پاپ در عراق، خرامیدن فرانسیس در شهر امن سلیمانی
اگر از گل به خودی عجیب و اعتراف تلخ بایدن نسبت به حماقتهای آمریکا در منطقه بگذریم باید گفت سفر امروز پاپ مدیون رشادتهای نیروهای حزب الله و سید الشهدای مقاومت، حاج قاسم سلیمانی است، فردی که مجاهدانه مقاومت کرد تا امروز گلستان امنیت در عراق حاکم باشد.
- پاپ فرانسیس ۸۳ ساله با نام اصلی «خورخه ماریو برگولیو»، که پس از بندیک شانزدهم در سال ۲۰۱۳ به عنوان رهبر سریر مقدس حکومت مرکزی کلیساهای کاتولیک جهان انتخاب شد در حالی به عراق سفر کرده که بسیاری از دیدارهای دیپلماتیک جهان به دلیل شیوع کرونا به تعویق افتاده است.
وی برای سفری سه روزه وارد عراق شد و طبق اخبار سفر به ناصریه مرکز استان ذیقار و بازدید از شهر باستانی اور، ملاقات عمومی با مسیحیان در شهر اربیل و دیدار با مقامات سیاسی و مذهبی اقلیم کردستان عراق و دیدار با آیتالله سیستانی مرجع تقلید شیعیان در نجف جزء دستور کارهای پاپ در سفر به زادگاه ابراهیم نبی بوده است.
اما انجام این سفر تحلیلهای مختلفی را در پی داشت به طوری که برخی انجام آن را نمادی از صلح دانستند در این باره جو بایدن رئیس جمهور آمریکا مدعی شده است سفر پاپ فرانسیس به عراق تاریخی است و پیام مهمی را به جهان مخابره کرده است، پیامش این بود که برادری بادوامتر از برادرکشی، امید قویتر از مرگ و صلح قویتر از جنگ است.
بایدن همچنین ادعا کردها ست که بازدید پاپ فرانسیس از اماکن دینی کهن از جمله زادگاه حضرت ابراهیم (ع) و نشستن و صحبت با آیت الله سید علی سیستانی مرجع عالیقدر شیعه در نجف و برگزاری عشای ربانی در موصل؛ شهری که چند سال قبل از تعصبات و فساد گروههای تندرو مثل داعش رنج میبرد، نماد امیدبخشی به کل جهان است.
اما بایدنِ قصه در حالی این سفر را نماد امید بخشی به جهان میداند که درست هفت سال پیش در حالی که دوستش هیلاری کیلینتون با کت قرمز پشت تریبون ایستاده و تأسیس آنچه حکومت اسلامی عراق و شام مینامند را به رسمیت میشناخت خودش در کاخ سفید به همراه اوباما برای ابوبکر البغدادی مراسم تحلیف برگزار میکرد چه بسا دلش میخواست یکی از اعضای کابینه بغدادی جان باشد مثلا مشاور! و یا وسلی کلارک ژنرال بازنشسته آمریکایی در حالی که از پلههای کنگره بالا میرفت تا مجوز مبارزه و جنگ علیه داعش را بگیرد، اعتراف کرد: ببینید داعش با منابع مالی دوستان و متحدان ما شکل گرفت... چرا که وقتی شما کسانی را میخواهید که باید تا پای مرگ با حزب الله بجنگند، نمیتوانید اطلاعیه بدهید و بگویید بیائید در جنگ ثبت نام کنید، چون میخواهیم جهان را به مکانی بهتر تبدیل کنیم، بلکه شما میروید دنبال آدمهای متعصب، میروید دنبال بنیادگراهای مذهبی، چون آنها هستند که حاضرند با حزب الله مبارزه کنند!
در واقع ویروس آزمایشگاهی آمریکاییها برخلاف انتظار از ابعاد خارج شد و به اژدهایی بدل شد که دیگر کنترلش از اتاق بیضی کاخ سفید ممکن نبود البته این اولین بار نیست پیش از این نیز صدام از ابعاد آزمایشگاهی خارج شد و ژنرال تامی فرنکس مجبور شد ۵ صبح یک روز بهاری در ماه مارس به بغداد بیایید و او را با خود ببرد.
در واقع ویروس آزمایشگاهی آمریکاییها برخلاف انتظار از ابعاد خارج شد و به اژدهایی بدل شد که دیگر کنترلش از اتاق بیضی کاخ سفید ممکن نبود البته این اولین بار نیست پیش از این نیز صدام از ابعاد آزمایشگاهی خارج شد و ژنرال تامی فرنکس مجبور شد ۵ صبح یک روز بهاری در ماه مارس به بغداد بیایید و او را با خود ببرد.
به هر حال اگر از این گل به خودی عجیب و اعتراف تلخ بایدن نسبت به حماقتهای آمریکا در منطقه بگذریم باید گفت سفر امروز پاپ مدیون رشادتهای نیروهای حزب الله و سید الشهدای مقاومت، حاج قاسم سلیمانی است، فردی که مجاهدانه مقاومت کرد تا امروز گلستان امنیت در عراق حاکم باشد.
در واقع تحلیل این سفر بدون اشاره به تلاش محور مقاومت برای ایجاد امنیت یک شوخی تلخ و یک نابینایی عمدی است. پاپ و همراهانشان در حالی با جای خمپاره داعش بر تن زخمی عراق عکس یادگاری میگیرند که تا همین سال گذشته حاج قاسم عزیز و همراهانشان با دستهای زندگی بخش خود درخت امنیت را در بغداد کاشتند، اما چه حیف که گلستان قدر باغبان ندانست!
رسم ادب حکم میکرد پاپ در دستور کار سفر خود به عراق در اولین اقدام به فرودگاه بغداد میرفت در کنار دیوار نحس میایستاد سر به آسمان میگرفت و به شهدای مقاومت سلام میکرد و مراسم عشای ربانی را در محل عروج منجی صلح به جا میآورد صلح که مذهب نمیشناسد اگر هدف این سفر صلح بود مگر از حاج قاسم جان ما هم کسی بهتر توانسته پای این مفهوم گیج و خسته در تاریخ را از زندان ذهن به عین باز کند.
امروز در حالی عراق دوباره در صدر اخبار رسانهها قرار گرفته و عدهای آن را شکوفه ثبات سیاسی بر درختان بغداد تفسیر میکنند که نمیدانند ریشه همین درخت با اکسیر حیات محور مقاومت آبیاری شدهاست.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *