صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آلودگی نفتی اثرات جبران ناپذیری بر محیط زیست دارد

۳۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۱:۰۸
کد خبر: ۷۰۸۴۴۳
مدیر کل محیط زیست چهارمحال بختیاری گفت: آلودگی نفتی ناشی از نشت نفت، ترکیدن لوله‌های نفت، حفاری نفتی، اکتشاف منابع جدید و سر ریز نفت از چاه‌ها یکی از عوامل مهم آلودگی در خشکی و در دریا محسوب می‌شود.
شهرام احمدی فارسانی، مدیر کل محیط زیست چهارمحال بختیاری در خصوص آلودگی نفتی و آسیب‌های آن به خاک و محیط زیست، به میزان گفت: آلودگی خاک به ترکیبات نفتی یکی از شایع‌ترین معضلات زیست محیطی است که به هنگام استخراج، انتقال و پالایش سبب ورود مواد نفتی به محیط و سرانجام آلودگی خاک می‌شود. آلودگی نفتی می‌تواند سبب آسیب به محیط زیست، جمعیت جانوری و گیاهی شود.

احمدی فارسانی توضیح داد: رها شدن نفت و فرآورده‌های آن در محیط زیست، ادامه زندگی بسیاری از جانداران ساکن اکوسیستم‌های خشکی و آبی را تهدید و با آلوده سازی آب‌های زیرزمینی، زندگی انسانی را با خطر جدی روبه رو می‌کند، همچنین با از میان بردن زیستگاه گونه‌های مفید، اثر منفی خود را بر اقتصاد بخش هایی، چون کشاورزی و شیلات تحمیل می‌کند.

وی ادامه داد: تأثیر بر محیط زیست این تأثیر ناشی از خود نفت بوده و بستگی به مقدار نفت ندارد بلکه زمان و محیط است که بر خسارات و آسیب وارده تأثیر زیادی دارد. نشت نفت و به تبع آن آلودگی نفتی باعث کاهش تواناییپرندگان و پستانداران،  نابودی گیاهان و درختان شده و به مرور زمان محیط زیست گیاهی و جانوری آسیب دیده و نابود خواهد شد.

این مقام محیط زیست بیان کرد: متأسفانه هر از چند گاهی اخباری راجع به نشت نفتی در خلیج فارس و همچنین در مسیر انتقال خط لوله که در چند ماه گذشته در استان چهارمحال بختیاری رخ داد و همچنین در سال‌های گذشته هم این اتفاق تکرار شده است را می‌شنویم که بیشتر آن‌ها به علت عدم پیشگیری و ایمن سازی خطوط نفتی اتفاق می‌افتد.

احمدی اظهار کرد: ترکیدگی لوله خط انتقال نفت برای بار پنجم در طی چند ماه و در سال‌های گذشته در منطقه گندمکار رخ داد و باعث آلودگی محیط زیست این منطقه شد. ترکیدگی این لوله انتقال نفت یک بار در زاینده رود رخ داد که حجم وسیعی از نفت وارد رودخانه شد و چهار بار هم در منطقه سرخون شهرستان گندمکار رخ داده است که آخرین بار هم همین روز پیش بود که دوباره ترکیدگی رخ داد که از این ترکیدگی میزان زیادی نفت وارد رودخانه فصلی گندمکار شد.

بیشتر بخوانید:


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *