر دوش همه جامعه هنری است و این گونه اقدامات شتابزده بی شک میتواند این مسئولیت و حس همراهی بزرگ را دچار خدشه و آسیب جدی گرداند.
ما خواستار بازنگری، بررسی مجدد و واکاوی دقیق و درست مسئله مالیات اهالی هنر هستیم.