صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نخستین سفر خارجی بلینکن؛ رویکرد بایدن در افغانستان تشریح شد

۱۸ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۰:۴۹
کد خبر: ۷۰۸۱۶۰
وزارت خارجه آمریکا در آستانه نخستین سفر خارجی آنتونی بلینکن اقدام به تشریح سیاست های نظامی این کشور در آسیا کرد.
در حالی که منابع نزدیک به کاخ سفید می‎گویند «واشنگتن» و «سئول» بر سر موضوع جنجالی تقسیم هزینه‌ های نظامیان آمریکایی مستقر در کره جنوبی پس از ماه‌ها اختلاف نظر به توافق رسیدند، موضوع خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان براساس مذاکرات دولت «دونالد ترامپ» نیز به ادعای وزارت خارجه آمریکا در حال اجرایی شدن است.
 
به گزارش «سی ان ان»، «ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در آستانه نخستین سفر بین المللی «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه این کشور به کره جنوبی در هفته آینده، اعلام کرد «واشنگتن و سئول، مذاکرات پیرامون پرداخت هزینه‌های نظامیان آمریکایی مستقر در آمریکا را با موفقیت به پایان رسانده و به توافق دست یافتند.»
 
«پرایس» در گفت‌وگو با «سی ان ان» ،گفت «خوشحالیم که مذاکره کنندگان آمریکا و کره جنوبی در مورد متن پیشنهادی توافق نامه اقدامات ویژه یا SMA به توافق رسیدند؛ این پیشرفت نشان دهنده تعهد دولت بایدن-هریس برای تقویت و مدرنیزه کردن اتحاد‌های ما برای پیشبرد امنیت و رفاه ماست.»
 
۲ منبع آگاه نیز اعلام کردند که توافق نهایی می‌تواند شامل افزایش اجباری بودجه دفاعی کره جنوبی به موازات خرید تجهیزات نظامی خاص توسط این کشور از آمریکا باشد.
 
این منابع می‌گویند که مهم‌تر از توافق کره جنوبی و آمریکا بر سر تقسیم هزینه‌های نظامیان آمریکایی مستقر در کره جنوبی، توافق طرفین بر سر اتخاذ استراتژی مشترک در قبال کره شمالی است.
 
خبر توافق آمریکا و کره جنوبی که مذاکراتش از ماه پیش همزمان با ورود «جو بایدن»، به کاخ سفید آغاز شد، پیش از همه توسط «وال استریت ژورنال» اعلام شد.
 
روابط آمریکا و کره جنوبی در دولت ترامپ به دلیل درخواست وی مبنی بر افزایش ۴۰۰ درصدی سهم کره جنوبی از هزینه‌های ۲۸ هزار و ۵۰۰ نظامی آمریکا در این کشور به شدت متشنج شده بود.
 
در همین حال بر اساس گزارش «طلوع نیوز»، «آنتونی بلینکن»، در نامه‌ای به «اشرف غنی»، رییس جمهور افغانستان، مجموعه‌ای از گام‌ها را برای کمک به از سرگیری مذاکرات متوقف شده صلح دولت افغانستان و طالبان پیشنهاد کرد.
وی در این نامه همچنین ادعا کرد که دولت بایدن در حال بررسی موضوع «خروج کامل» تقریبا ۲ هزار ۵۰۰ نظامی آمریکایی از افغانستان در ضرب الاجل تعیین شده اول ماه می (۱۱ اردیبهشت) براساس مذاکرات دولت ترامپ است.
 
بلینکن در این نامه از طرفین خواسته است که در کنفرانسی با کمک سازمان ملل و با حضور وزرای خارجه و نمایندگانی از روسیه، چین، پاکستان، ایران، هند و آمریکا شرکت کرده و «ه بحث در مورد اتخاذ رویکردی واحد برای حمایت از صلح در افغانستان بپردازند.
 
وزیر خارجه آمریکا همچنین پیشنهاد برگزایر مذاکره میان دولت افغانستان و طالبان در ترکیه را طی هفته‌های آینده داده است.
 
وی هدف از برگزاری این مذاکره را دستیابی به توافق برای آتش بس ۹۰ روزه خواند.
 
بلینکن همچنین از «زلمای خلیل زاد»، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان خواسته است که جهت تسریع مذاکرات، مفاد این نامه را با دولت افغانستان و طالبان مطرح کند.
 

برچسب ها: آمریکا جو بایدن

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *