جشنوارههای آتی در فضای بهتری برگزار میشود / ۴۰۰۰ اثر ارسالی به جشنواره داشتیم
- طبق اعلام روابط عمومی سازمان بسیج هنرمندان کشور، اختتامیه دهمین جشنواره ادبیات داستانی بسیج امروز ۱۸ اسفند با حضور جواد جمیری جانشین سازمان بسیج هنرمندان کشور، اسماعیل جعفر پور مدیر امور انجمنهای هنری و ادبی سازمان بسیج هنرمندان کشور، احمد شاکری دبیر علمی، رحیم مخدومی دبیر جشنواره و مسئولان استانی سازمان بسیج هنرمدان به صورت مجازی در سالن شهید فخری زاده سازمان اقشار بسیج برگزار شد.
در ابتدا مراسم جواد جمیری جانشین سازمان بسیج هنرمندان کشور اظهار کرد: خدا را شاکریم که توانستیم اختتامیه دهمین جشنواره ادبیات داستانی بسیج را با توجه به شرایطی که بیماری کرونا ایجاد کرده است به صورت مجازی برگزار کنیم.
او ادامه داد: بنده پیشاپیش مبعث پیامر (ص) را تبریک عرض میکنم و تشکر میکنم از دوستان برگزار کننده این جشنواره و همه کسانی که در این جشنواره شرکت کرده اند، شایسته است اختتامیه این جشنوارهها در یک فضای بهتر برگزار کنیم، اما شرایطی که بیماری کرونا ایجاد کرده این اجازه را به ما نداد، در تلاش هستیم تا یازدهمین دوره جشنواره ادبیات داستانی را به صورت شایسته برگزار کنیم.
در ادامه احمد شاکری دبیر علمی جشنواره ادبیات داستانی بسیج بیانیه اختامیه را قرئت کرد، متن این بیانیه به شرح ذیل است:
«هنرمند با روح هنری و چراغ هنر که در درون او برافروخته شده، ظرایف و دقایق و حقایقی را ابراز میکند.» مقام معظم رهبری/ بیانات در دیدار جمعی از اصحاب فرهنگ و هنر در سال ۸۰
ادبیات در طول تاریخ بشر، زاینده و الهام بخش دیگر هنرها بوده است و قصه نویسی هنری دیرین است که در پی کشف معنای زندگی و گذر از روزمرگی ها، درکی زیبایی شناسانه را به کام مخاطبان چشانده است. این هنر اصیل در سده معاصر، در کالبد ادبیات داستانی نوین و قرین به دو واقعه سرنوشت ساز قیام مشروطه و انقلاب اسلامی در کشورمان نقاط عطف مهمی را در تاریخ ادبیات روایی فارسی رقم زده است. اکنون بیش از هر زمانی میتوان اذعان نمود که بود و نمود تمدنها به روایت از انها گره خورده است. از این رو، سیاست شناسایی، پرورش، حمایت و هدایت نویسندگان انقلاب اسلامی ضرورتی انکار ناپذیر در دست یابی به تمدن ایرانی- اسلامی است.
انجمن ادبیات داستانی بسیج هنرمندان، مفتخر به برگزاری دهمین جشنواره ادبیات داستانی بسیج، به عنوان یکی از سالمترین، پایدارترین و مشارکت پذیرترین جوایز ادبی کشور است. جشنواره دهم طی دو مرحله استانی و کشوری و در دو بخش بزرگسال و نوجوان در طی شش ماه به انجام رسید. از جمله شاخصههای برجسته این جشنواره میتوان به مشارکت ۳۲ استان در داوری آثار در مرحله استانی یاد کرد. بیش از ۹۰ داور استانی، با تایید شورای مرکزی، فرایند داوری را به صورت همزمان و متوازن به انجام رساندند و در مرحله کشوری با اضافه شدن داوران نهایی، تعداد داوران در این رخداد بی نظیر فرهنگی به ۱۰۰ داور رسید.
فرایند دقیق داوری در گستره ملی بر اساس شیوه نامههای اجرایی خود نمونهای از جلوه بسیج در نظم پذیری، کار تشکیلاتی و همدلی مومنانه است.
دهمین جشنواره ادبیات داستانی بسیج در برآوردی کلی حاوی یافتهها و داشتههای چندی برای ادبیات داستانی کشور است. فارغ از انتخاب بهترین آثار داستانی تولید شده توسط نویسندگان بزرگسال و نوجوان در کل کشور، فرایندهای شناسایی و داوری قادر است تصویری کلی از وضعیت ادبیات داستانی کنونی، استعدادها و نویسندگان ان و ضرورتها و بایستههای آینده این هنر بدست دهد.
در مجموع و در گسترهای فراتر از پایتخت، ادبیات داستانی معاصر نیازمند تدبیر و سیاستی ملی، متوازن، افق نگر، برنامه ریز و مومنانه است. ظرفیتها و قابلیتهای فراوانی در گستره ایران اسلامی وجود دارند که باید با نگاهی واقع بینانه و ملی برای آنها برنامه ریزی و از آنها حمایت کرد.
اکنون با پایان یافتن مراحل داوری دهمین جشنواره ادبیات داستانی بسیج، داستانهای برگزیده و شایسته تقدیر معرفی و از نویسندگان آنها تجلیل میشود. اما در واقع باید از منتخبان استانی این جشنواره و تمامی نویسندگان خاصه نوجوانانی که از اقصی نقاط ایرانی اسلامی در این همایش ملی مشارکت داشتند تشکر کنیم.
همچنین شورای عالی انجمن ادبیات داستانی بسیج برخود لازم میداند از متولیان اجرایی و علمی جشنواره در قدردانی کند. امید است تحت توجهات حضرت، ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف، همدلی و همراهی این مجموعه گرانقدر در ذیل نام پر افتخار بسیج بتواند به گامهای دیگری در مسیر ادبیات و هنر انقلاب اسلامی بینجامد.
***شورای مرکزی انجمن ادبیات داستانی بسیج
پس از احمد شاکری رحیم مخدومی دبیر دهمین جشنواره بسیج تصریح کرد: از تمامی عزیزانی که در استانها در این رویداد حضور پیدا کرده اند و ۳۲ دبیر گرانقدر جشنواره و ۱۰۰ داور تشکر میکنم چرا که این بزرگواران با همت جهادی اتفاق فرهنگی بزرگی را رقم زدند.
مخدومی درباره آثار ارسالی به جشنواره اظهار کرد: آمار کل آثاری که به دست ما رسید در حدود ۴۰۰۰ اثر بود که اتفاق شگرفی محسوب میشود و اگر قرار بود که ما متمرکز این جشنواره را برگزار کنیم قطعا تعداد آثار ارسالی خیلی کمتر این تعداد میشد، همچنین تعداد شرکت کنندگان هم رقم حیرت آوری است، این ۴۰۰۰ اثر را ۲۵۰۰ نفر ارسال کرده اند.
دبیر جشنواره ادبیات داستانی بسیج در ادامه اظهارات خود به معرفی داوران، تقدیریها و برگزیدگان جشنواره ادبیات داستانی بسیج پرداخت که به شرح ذیل هستند:
داوران کشوری در بخش بزرگسال:
۱-جهانگیر خسرو شاهی
۲-کامران پارسی نژاد
۳-رحیم مخدومی
داوران کشوری در بخش نوجوان:
۱-میر شمس الدین فلاح هاشمی
۲-سیده عذرا موسوی
۳-معصومه خسرو شاهی
تقدیریهای بخش نوجوان:
۱-محدثه پیری
۲-یاسمین زهرا شکل آبادی
۳-مانی گل محمدی
تقدیریهای بخش بزرگسال:
۱-شهر بانو پاک نزاد
۲-محمد بلوچی
۳-کاظم سلیمی
۴-سعیده شب رنگ
۵-عفت نیستانی
برگزیدگان بخش نوجوان:
۱-حدیث حمدی
۲-فاطمه حسن پور
۳-زینب نظری
برگزیدگان بخش بزرگسال:
۱-سید محمد هادی شفیعی
۲-مرجان ظریفی
۳-بتول مضارعی