صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بدترین تصمیمات داوری در تاریخ فوتبال جهان

۱۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۷:۰۶
کد خبر: ۷۰۷۶۹۶
داوری یکی از مشاغل سخت در دنیای فوتبال است و برخی از داوران با تصمیمات جنجالی خود باعث عصبانیت هواداران شدند.

- باشگاه خبرنگاران نوشت: در دنیای فوتبال، داوران یکی از سخت‌ترین شغل‌ها را دارند، زیرا تصمیمات آن‌ها می‌تواند تاثیر مهمی در نتیجه بازی‌ها داشته باشد.

هر داور در یک بازی باید تصمیمات دقیق و سختی بگیرد که در زمان مسابقه مورد انتقاد بازیکنان، مدیران و هواداران قرار نگیرد. داوران خوب کسانی هستند که می‌توانند با انتقاد زندگی کنند و در بیشتر مواقع تصمیم درستی بگیرند. احتمال اینکه داور در یک صحنه اشتباه کند زیاد است، اما باید با عطش و تجربه خود بازی را قضاوت کند.

به عنوان مثال، در دیدار چند فصل قبل تیم‌های چلسی و بارسلونا در لیگ قهرمانان اروپا داور نتوانست قضاوت خوبی داشته باشد و باعث عصبانیت بازیکنان چلسی شد و این عصبانیت تا جایی پیش رفت که ۱۱ بازیکن چلسی که درون زمین بودند، پیش داور رفتند و شروع به اعتراض کردند.

۱- لیدز - وست بروم (فصل ۱۹۷۱ - ۱۹۷۰)

تیم فوتبال لیدز یونایتد فصل ۱۹۷۱ - ۱۹۷۰ درگیر چالش قهرمانی بود و در آخرین بازی به مصاف وست برومیچ رفت. در جریان بازی بن لیدز یونایتد و وست برومویچ در ۱۷ آوریل ۱۹۷۱، در یک صحنه از بازی، کمک داور آفساید بازیکنان وست برومیچ را اعلام کرد و بازیکنان لیدز به بهانه آفساید سمت توپ نرفتند، اما داور دستور به ادامه بازی داد و بازیکنان وست بروم به گل رسیدند. تصمیم داور به ادامه بازی در آن زمان باعث خشم بازیکنان لیدز شد و برخی از طرفداران لیدز با هجوم به زمین بازی توسط پلیس دستگیر شدند و در نهایت لیدز بازی را ۲ بر یک به حریف واگذار کرد و آرسنال قهرمان لیگ برتر انگلستان شد.

۲- گل پذیرفته نشده فرانک لمپارد در دیدار انگلیس - آلمان

دیدار تیم‌های فوتبال انگلیس و آلمان در رقابت‌های جام جهانی ۲۰۱۰، یکی از بازی‌های فراموش نشدنی در تاریخ فوتبال است. آلمان در آن بازی توانست حریف خود را شکست دهد، اما اگر گل دوم تیم انگلیس پذیرفته می‌شد، ممکن بود نتیجه دیگری در این بازی رقم بخورد.

در جریان بازی نتیجه ۲ بر یک به نفع آلمانی‌ها بود، داور شوت فرانک لمپارد را که از خط دروازه رد شده بود را نپذیرفت و خشم هواداران انگلیسی را برانگیخت.

در نهایت تیم آلمان با نتیجه ۴ بر یک توانست تیم انگلیس را شکست دهد و به مرحله بعد صعود کند.

۳- خطای هَند تیری هانری در دیدار فرانسه - ایرلند

در حالی که تیم ملی فوتبال فرانسه امیدی برای صعود به جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی نداشت، در دیدار مقابل ایرلند، تیری هانری مهاجم این تیم توانست با خطای هَند یک گل به ثمر برساند و داور هم این گل را پذیرفت تا فرانسه راهی مسابقات جام جهانی شود.

این اتفاق چهره هانری را بین دوست‌داران فوتبال مخدوش کرد و باعث شد تا از هانری همیشه در نزد ایرلندی‌ها به عنوان یک فرد شرور یاد شود.

۴- گل مردود شده پدرو مندز (منچستر - تاتنهام)

بازی ۲ تیم فوتبال منچستر و تاتنهام سال ۲۰۰۵ با اتفاقات عجیبی همراه بود. پدرو مندز پرتغالی از فاصله ۵۰ متری دروازه تیم منچستر را باز کرد، اما این صحنه از چشم داور دور ماند و این گل تماشایی برای همیشه به فراموشی سپرده شد.

تصور می‌شد ضربه پدرو مندز به راحتی توسط روی کارول دروازه بان منچستر مهار شود، اما اشتباه این دروازه بان توپ را به سمت دروازه سوق داد. این دروازه بان توپ را از دروازه بیرون آورد، اما پس از بازبینی صحنه کاملا مشخص بود که توپ کاملا از خط دروازه رد شده است.

۵- خطای هَند آشکار در دیدار تیم‌های فوتبال بانوان گینه استوایی و استرالیا

تیم‌های فوتبال گینه استوایی و استرالیا در جام جهانی زنان ۲۰۱۱ به مصاف هم رفتند که این بازی توسط اشتباه فاحش داور به جنجال کشیده شد.

پس از اینکه ضربه یکی از بازیکنان استرالیا به تیرک دروازه حریف برخورد کرد، بازیکن گینه استوایی توپ را با دست راهی کرنر می‌کند، اما داور این خطای آشکار هَند را نمی‌بیند و اعلام پنالتی نمی‌کند و همین تصمیم اشتباه داور باعث جنجال در بازی شد و خشم طرفداران استرالیا را برانگیخت.

۶- گل نانی برابر تاتنهام

تیم‌های فوتبال منچستریونایتد و تاتنهام چند فصل گذشته در چارچوب رقابت‌های لیگ برتر انگلستان به مصاف هم رفتند. در حالی که دروازه بان تیم تاتنهام توپ را برای ادامه بازی روی زمین کاشت نانی هافبک پرتغالی منچستر یونایتد توپ را به داخل دروازه فرستاد و این گل توسط داور در عین ناباوری پذیرفته شد.

۷- گل مردود شده زیکو مقابل سوئد

تیم‌های فوتبال برزیل و سوئد در چارچوب رقابت‌های جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین به مصاف هم رفتند. سلسائو (لقب برزیل) تا دقیقه ۹۰ یک - یک مقابل تیم اروپایی مساوی کرده بود تا اینکه داور یک کرنر به نفع این تیم اعلام کرد. دیرسئو توپ را ارسال کرد و زیکو با یک ضربه سر آن را به گل تبدیل کرد، اما کلیو توماس، داور ولزی سوت پایان بازی را زده بود و به خاطر چند صدم ثانیه گل برزیلی‌ها پذیرفته نشد.

۸- دست خدا دیگو مارادونا

در رقابت‌های جام جهانی ۱۹۸۶، تیم‌های آرژانتین و انگلیس به مصاف هم رفتند. دیگو آرماندو مارادونای فقید در آن بازی یکی از تاریخی‌ترین گل‌های رقابت‌های جام جهانی و شاید دنیای فوتبال را به ثمر رساند.

مارادونا با زیرکی و با استفاده از دست چپ خود توانست گل دوم تیمش را وارد دروازه انگلستان کند. این صحنه از چشم داور و کمک داور بازی دور ماند. پس از این بازی مارادونا اعلام کرد که این گل دست خدا بود.

۹- خطای وحشتناک دروازه بان فرانسه مقابل آلمان

در رقابت‌های جام جهانی ۱۹۸۲ تیم ملی فرانسه با در اختیار داشتن میشل پلاتینی امید زیادی برای قهرمانی داشت، اما با شکست مقابل آلمان از  دور رقابت‌ها کنار رفتند.  

اوج خلاقیت پلاتینی در ارسال پاسی برای پاتریک باتیستون بود که موجب تک به تک شدن او با تونی شوماخر، دروازه‌بان جنجالی و بزرگ ژرمن‌ها شد.

باتیستون می‌توانست کار را تمام کند، اما شوماخر پیش‌دستی کرد و با زدن یک ضربه سنگین به بازیکن فرانسه، همه را یاد «چاک نوریس»، رزمی‌کار بزرگ اروپایی و بازیگر فیلم‌های حادثه‌ای انداخت. بعد از این صحنه باتیستون را به بیمارستان منتقل کردند، اما داور مسابقه ضربه دروازه اعلام کرد.

۱۰- بارسلونا - چلسی (سال ۲۰۰۹)

تام هنینگ اووربو، داور نروژی بازی برگشت تیم‌های فوتبال چلسی و بارسلونا در مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان اروپا سال ۲۰۰۹ با قضاوت جنجالی‌اش سبب صعود بارسایی‌ها به فینال شد.

در آن دیدار داور بازی در صورتی که باید ۴ پنالتی برای تیم چلسی اعلام می‌کرد، اما حتی یک پنالتی هم برای این تیم اعلام نکرد و بارسا با پیروزی مقابل آبی‌های لندن راهی مرحله بعد شد.

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *