صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تاسیس کتابخانه در کشور؛ جزو مهمترین سیاست‌های فرهنگی دولت

۱۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۷:۲۱
کد خبر: ۷۰۷۵۴۷
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
معاون اول رئیس جمهور تاسیس کتابخانه در کشور را جزو مهمترین اولویت‌ها و سیاست‌های فرهنگی دولت دانست و گفت: برای نگینی همانند شهر یزد قابل قبول نبود که کتابخانه بزرگ مرکزی نداشته باشد و به همین دلیل تکمیل و راه اندازی این کتابخانه جزو اولویت‌های دولت و استانداری یزد بوده است.
- بنا به اعلام پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری روز شنبه در مراسم بهره برداری از کتابخانه مرکزی یزد با قدردانی از دست اندرکاران ساخت، تکمیل و راه اندازی این کتابخانه افزود: متوقف شدن روند تکمیل و راه اندازی این کتابخانه جز خسارت‌های بزرگ به کشور و استان یزد بود که خوشبختانه با تلاش‌ها و اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری یزد به بهره برداری رسید.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به مشکلات موجود بر سر راه تکمیل این کتابخانه و طولانی شدن روند ساخت آن تاکید کرد: افتخار این دولت این است که پروژه‌های بزرگ در حوزه پتروشیمی و فولاد را با وجود محدودیت‌ها در مدت زمانی کوتاه و چند ساله به بهره برداری رسانده است، اما طولانی شدن روند ساخت این پروژه به مشکلاتی باز می‌گردد که در حوزه میراث تاریخی یزد قرار دارد.

جهانگیری تصریح کرد: یزد نگینی ارزشمند است که به عنوان یک شهر زنده وفعال به ثبت جهانی رسیده است و این مهم در ایران و دنیا بی نظیر است.

وی با ذکر خاطره‌ای از سفر مدیرکل یونسکو به شهر اصفهان در زمان استانداری  خود دراین استان افزود: مدیرکل یونسکو در آن سفر با اشاره به برخی فعالیت‌های ساخت و سازی تاکید کرد که نگینی ارزشمند همچون اصفهان را نباید با کار آهنگری تراش داد بلکه باید چنین نگین ارزشمندی را با ابزار مخصوص خود تراش داد.

 جهانگیری ادامه داد: یزد هم یک نگین تاریخی برای دنیا و ایران است و هر فعل و انفعالی که در این منطقه تاریخی انجام می‌شود باید با یک نگاه و جهت گیری به اصل تاریخی و فرهنگی بودن این شهر انجام شود.

معاون اول رییس جمهور خاطر نشان کرد: یزد یک نگین تاریخی و نمایانگر تمدن، اخلاص، قناعت و سخت کوشی است. ثبت جهانی یزد در دنیا بسیار موضوع مهمی است و ممکن است ما شهر‌هایی نظیر شهر سوخته داشته باشیم که ثبت جهانی شده اند، اما مانند یزد شهر زنده، پویا و فعال نیستند که باید از این فرصت به بهترین نحو استفاده کرد.

وی مشکلات ارتفاع ساختمان کتابخانه مرکزی یزد را یکی از موانع بر سر راه تکمیل و راه اندازی این کتابخانه توصیف کرد و گفت: نباید با ارتفاع و بلند بودن یک ساختمان منطقه و بافت تاریخی اطراف این کتابخانه تحت تاثیر قرار گیرد و باید ساختمان سازی متناسب با جهت گیری تاریخی منطقه باشد.

جهانگیری تصریح کرد: ساخت ساختمان این کتابخانه با ارتفاع بلند می‌توانست با یک دستور رییس جمهور و وزیر انجام شود، اما چنین اقدامی صورت نگرفت و این پیامی است به همه مسئولان اجرایی در کشور که فکر نکنند در منطقه بافت تاریخی می‌توانند اقدامی بر خلاف مقررات میراث انجام دهند.

معان اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه همه باید روی یزد به دلیل ارزش تاریخی و فرهنگی این شهر حساسیت نشان دهند گفت: تاسیس این کتابخانه برای یزد ضروری بود و از طرفی نیز اهمیت کتاب در فرهنگ ایرانی و اسلامی منحصر به فرد است، تا جایی که معجزه دین اسلام کتاب است.

وی با اشاره به اینکه وجود فضای مجازی نیز نمی‌تواند جایگزینی برای کتاب باشد، خاطر نشان کرد: کتاب مهمترین عامل برای انتقال فرهنگ و تمدن‌ها است.

 جهانگیری با اشاره به اینکه فعالیت‌ها در یک کتابخانه تنها محدود به ساختمان این نهاد فرهنگی نبوده و باید با تمام کتابخانه‌های داخلی و خارجی ارتباط برقرار کند، افزود: امروز همه کتابخانه‌ها می‌توانند با ابزار‌های مختلف با همه کتابخانه‌های معتبر داخلی و خارجی متصل شوند و این امکانی بسیار مهم برای تمامی محققین است.

معاون اول رییس جمهور درخصوص مشکلات حقوق و دستمزد کارمندان کتابخانه‌های عمومی در شهر یزد تاکید کرد: سال گذشته با وجود مشکلات تحریم اجازه استفاده از ۵۰ درصد فوق‌العاده به مدیران داده شد تا به مشکلات حقوق بگیران ثابت با وجود فشار و محدودیت‌های تحریمی توجه شود.

وی افزود: تمام مدیران دستگاه‌های اجرایی از این مزیت استفاده کردند و لازم است که مشکل کارکنان کتابخانه کشور و عدم استفاده از این مزیت و امتیاز پیگیری و حل شود.
 
 
انتهای پیام/ 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *